athos new

Κράτα το

logo academyLhmiECH

Κράτα το

 
-Πρόεδρος της Ομοιοπαθητικής Ακαδημίας
 
-Μέλος της Παγκόσμιας
 Ομοιοπαθητικής Ιατρικής Εταιρείας
 
-Μέλος της Εκπαιδευτικής Υποεπιτροπής
  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ομοιοπαθητική (ECH)
 
-Μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Υγεία

Απαραίτητη Επισήμανση σχετικά με την άσκηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής:

Πιστεύω ότι η ιατρική γνώση θα πρέπει να κοινοποιείται και στο κοινό, όπως, άλλωστε, αυτό γίνεται σήμερα με την ευρύτατη ενημέρωση για θέματα υγείας από βιβλία, τηλεοπτικά μέσα, διαδίκτυο, κλπ.

Θα πρέπει, όμως, να επισημάνω ότι η χορήγηση ομοιοπαθητικών φαρμάκων συνιστά ιατρική διάγνωση και θεραπεία και είναι ιατρική πράξη με νομική ευθύνη, είτε αφορά χορήγηση στον εαυτό μας είτε σε άλλον. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εξασκείται όχι μόνον από ιατρό, απόφοιτο πανεπιστημιακής Ιατρικής Σχολής αλλά από ομοιοπαθητικό γιατρό κατάλληλα εκπαιδευμένο.

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν είναι βότανα, βιταμίνες ή συμπληρώματα διατροφής. Μπορεί να στερούνται υλικών παρενεργειών, αλλά επειδή είναι ενεργειακά φάρμακα, αν δεν χορηγηθούν με βάση αυστηρούς επιστημονικούς κανόνες μπορεί να προκαλέσουν ενεργειακό μπέρδεμα στον ασθενή.

Η απλή ανάγνωση, ακόμη και όλων των ιατρικών μου βιβλίων ή και άλλων ιατρικών ομοιοπαθητικών βιβλίων χωρίς πανεπιστημιακή ιατρική παιδεία, και πολύ περισσότερο, χωρίς επαρκή ομοιοπαθητική κλινική εμπειρία, δεν καθιστά τον αναγνώστη ικανό για ιατρική πράξη ούτε στον εαυτό του αλλά ούτε και σε άλλους.

Προειδοποιώ, λοιπόν, τον αναγνώστη ότι σε έναν τόσο σοβαρό τομέα όπως η υγεία και η ζωή, δεν επιτρέπονται πειραματισμοί και ότι θα πρέπει για οποιοδήποτε θέμα υγείας του, αν επιθυμεί ομοιοπαθητική αντιμετώπιση, να απευθύνεται σε ομοιοπαθητικό γιατρό.

 

Απαραίτητη επισήμανση σχετικά με το δικαίωμα του επιστήμονα να φιλοσοφεί:

Ο Άνθρωπος, βάσει της Ολιστικής Σκέψης, είναι ένα πολύ-επίπεδο ον. Σε αντίθεση με τα ζώα, έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να σκέφτεται αλλά και να προβληματίζεται και να φιλοσοφεί. Η επικρατούσα Μηχανιστική και Υλιστική Σκέψη, θεωρεί την Επιστήμη σαν κάτι αντίθετο από τη Φιλοσοφία/Θρησκεία. Αντίθετα, η Ολιστική Σκέψη θεωρεί ότι ένας οπαδός μιας φιλοσοφίας/θρησκείας δικαιούται να προβληματίζεται επιστημονικά και ένας επιστήμονας δικαιούται να φιλοσοφεί ή να στοχάζεται για το Θεό, τη δημιουργία του Σύμπαντος ή για ηθικά θέματα.

Σήμερα, πάρα πολλοί επιστήμονες, και ιδιαίτερα αστροφυσικοί, με αφορμή τις παρατηρήσεις τους στο επιστημονικό τους πεδίο, προβαίνουν σε επεκτάσεις και στο φιλοσοφικό/θρησκευτικό πεδίο, προτείνοντας Λειτουργικές Υποθέσεις για την εξήγηση, πχ. της Δημιουργίας του Σύμπαντος ή για την ύπαρξη του Θεού ή για την ύπαρξη άλλων Κόσμων. Κάτι τέτοιο θεωρείται συνήθως από τον περισσότερο κόσμο ως φυσικό να συμβαίνει. Και, μάλιστα, θεωρούμε ότι αυτό δεν μειώνει το επιστημονικό τους κύρος, ούτε και επηρεάζει την επιστημονικότητα του τομέα τους.

