athos new

Κράτα το

logo academyLhmiECH

Κράτα το

 
-Πρόεδρος της Ομοιοπαθητικής Ακαδημίας
 
-Μέλος της Παγκόσμιας
 Ομοιοπαθητικής Ιατρικής Εταιρείας
 
-Μέλος της Εκπαιδευτικής Υποεπιτροπής
  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ομοιοπαθητική (ECH)
 
-Μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Ομοιοπαθητική

Απαραίτητη Επισήμανση σχετικά με την άσκηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής:

Πιστεύω ότι η ιατρική γνώση θα πρέπει να κοινοποιείται και στο κοινό, όπως, άλλωστε, αυτό γίνεται σήμερα με την ευρύτατη ενημέρωση για θέματα υγείας από βιβλία, τηλεοπτικά μέσα, διαδίκτυο, κλπ.

Θα πρέπει, όμως, να επισημάνω ότι η χορήγηση ομοιοπαθητικών φαρμάκων συνιστά ιατρική διάγνωση και θεραπεία και είναι ιατρική πράξη με νομική ευθύνη, είτε αφορά χορήγηση στον εαυτό μας είτε σε άλλον. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εξασκείται όχι μόνον από ιατρό, απόφοιτο πανεπιστημιακής Ιατρικής Σχολής αλλά από ομοιοπαθητικό γιατρό κατάλληλα εκπαιδευμένο.

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν είναι βότανα, βιταμίνες ή συμπληρώματα διατροφής. Μπορεί να στερούνται υλικών παρενεργειών, αλλά επειδή είναι ενεργειακά φάρμακα, αν δεν χορηγηθούν με βάση αυστηρούς επιστημονικούς κανόνες μπορεί να προκαλέσουν ενεργειακό μπέρδεμα στον ασθενή.

Η απλή ανάγνωση, ακόμη και όλων των ιατρικών μου βιβλίων ή και άλλων ιατρικών ομοιοπαθητικών βιβλίων χωρίς πανεπιστημιακή ιατρική παιδεία, και πολύ περισσότερο, χωρίς επαρκή ομοιοπαθητική κλινική εμπειρία, δεν καθιστά τον αναγνώστη ικανό για ιατρική πράξη ούτε στον εαυτό του αλλά ούτε και σε άλλους.

Προειδοποιώ, λοιπόν, τον αναγνώστη ότι σε έναν τόσο σοβαρό τομέα όπως η υγεία και η ζωή, δεν επιτρέπονται πειραματισμοί και ότι θα πρέπει για οποιοδήποτε θέμα υγείας του, αν επιθυμεί ομοιοπαθητική αντιμετώπιση, να απευθύνεται σε ομοιοπαθητικό γιατρό.

 

Απαραίτητη επισήμανση σχετικά με το δικαίωμα του επιστήμονα να φιλοσοφεί:

Ο Άνθρωπος, βάσει της Ολιστικής Σκέψης, είναι ένα πολύ-επίπεδο ον. Σε αντίθεση με τα ζώα, έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να σκέφτεται αλλά και να προβληματίζεται και να φιλοσοφεί. Η επικρατούσα Μηχανιστική και Υλιστική Σκέψη, θεωρεί την Επιστήμη σαν κάτι αντίθετο από τη Φιλοσοφία/Θρησκεία. Αντίθετα, η Ολιστική Σκέψη θεωρεί ότι ένας οπαδός μιας φιλοσοφίας/θρησκείας δικαιούται να προβληματίζεται επιστημονικά και ένας επιστήμονας δικαιούται να φιλοσοφεί ή να στοχάζεται για το Θεό, τη δημιουργία του Σύμπαντος ή για ηθικά θέματα.

Σήμερα, πάρα πολλοί επιστήμονες, και ιδιαίτερα αστροφυσικοί, με αφορμή τις παρατηρήσεις τους στο επιστημονικό τους πεδίο, προβαίνουν σε επεκτάσεις και στο φιλοσοφικό/θρησκευτικό πεδίο, προτείνοντας Λειτουργικές Υποθέσεις για την εξήγηση, πχ. της Δημιουργίας του Σύμπαντος ή για την ύπαρξη του Θεού ή για την ύπαρξη άλλων Κόσμων. Κάτι τέτοιο θεωρείται συνήθως από τον περισσότερο κόσμο ως φυσικό να συμβαίνει. Και, μάλιστα, θεωρούμε ότι αυτό δεν μειώνει το επιστημονικό τους κύρος, ούτε και επηρεάζει την επιστημονικότητα του τομέα τους.

