athos new

Κράτα το

logo academyLhmiECH

Κράτα το

 
-Πρόεδρος της Ομοιοπαθητικής Ακαδημίας
 
-Μέλος της Παγκόσμιας
 Ομοιοπαθητικής Ιατρικής Εταιρείας
 
-Μέλος της Εκπαιδευτικής Υποεπιτροπής
  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ομοιοπαθητική (ECH)
 
-Μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΥΠΟ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

 

Η κλινική εμπειρία της Ομοιοπαθητικής έδειξε ότι οι πιο κάτω ουσίες πιθανόν να αντιδοτήσουν την ομοιοπαθητική θεραπεία. Μια τέτοια αντιδότηση όμως δεν δημιουργεί οποιουδήποτε είδους παρενέργεια αλλά μπορεί

 

1. να μην βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας του ασθενούς ή

2. ενώ υπήρξε βελτίωση να χαθεί σε μεγάλο βαθμό

 

Κάτι τέτοιο βέβαια θα σήμαινε ταλαιπωρία του οργανισμού και χάσιμο σημαντικού χρόνου. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό το να ακολουθηθούν οι πιο κάτω οδηγίες.

 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ

ΚΑΦΕΣ και οτιδήποτε περιέχει καφεΐνη όπως,

καφέδες κάθε είδους, μαύρα αναψυκτικά τύπου κόλα, λικέρ καφέ, παγωτά μόκα, γλυκά μόκα, παυσίπονα με καφεΐνη, γλυκό τιραμισού

 

ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ

1. ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΑΦΕ

ντεκαφεϊνέ (μόνο ένα ημερησίως), υποκατάστατα του καφέ(από ρεβύθι, κριθάρι, τσίκορυ κλπ), κακάο, σοκολάτα, τσάϊ σε μικρές ποσότητες, τσάϊ του βουνού, τίλιο, φασκόμηλο, αναψυκτικά όπως πορτοκαλάδες, λεμονάδες, παυσίπονα χωρίς καφεΐνη, παγωτό σοκολάτα

 

2. ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Επιτρέπονται όλων των ειδών οι θεραπείες και φάρμακα, όλων των ειδών οι εγχειρήσεις και όλες οι οδοντιατρικές εργασίες

 

Σημείωση: Αποφύγετε τα απαγορευμένα για όσο διάστημα είστε υπό ομοιοπαθητική αγωγή και για ένα μήνα τουλάχιστον μετά την ολοκλήρωση της ομοιοπαθητικής θεραπείας. Αν ενδιαμέσως των επισκέψεων στο γιατρό και πριν ολοκληρωθεί η θεραπεία μείνετε χωρίς φάρμακα θα πρέπει επίσης να συνεχίσετε να αποφεύγετε τα πιο πάνω.

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

1. Η Χρόνια Θεραπεία αφορά πάντα όλες τις παθήσεις, σωματικές και ψυχικές.

2. Συνήθως χορηγείται μία πρώτη ξεχωριστή κάψουλα την πρώτη μέρα που δίνει τη μεγάλη ώθηση και είναι όμοια με την εκάστοτε ιδιοσυγκρασία του ασθενούς. Από την επόμενη μέρα χορηγούνται μία ή δύο κάψουλες ημερησίως που είναι τα βιοχημικά άλατα του Σούσλερ (Schussler) και είναι βοηθητικά της πρώτης κάψουλας.

3. Στο δεκαπενθήμερο συνήθως ο ασθενής ενημερώνει το γιατρό τηλεφωνικώς για το πώς πήγε. Ακολουθούν επανεξετάσεις ανά μήνα έως και ανά δίμηνο ανάλογα με την πρόοδο του ασθενούς μέχρι και το πέρας της χρόνιας αγωγής.

4. Σε περίπτωση ενδιάμεσης Οξείας Ασθένειας διακόπτεται η χρόνια αγωγή για μερικές μέρες και χορηγείται το φάρμακο που είναι όμοιο με την Οξεία Ασθένεια. Δεν υπάρχει ένα οξύ φάρμακο ίδιο για όλους τους ασθενείς με την ίδια οξεία ασθένεια.

5. Δεν υπάρχει καμία παρενέργεια με τα ομοιοπαθητικά φάρμακα. Μόνο τον πρώτο μήνα και μόνο τις πρώτες μέρες, όχι σαν παρενέργεια αλλά σαν δείγμα καλής κινητοποίησης του οργανισμού και σωματοποίησης του άγχους, μπορεί το άτομο να έχει ένα πονοκέφαλο ή μια έξαρση σε ορισμένα δερματικά. Αυτό είναι καλό θεραπευτικό σημάδι αλλά δεν είναι απαραίτητο να συμβεί για να πάει καλά ο ασθενής. Ποτέ δεν έχουμε χειροτέρευση σε ψυχικές παθήσεις ή σε παθολογικές καταστάσεις (διαβήτης, υπέρταση, κλπ). Ακολουθεί γρήγορη σωματική και ψυχική βελτίωση.

6. Το ομοιοπαθητικό φάρμακο δεν αντιδοτείται από κανένα χημικό φάρμακο εκτός από λίγα παυσίπονα με καφεΐνη. Ισχύει βέβαια ο κανόνας ότι όσο λιγότερα βλαβερά φάρμακα τόσο το καλύτερο για τον ασθενή.

7. Ο ομοιοπαθητικός γιατρός συνεργάζεται με όλους τους συναδέλφους άλλων Θεραπευτικών Συστημάτων και η ομοιοπαθητική θεραπεία δεν επηρεάζει αρνητικά οποιαδήποτε συνήθη αγωγή, εγχείρηση ή εργαστηριακές εξετάσεις.


 

Κέας 42 πλ. Κολιάτσου Αθήνα τ.κ.112 55

Φόρμα Επικοινωνίας


Όνομα:*
E-mail:*
Επιθυμώ.:

* αφορά γιατρούς, οδοντίατρους, κτηνίατρους

Το μήνυμά σας:*