Αντίστοιχα, και στον τομέα της Ιατρικής Επιστήμης, κάθε γιατρός επιστήμονας, καθημερινά στην κλινική του πράξη, έρχεται αντιμέτωπος με το φαινόμενο της ζωής και του θανάτου, με βρέφη που γεννιούνται τυφλά, με σωματικές αναπηρίες αλλά και με νοητική υστέρηση. Επίσης συναντά ανθρώπους που ζουν την πλέον ανθυγιεινή ζωή και όμως δεν αρρωσταίνουν ιδιαίτερα και ανθρώπους που προσέχουν τα πάντα και όμως αρρωσταίνουν βαριά.

Είναι, λοιπόν, αναμενόμενο ο επιστήμονας γιατρός, αν είναι ανοιχτό μυαλό, να προβληματίζεται και να φιλοσοφεί. Να κάνει επεκτάσεις, δηλαδή, Λειτουργικές Υποθέσεις για να εξηγήσει την καταγωγή της Ασθένειας ως φαινόμενο ή για να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: «Τι είναι ο Άνθρωπος και ποιος είναι ο σκοπός της ύπαρξής του;»

Αυτό δεν μειώνει κατ’ ελάχιστο, το επιστημονικό του κύρος, εάν και εφόσον, βέβαια, δεν είναι φανατικός οπαδός ενός φιλοσοφικού ή θρησκευτικού συστήματος σε τέτοιο βαθμό ώστε να παραβιάζει την επιστημονική μεθοδολογία στην άσκηση της Ιατρικής του Επιστήμης. Ούτε, αυτό σημαίνει βέβαια ότι η επιστήμη του είναι κάποιας μορφής φιλοσοφία/θρησκεία.

Ο συγγραφέας, παρότι μελέτησε πλείστα όσα φιλοσοφικά και θρησκευτικά συστήματα, δεν ταυτίζεται με κανένα από αυτά. Επιμένει να είναι εραστής της Κοινής Αλήθειας που υπάρχει σε αυτά. Γι’ αυτό και συχνά αναφέρεται σε απόψεις και ρήσεις από πολλά και διαφορετικά φιλοσοφικά ή θρησκευτικά συστήματα, ακριβώς για να προβάλει αυτή την Κοινή Αλήθεια. Αλλά αυτό δεν επηρεάζει την επιστημονική άσκηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής από μέρους του.

Αν ο συγγραφέας υιοθετεί τον Ολιστικό Τρόπο Σκέψης και τους Συμπαντικούς Νόμους στην ομοιοπαθητική θεωρία και πράξη, το κάνει γιατί θεωρεί ότι μόνο έτσι εξασφαλίζεται η επιστημονικότητά της. Άλλωστε, η Ομοιοπαθητική σαν Θεραπευτικό Σύστημα είναι από τη φύση της ολιστική.

Πέραν τούτου, όταν ο συγγραφέας εκφράζει τις προσωπικές του Λειτουργικές Υποθέσεις για την εξήγηση της προέλευσης της Ασθένειας στο ανθρώπινο είδος αυτό δεν σημαίνει ότι αυτά είναι απόψεις της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής. Όταν ένας καρδιολόγος υιοθετεί τη Χριστιανική ή την Πλατωνική άποψη όταν φιλοσοφεί, αυτό δεν σημαίνει ότι η Καρδιολογία είναι Χριστιανισμός ή Πλατωνισμός. Κατά τον ίδιο τρόπο, οι φιλοσοφικές απόψεις του ομοιοπαθητικού γιατρού δεν χαρακτηρίζουν τον επιστημονικό του τομέα, δηλαδή το Ομοιοπαθητικό Θεραπευτικό Σύστημα.

Ο συγγραφέας πιστεύει στη ρήση: «Όποιος ελεύθερα συλλογιέται, συλλογιέται καλά!» Και ότι όσο πιο σφαιρικά και ολιστικά βλέπει κανείς τα πράγματα, χωρίς φανατισμούς και προκαταλήψεις, τόσο πιο κοντά στην Αλήθεια είναι. Ο Πλούταρχος αναφέρει: «Η Αλήθεια ήταν ένας καθρέφτης στον Ουρανό. Έπεσε στη Γη κι έγινε χίλια κομμάτια. Από τότε, όποιος θνητός βρει ένα κομμάτι του καθρέφτη, νομίζει ότι έχει βρει όλη την Αλήθεια!"