Αντίστοιχα, και στον τομέα της Ιατρικής Επιστήμης, κάθε γιατρός επιστήμονας, καθημερινά στην κλινική του πράξη, έρχεται αντιμέτωπος με το φαινόμενο της ζωής και του θανάτου, με βρέφη που γεννιούνται τυφλά, με σωματικές αναπηρίες αλλά και με νοητική υστέρηση. Επίσης συναντά ανθρώπους που ζουν την πλέον ανθυγιεινή ζωή και όμως δεν αρρωσταίνουν ιδιαίτερα και ανθρώπους που προσέχουν τα πάντα και όμως αρρωσταίνουν βαριά.

Είναι, λοιπόν, αναμενόμενο ο επιστήμονας γιατρός, αν είναι ανοιχτό μυαλό, να προβληματίζεται και να φιλοσοφεί. Να κάνει επεκτάσεις, δηλαδή, Λειτουργικές Υποθέσεις για να εξηγήσει την καταγωγή της Ασθένειας ως φαινόμενο ή για να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: «Τι είναι ο Άνθρωπος και ποιος είναι ο σκοπός της ύπαρξής του;»

Αυτό δεν μειώνει κατ’ ελάχιστο, το επιστημονικό του κύρος, εάν και εφόσον, βέβαια, δεν είναι φανατικός οπαδός ενός φιλοσοφικού ή θρησκευτικού συστήματος σε τέτοιο βαθμό ώστε να παραβιάζει την επιστημονική μεθοδολογία στην άσκηση της Ιατρικής του Επιστήμης. Ούτε, αυτό σημαίνει βέβαια ότι η επιστήμη του είναι κάποιας μορφής φιλοσοφία/θρησκεία.

Ο συγγραφέας, παρότι μελέτησε πλείστα όσα φιλοσοφικά και θρησκευτικά συστήματα, δεν ταυτίζεται με κανένα από αυτά. Επιμένει να είναι εραστής της Κοινής Αλήθειας που υπάρχει σε αυτά. Γι’ αυτό και συχνά αναφέρεται σε απόψεις και ρήσεις από πολλά και διαφορετικά φιλοσοφικά ή θρησκευτικά συστήματα, ακριβώς για να προβάλει αυτή την Κοινή Αλήθεια. Αλλά αυτό δεν επηρεάζει την επιστημονική άσκηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής από μέρους του.

Αν ο συγγραφέας υιοθετεί τον Ολιστικό Τρόπο Σκέψης και τους Συμπαντικούς Νόμους στην ομοιοπαθητική θεωρία και πράξη, το κάνει γιατί θεωρεί ότι μόνο έτσι εξασφαλίζεται η επιστημονικότητά της. Άλλωστε, η Ομοιοπαθητική σαν Θεραπευτικό Σύστημα είναι από τη φύση της ολιστική.

Πέραν τούτου, όταν ο συγγραφέας εκφράζει τις προσωπικές του Λειτουργικές Υποθέσεις για την εξήγηση της προέλευσης της Ασθένειας στο ανθρώπινο είδος αυτό δεν σημαίνει ότι αυτά είναι απόψεις της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής. Όταν ένας καρδιολόγος υιοθετεί τη Χριστιανική ή την Πλατωνική άποψη όταν φιλοσοφεί, αυτό δεν σημαίνει ότι η Καρδιολογία είναι Χριστιανισμός ή Πλατωνισμός. Κατά τον ίδιο τρόπο, οι φιλοσοφικές απόψεις του ομοιοπαθητικού γιατρού δεν χαρακτηρίζουν τον επιστημονικό του τομέα, δηλαδή το Ομοιοπαθητικό Θεραπευτικό Σύστημα.

Ο συγγραφέας πιστεύει στη ρήση: «Όποιος ελεύθερα συλλογιέται, συλλογιέται καλά!» Και ότι όσο πιο σφαιρικά και ολιστικά βλέπει κανείς τα πράγματα, χωρίς φανατισμούς και προκαταλήψεις, τόσο πιο κοντά στην Αλήθεια είναι. Ο Πλούταρχος αναφέρει: «Η Αλήθεια ήταν ένας καθρέφτης στον Ουρανό. Έπεσε στη Γη κι έγινε χίλια κομμάτια. Από τότε, όποιος θνητός βρει ένα κομμάτι του καθρέφτη, νομίζει ότι έχει βρει όλη την Αλήθεια!"

 

Διευκρίνιση:

Τα Ελληνικά βιβλία διατίθενται από το βιβλιοπωλείο "Πολιτεία" (Ακαδημίας και Ασκληπιού 1-3) στο κέντρο της Αθήνας καθώς και από το βιβλιοπωλείο "Ψαράς" (Φιλικής Εταιρείας39 Λευκός Πύργος- Ιππόδρομος) στη Θεσσαλονίκη.

Μπορεί επίσης κανείς, τα Ελληνικά βιβλία να τα βρει σε ηλεκτρονική μορφή (Payhip) και σε έντυπη μορφή-ταχυδρομική αποστολή (Lulu) κάνοντας κλικ στο αντίστοιχο εικονίδιο και ακολουθώντας τις οδηγίες.

Τα Αγγλικά βιβλία μπορεί κανείς να τα βρει στην Αγγλική εκδοχή της ιστοσελίδας πατώντας το εικονίδιο με την Αγγλική σημαία και πηγαίνοντας στην ενότητα Books. Υπάρχουν σε ηλεκτρονική μορφή και σε έντυπη μορφή από την ηλεκτρονική πλατφόρμα Amazon books. 

Τα βιβλία σε ηλεκτρονική έκδοση (e-pub) διαβάζονται σε ipad, android tablets και σε pc με την κατάλληλη εφαρμογή. Σε ipad με την ενσωματωμένη εφαρμογή ibooks, σε android με μια εφαρμογή e-reader (π.χ. moonreader) και σε pc με την εφαρμογή Αdobe Digital Editions ή με το Calibre. Τις δύο τελευταίες εφαρμογές μπορείτε να τις βρείτε στους ακόλουθους συνδέσμους:

   calibre ebook   adobe

 


Κλινικές Περιπτώσεις Ομοιοπαθητικής Ιατρικής Τόμος 1ος 

 

Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

Σελίδες: 438 

Θα έχετε πιθανότατα ακούσει για την Ομοιοπαθητική Ιατρική. Αλλά, πέραν από τη θεωρία, τι σημαίνει πρακτικά «ομοιοπαθητική θεραπεία»; Ο μόνος τρόπος για να το βιώσει κανείς αυτό, είναι να επισκεφθεί έναν ομοιοπαθητικό γιατρό.
Ή να διαβάσει το βιβλίο αυτό, το οποίο τον ταξιδεύει μέσα στο ιατρείο του συγγραφέα την ώρα που εξετάζει έναν ασθενή. Μπορεί να παρακολουθήσει «ζωντανά» το διάλογο του γιατρού με τον ασθενή.
Το εκπληκτικό είναι ότι, ταυτόχρονα, μπορεί να ταξιδέψει μέσα στην αίθουσα εκπαίδευσης των ομοιοπαθητικών γιατρών από το συγγραφέα, την ώρα που γίνεται «ζωντανά» η ανάλυση των συγκεκριμένων περιστατικών, βήμα προς βήμα!
Είναι θαυμάσιο να βλέπει κανείς, πώς η ομοιοπαθητική διάγνωση, και μάλιστα, η μέθοδος διάγνωσης της Κλασσικής Μιασματικής Ιδιοσυγκρασιακής Ομοιοπαθητικής που αναπτύχθηκε από το συγγραφέα, μπορεί να ερμηνεύσει τη γλώσσα του σώματος και της ψυχής του ασθενούς. Και, μάλιστα, όχι μόνο του ασθενούς, αλλά του ατόμου σαν μια ξεχωριστή, μοναδική προσωπικότητα.
Το πώς κάθεται ένας ασθενής, το πώς μιλάει, το τι ενδυμασία επιλέγει, ο σωματότυπός του, το είδος των παθήσεων του, οι προσωπικές του απόψεις για τη συντροφική σχέση και την οικογένεια, τα συναισθήματά του για τους άλλους, το τι τον εκνευρίζει, το πώς αντιδρά σε διάφορες στενοχώριες, όλα, μα όλα, μπορούν να ερμηνευτούν με αντικειμενικό τρόπο από τον έμπειρο ομοιοπαθητικό γιατρό. Γιατί η Ιατρική είναι ταυτόχρονα, Επιστήμη και Τέχνη. Και γιατί η Ομοιοπαθητική Ιατρική είναι μια συναρπαστική Επιστήμη και Τέχνη!