 

Διευκρίνιση:

Τα Ελληνικά βιβλία διατίθενται από το βιβλιοπωλείο "Πολιτεία" (Ακαδημίας και Ασκληπιού 1-3) στο κέντρο της Αθήνας καθώς και από το βιβλιοπωλείο "Ψαράς" (Φιλικής Εταιρείας39 Λευκός Πύργος- Ιππόδρομος) στη Θεσσαλονίκη.

Μπορεί επίσης κανείς, τα Ελληνικά βιβλία να τα βρει σε ηλεκτρονική μορφή (Payhip) και σε έντυπη μορφή-ταχυδρομική αποστολή (Lulu) κάνοντας κλικ στο αντίστοιχο εικονίδιο και ακολουθώντας τις οδηγίες.

Τα Αγγλικά βιβλία μπορεί κανείς να τα βρει στην Αγγλική εκδοχή της ιστοσελίδας πατώντας το εικονίδιο με την Αγγλική σημαία και πηγαίνοντας στην ενότητα Books. Υπάρχουν σε ηλεκτρονική μορφή και σε έντυπη μορφή από την ηλεκτρονική πλατφόρμα Amazon books. 

Τα βιβλία σε ηλεκτρονική έκδοση (e-pub) διαβάζονται σε ipad, android tablets και σε pc με την κατάλληλη εφαρμογή. Σε ipad με την ενσωματωμένη εφαρμογή ibooks, σε android με μια εφαρμογή e-reader (π.χ. moonreader) και σε pc με την εφαρμογή Αdobe Digital Editions ή με το Calibre. Τις δύο τελευταίες εφαρμογές μπορείτε να τις βρείτε στους ακόλουθους συνδέσμους:

   calibre ebook   adobe

  

Εισαγωγή στην Ομοιοπαθητική Ιατρική και στην Ολιστική Ιατρική Σκέψη

Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

 Σελίδες: 388 
Άλλο ένα βαρετό ιατρικό βιβλίο για την Ομοιοπαθητική Ιατρική ή για θέματα υγείας; Άλλη μια μονότονη παράθεση εξειδικευμένων γνώσεων;

Ο συγγραφέας εισάγει τον αναγνώστη τόσο στην Ομοιοπαθητική Ιατρική όσο και στον Ολιστικό Τρόπο Σκέψης σε θέματα υγείας, κυρίως μέσα από τέσσερεις διαλέξεις του προς το κοινό. Διατηρήθηκε, σκόπιμα, η ζωντάνια του προφορικού λόγου και ο διάλογος με το κοινό ώστε να αποφευχθεί η μονότονη παράθεση γνώσεων.

Ο κύριος στόχος του βιβλίου είναι να βοηθήσει τον αναγνώστη να αναπτύξει τον Ολιστικό Τρόπο Σκέψης ώστε να δώσει ο ίδιος τις δικές του απαντήσεις σε κρίσιμα ανθρώπινα ερωτήματα, όπως: «Ποιος είμαι;» «Γιατί αρρωσταίνω;» «Γιατί κάνω, συνεχώς, τα ίδια λάθη;» «Γιατί δυστυχώ;» «Πώς μπορώ εγώ να συμβάλω στην υγεία μου και στην ευτυχία μου;» «Ποιο Θεραπευτικό Σύστημα και ποιον γιατρό να επιλέξω;»

Η επιδίωξη του συγγραφέα δεν είναι να δώσει στον αναγνώστη «ψάρια» αλλά να τον μάθει να «ψαρεύει» με τη μέθοδο της Ολιστικής Σκέψης και όχι μόνο στο χώρο της υγείας. Να «ψαρεύει» στηριζόμενος στους Συμπαντικούς Νόμους προσεγγίζοντας την Κοινή Αλήθεια και αποφεύγοντας τις πλάνες και το φανατισμό.


Καταγωγή και Αιτίες της Ασθένειας

 

Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

 Σελίδες: 156 

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί αρρωσταίνουμε; Έχει να κάνει μόνο με τις επιφανειακές αιτίες (Προκλητικοί Παράγοντες), όπως, π.χ. κρύο, κούραση, καταχρήσεις, μικρόβια, ξενύχτι, κλπ. ή υπάρχουν βαθύτερες Πρωταρχικές Αιτίες; Είναι μόνο θέμα Σωματικής Κληρονομικότητας, δηλαδή θέμα DNA; Ή υπάρχει και Ψυχική Κληρονομικότητα; Και ποιο είναι το πιο σημαντικό, η Κληρονομικότητα ή το Περιβάλλον; Είναι θέμα Τύχης ή Πεπρωμένου;
Και γιατί ένα παιδί να γεννιέται με σωματικές ή νοητικές αναπηρίες, με ακατάλληλους γονείς και εν μέσω πολεμικών συρράξεων και φτώχειας ενώ ένα άλλο παιδί να γεννιέται υγιέστατο, προικισμένο, με θαυμάσιους γονείς και σε μια χώρα με ειρήνη και ευημερία; Γιατί στην ίδια οικογένεια γεννιόνται τρία παιδιά, και όσον αφορά το χαρακτήρα και το σωματότυπο, το ένα είναι «στην Ανατολή», το άλλο «στη Δύση» και το άλλο «στο Βορρά;»
Η Ομοιοπαθητική Ιατρική έχει ανακαλύψει τις Πρωταρχικές Αιτίες της Ασθένειας στο φαινόμενο των Μιασματικών και Ιδιοσυγκρασιακών Επιδράσεων. Τι είναι όμως Μιάσματα; Τι είναι οι Ιδιοσυγκρασίες; Πώς προκαλούν ανισορροπία και Ασθένεια όχι μόνο στο Σώμα μας αλλά και στην Ψυχή μας; Πώς επηρεάζουν τις σκέψεις μας, τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά μας. Ποια είναι η πλήρης Αιτιολογική Αλυσίδα της Ασθένειας;
Στο βιβλίο αυτό, ο συγγραφέας καταπιάνεται συστηματικά και με τις Πρωταρχικές Αιτίες της Ασθένειας και με όλους τους Προκλητικούς Παράγοντες. Και δίνει απαντήσεις με βάση τον Ολιστικό Τρόπο Σκέψης και τους Συμπαντικούς Νόμους. Όχι απόλυτες απαντήσεις, αλλά τροφή για σκέψη τόσο για το κοινό όσο και για τους επιστήμονες. Γιατί δεν μπορείς να θεραπεύσεις τίποτα αν δεν ξέρεις τις Αιτίες της Ασθένειας και το τι είναι ο Άνθρωπος. Ο Γάλλος φιλόσοφος Βολτέρος έλεγε: «Οι γιατροί δίνουν φάρμακα για τα οποία ξέρουν λίγα πράγματα, σε νόσους για τις οποίες ξέρουν ακόμα λιγότερα, στον Άνθρωπο για τον οποίο δεν ξέρουν τίποτα!» 


farmakologia tomos d 1

Χίλιες και Μία Ιατρικές Πλάνες

 

Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

Σελίδες: 442   

Ο Γάλλος φιλόσοφος Βολτέρος, αναφερόμενος στην Ιατρική της εποχής του, είπε: «Οι γιατροί δίνουν φάρμακα για τα οποία ξέρουν λίγα πράγματα, σε αρρώστιες για τις οποίες ξέρουν λιγότερα, στον Άνθρωπο για τον οποίο δεν ξέρουν τίποτα!»

Δυστυχώς, ακόμη και σήμερα, κάθε χρόνο, αποσύρονται δεκάδες φάρμακα από την κυκλοφορία, είτε ως επικίνδυνα είτε ως αναποτελεσματικά. Και, μάλιστα, φάρμακα τα οποία εγκρίθηκαν μετά από πενταετείς έρευνες ως ακίνδυνα και αποτελεσματικά.
Τι φταίει; Δεν φταίει βέβαια η Ιατρική σαν Επιστήμη. Φταίει η επικράτηση του Αλλοπαθητικού Θεραπευτικού Συστήματος και η ταύτιση της Ιατρικής με τη Χημική Θεραπεία. Φταίει η υλιστική θεώρηση του Ανθρώπου μόνο σαν ενός υλικού οργανισμού και όχι σαν ψυχικού, ενεργειακού και υλικού συνόλου.