anthropines idiosyncrasies 1

Κλινικές Περιπτώσεις Ομοιοπαθητικής Ιατρικής Τόμος 2ος

  Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

 Σελίδες: 354

Θα έχετε, πιθανότατα, ακούσει για την Ομοιοπαθητική Ιατρική. Αλλά, πέραν από τη θεωρία, τι σημαίνει πρακτικά «ομοιοπαθητική θεραπεία»; Ο μόνος τρόπος για να το βιώσει κανείς αυτό, είναι να επισκεφθεί έναν ομοιοπαθητικό γιατρό. Ή να διαβάσει το βιβλίο αυτό, το οποίο τον ταξιδεύει μέσα στο ιατρείο του συγγραφέα την ώρα που εξετάζει έναν ασθενή. Μπορεί να παρακολουθήσει «ζωντανά» το διάλογο του γιατρού με τον ασθενή.
Το εκπληκτικό είναι ότι, ταυτόχρονα, μπορεί να ταξιδέψει μέσα στην αίθουσα εκπαίδευσης των ομοιοπαθητικών γιατρών από το συγγραφέα, την ώρα που γίνεται «ζωντανά» η ανάλυση των συγκεκριμένων περιστατικών, βήμα προς βήμα !
Είναι θαυμάσιο να βλέπει κανείς, πως η ομοιοπαθητική διάγνωση, και μάλιστα, η μέθοδος διάγνωσης της Κλασσικής Μιασματικής Ιδιοσυγκρασιακής Ομοιοπαθητικής που αναπτύχθηκε από το συγγραφέα, μπορεί να ερμηνεύσει τη γλώσσα του σώματος και της ψυχής του ασθενούς. Και, μάλιστα, όχι μόνο του ασθενούς,
αλλά του ατόμου σαν μια ξεχωριστή, μοναδική προσωπικότητα.
Το πώς κάθεται ένας ασθενής, το πώς μιλάει, το τι ενδυμασία επιλέγει, ο σωματότυπος του, το είδος των παθήσεων του, οι προσωπικές του απόψεις για τη συντροφική σχέση και την οικογένεια, τα συναισθήματα του για τους άλλους, το τι τον εκνευρίζει, το πώς αντιδρά σε διάφορες στενοχώριες, όλα, μα όλα, μπορούν να ερμηνευτούν με αντικειμενικό τρόπο από τον έμπειρο ομοιοπαθητικό γιατρό. Γιατί η Ιατρική είναι ταυτόχρονα, Επιστήμη και Τέχνη. Και γιατί η Ομοιοπαθητική Ιατρική είναι μια συναρπαστική Επιστήμη και Τέχνη !


anthropines idiosyncrasies 1

Κλινικές Περιπτώσεις Ομοιοπαθητικής Ιατρικής Τόμος 3ος

  Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

 Σελίδες: 418

Θα έχετε, πιθανότατα, ακούσει για την Ομοιοπαθητική Ιατρική. Αλλά, πέραν από τη θεωρία, τι σημαίνει πρακτικά «ομοιοπαθητική θεραπεία»; Ο μόνος τρόπος για να το βιώσει κανείς αυτό, είναι να επισκεφθεί έναν ομοιοπαθητικό γιατρό. Ή να διαβάσει το βιβλίο αυτό, το οποίο τον ταξιδεύει μέσα στο ιατρείο του συγγραφέα την ώρα που εξετάζει έναν ασθενή. Μπορεί να παρακολουθήσει «ζωντανά» το διάλογο του γιατρού με τον ασθενή.
Το εκπληκτικό είναι ότι, ταυτόχρονα, μπορεί να ταξιδέψει μέσα στην αίθουσα εκπαίδευσης των ομοιοπαθητικών γιατρών από το συγγραφέα, την ώρα που γίνεται «ζωντανά» η ανάλυση των συγκεκριμένων περιστατικών, βήμα προς βήμα !
Είναι θαυμάσιο να βλέπει κανείς, πως η ομοιοπαθητική διάγνωση, και μάλιστα, η μέθοδος διάγνωσης της Κλασσικής Μιασματικής Ιδιοσυγκρασιακής Ομοιοπαθητικής που αναπτύχθηκε από το συγγραφέα, μπορεί να ερμηνεύσει τη γλώσσα του σώματος και της ψυχής του ασθενούς. Και, μάλιστα, όχι μόνο του ασθενούς,
αλλά του ατόμου σαν μια ξεχωριστή, μοναδική προσωπικότητα.
Το πώς κάθεται ένας ασθενής, το πώς μιλάει, το τι ενδυμασία επιλέγει, ο σωματότυπος του, το είδος των παθήσεων του, οι προσωπικές του απόψεις για τη συντροφική σχέση και την οικογένεια, τα συναισθήματα του για τους άλλους, το τι τον εκνευρίζει, το πώς αντιδρά σε διάφορες στενοχώριες, όλα, μα όλα, μπορούν να ερμηνευτούν με αντικειμενικό τρόπο από τον έμπειρο ομοιοπαθητικό γιατρό. Γιατί η Ιατρική είναι ταυτόχρονα, Επιστήμη και Τέχνη. Και γιατί η Ομοιοπαθητική Ιατρική είναι μια συναρπαστική Επιστήμη και Τέχνη !