Επιστήμες όπως η Φυσική και η Χημεία προχώρησαν, εδώ και εκατοντάδες χρόνια, στην αναγνώριση ότι το Σύμπαν δεν είναι μόνο Υλικό αλλά κυρίαρχα Ενεργειακό. Ανακάλυψαν τους Φυσικούς Νόμους και στηρίζονται αυστηρά σε αυτούς.

Δυστυχώς, το Αλλοπαθητικό Θεραπευτικό Σύστημα αρνιέται το Ενεργειακό Επίπεδο του Ανθρώπου και υποβιβάζει την Ψυχή του θεωρώντας την μόνο σαν εγκεφαλική λειτουργία. Έχουμε τεμαχίσει τον Άνθρωπο σε κομμάτια άσχετα μεταξύ τους. Δώσαμε το πνεύμα στους ιερείς, την ψυχή στους ψυχολόγους και το σώμα στους γιατρούς. Πέραν τούτου, τεμαχίσαμε το σώμα δίνοντας τα κομμάτια του σε δερματολόγους, πνευμονολόγους, καρδιολόγους, κλπ. Βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος, το Όλον! Και σαν να μην έφτανε αυτό, το επικρατές Αλλοπαθητικό Θεραπευτικό Σύστημα ανακήρυξε όλα τα άλλα Θεραπευτικά Συστήματα ως μη επιστημονικά ή ως αιρετικά. Σε καμία άλλη Επιστήμη δεν υπάρχει «επίσημη» επιστήμη και «εναλλακτική», π.χ. «επίσημη» Φυσική και «εναλλακτική» Φυσική.

Κατά τη γνώμη του συγγραφέα, οι σημερινές «Χίλιες και Μία Ιατρικές Πλάνες», οφείλονται, σε μεγάλο βαθμό, στην απουσία από τη σημερινή Ιατρική, Ιατρικών Νόμων που να στηρίζονται στους Συμπαντικούς Νόμους. Η Φυσική, η Χημεία και τα Μαθηματικά στερούνται μεγάλων πλανών, ακριβώς γιατί στηρίζονται σε Συμπαντικούς Νόμους.

Ο συγγραφέας, φέρνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα από ασθένειες όλων των οργανικών συστημάτων, υποδεικνύει τις πολυάριθμες ιατρικές πλάνες, στηριζόμενος στην Ολιστική Σκέψη, στους Συμπαντικούς Νόμους και στην πολυετή κλινική του εμπειρία.


farmakologia tomos f 1

Τα Βιοχημικά Άλατα του Schussler

 

Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

 Σελίδες: 142 

Ο γιατρός Schussler υπήρξε μαθητής του Χάνεμαν, του ιδρυτή της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής. Μελέτησε ιδιαίτερα τα 12 Βιοχημικά Άλατα του Καλίου, Νατρίου, Ασβεστίου, Πυριτίου και Σιδήρου τα οποία αφθονούν στους ανθρώπινους ιστούς (Ιστικά Άλατα) και παίζουν μεγάλο ρόλο στη βιοχημική ισορροπία του οργανισμού.


Θεώρησε ότι οι ανισορροπίες του μεταβολισμού αυτών των Ιστικών Αλάτων συνιστούν τους 12 κύριους παθογενετικούς μηχανισμούς όλων των Οξειών και Χρόνιων Ασθενειών. Γι’ αυτό και με τα αντίστοιχα ομοιοπαθητικά φάρμακα που παρασκευάζονται από τη Δυναμοποίηση αυτών των Ιστικών Αλάτων κατάφερε να έχει σημαντικά θεραπευτικά αποτελέσματα.


Ο συγγραφέας στο βιβλίο αυτό περιγράφει αναλυτικά τη Βιοχημική Εικόνα (Βιοχημική Materia Medica) και τις Χρόνιες Κλινικές Ενδείξεις (Βιοχημικό Repertory) των Βιοχημικών Αλάτων. Εξηγεί μεθοδικά το πώς μπορεί κανείς να κάνει βιοχημική διάγνωση και βιοχημική θεραπεία. Όπως και στην Ομοιοπαθητική Ιατρική, η διάγνωση και θεραπεία υπακούει σε νόμους και κανόνες γιατί μόνον τότε είναι επιστημονική και αποτελεσματική.


Τα Βιοχημικά Άλατα του Schussler αποτελούν ένα αυτόνομο Θεραπευτικό Σύστημα που μπορεί να ασκηθεί από οποιονδήποτε γιατρό. Μπορεί όμως να συνδυαστεί με οποιοδήποτε άλλο Θεραπευτικό Σύστημα. Ο συγγραφέας τα χρησιμοποιεί στην κλινική του πράξη ως συμπληρωματική θεραπεία, παράλληλα με την Ομοιοπαθητική Ιατρική σε Χρόνιες Παθήσεις.

 


Ιδιοσυγκρασίες: Οι Βαθύτερες Αιτίες της Πλάνης και της Ασθένειας

 

Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo 

Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

 Σελίδες: 212

Η σύγχρονη Φυσική Επιστήμη έδειξε ότι ο Κόσμος μας δεν αποτελείται μόνο από Ύλη αλλά και από Ενέργεια και ότι η τελευταία είναι πιο σημαντική από την ύλη. Γι’ αυτό και έχει προχωρήσει σε ενεργειακές συσκευές και ενεργειακή τεχνολογία.


Δυστυχώς, η σημερινή Ιατρική, με την επικράτηση του Αλλοπαθητικού Θεραπευτικού Συστήματος, εξακολουθεί να θεωρεί ότι ο Άνθρωπος είναι μόνο Υλικό Σώμα. Αποδίδει κάθε Νόσο σε διάφορες Υλικές Αιτίες που δρουν πάνω σε έναν Υλικό Παθογενετικό Μηχανισμό. Π.χ. ο νεανικός διαβήτης (νόσος) οφείλεται στην καταστροφή των κυττάρων του παγκρέατος που παράγουν ινσουλίνη (υλικός παθογενετικός μηχανισμός).


Η Ολιστική Ιατρική και η Ομοιοπαθητική θεωρούν ότι ο Άνθρωπος αποτελείται και από Υλικό Σώμα και από Ενεργειακό Σώμα και από Ατομική Ψυχή. Και, μάλιστα, θεωρούν ότι η Ασθένεια ξεκινάει πρώτα από το Ενεργειακό Επίπεδο του Ανθρώπου και μετά επηρεάζει το Σώμα προς τα κάτω και την Ψυχή προς τα πάνω.


Δεν θα ήταν εκπληκτικό αν μια Επιστήμη μπορούσε με αντικειμενικό επιστημονικό τρόπο να εντοπίσει και να περιγράψει τους Ενεργειακούς Παθογενετικούς Μηχανισμούς που προκαλούν την Ασθένεια σαν σύνολο; Ε, λοιπόν, η Ομοιοπαθητική Ιατρική μπόρεσε με την επιστημονική μέθοδο του Διπλού Τυφλού Πειράματος (Αποδείξεις) να ταυτοποιήσει αντικειμενικά όλους τους Ενεργειακούς Παθογενετικούς Μηχανισμούς που προκαλούν τόσο τις Οξείες Ασθένειες όσο και τις Χρόνιες Ασθένειες! Μπόρεσε να ομαδοποιήσει τα αμέτρητα σωματικά και ψυχικά συμπτώματα και χαρακτηριστικά όλων των ανθρώπων σε συγκεκριμένες Ιδιοσυγκρασιακές Εικόνες που προκαλούνται από επιδράσεις των Ιδιοσυγκρασιών στα άτομα.


Με τα εγωιστικά του θέλω και τον αφύσικο τρόπο ζωής του, κάθε άτομο τείνει να έλξει συγκεκριμένες Ιδιοσυγκρασίες (Αρνητικές Ενεργειακές Καταστάσεις). Αυτές με τη σειρά τους διαταράσσουν τη ροή της Ενέργειας στους Μεσημβρινούς του Βελονισμού (Ενεργειακός Παθογενετικός Μηχανισμός) με συγκεκριμένο χαρακτηριστικό τρόπο προκαλώντας έτσι Ασθένεια τόσο στο Σώμα όσο και στην Ψυχή. Οι Ιδιοσυγκρασιακές Επιδράσεις είναι οι βαθύτερες αιτίες τόσο της Πλάνης όσο και της Ασθένειας.

 

Κέας 42 πλ. Κολιάτσου Αθήνα τ.κ.112 55

Φόρμα Επικοινωνίας


Όνομα:*
E-mail:*
Επιθυμώ.:

* αφορά γιατρούς, οδοντίατρους, κτηνίατρους

Το μήνυμά σας:*