  Ομοιοπαθητική Φαρμακολογία Τόμος 1ος

 

Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

 Σελίδες: 450 

Φανταστείτε ότι μια Επιστήμη έχει καταφέρει να ταυτοποιήσει και να περιγράψει με λεπτομέρειες όλους τους ανθρώπινους χαρακτήρες, όλους τους ανθρώπινους τύπους: Τον ιδιαίτερο τρόπο σκέψης του κάθε χαρακτήρα, τα συναισθήματά του, την ιδιαίτερή του συμπεριφορά.

Το πώς τείνει να συμπεριφέρεται κάθε χαρακτήρας στη συντροφική σχέση, στη σεξουαλικότητα, στην οικογένεια, στην πολιτική, στη θρησκεία, στην εργασία, στα πάντα. Επιπλέον, κάθε χαρακτήρας τι ασθένειες σωματικές και ψυχικές τείνει να αναπτύξει.

Δεν θα ήταν θαυμάσιο κάτι τέτοιο; Φανταστείτε, επίσης, ότι αυτή η ταυτοποίηση έχει γίνει με αντικειμενικό και επιστημονικό τρόπο. Δηλαδή, όχι μόνο με την κλινική παρατήρηση αλλά και με την επιστημονική μεθοδολογία του Διπλού Τυφλού Πειράματος (Double Blind Trial).

Φανταστείτε, επίσης, ότι αυτή η Επιστήμη έχει βρει και τον τρόπο να απαλυνθούν οι ακρότητες του κάθε χαρακτήρα. Με αποτέλεσμα, τόσο την πρόληψη όσο και τη θεραπεία των σωματικών και των ψυχικών παθήσεων, με ακίνδυνο και φυσικό τρόπο.

Ε, λοιπόν, αυτό δεν είναι φαντασία! Είναι πραγματικότητα! Είναι η πραγματικότητα της καθημερινής κλινικής πράξης της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής και μάλιστα της Φαρμακολογίας της Κλασσικής Μιασματικής Ιδιοσυγκρασιακής Ομοιοπαθητικής, όπως την έχει αναπτύξει ο συγγραφέας.


Στους τόμους του βιβλίου αυτού, ο συγγραφέας περιγράφει με επιστημονικό αλλά και ταυτόχρονα συναρπαστικό και κατανοητό τρόπο τις Ιδιοσυγκρασιακές Εικόνες που αφορούν τόσο τους γύρω μας όσο και εμάς τους ιδίους, δηλαδή, όλους μας. Θέλετε να γνωρίσετε το σύντροφό σας, τα παιδιά σας, τους γονείς σας, τους φίλους σας; Θέλετε να γνωρίσετε τον εαυτό σας; Ε, τότε, διαβάστε το βιβλίο αυτό!

 


dialexis 2007 tomos c 1

Ομοιοπαθητική Φαρμακολογία Τόμος 2ος

 

Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

 Σελίδες: 292

Φανταστείτε ότι μια Επιστήμη έχει καταφέρει να ταυτοποιήσει και να περιγράψει με λεπτομέρειες όλους τους ανθρώπινους χαρακτήρες, όλους τους ανθρώπινους τύπους: τον ιδιαίτερο τρόπο σκέψης του κάθε χαρακτήρα, τα συναισθήματά του, την ιδιαίτερή του συμπεριφορά.

Το πώς τείνει να συμπεριφέρεται κάθε χαρακτήρας στη συντροφική σχέση, στη σεξουαλικότητα, στην οικογένεια, στην πολιτική, στη θρησκεία, στην εργασία, στα πάντα. Επιπλέον, κάθε χαρακτήρας τι ασθένειες σωματικές και ψυχικές τείνει να αναπτύξει.

Δεν θα ήταν θαυμάσιο κάτι τέτοιο; Φανταστείτε, επίσης, ότι αυτή η ταυτοποίηση έχει γίνει με αντικειμενικό και επιστημονικό τρόπο. Δηλαδή, όχι μόνο με την κλινική παρατήρηση αλλά και με την επιστημονική μεθοδολογία του Διπλού Τυφλού Πειράματος (Double Blind Trial).

Φανταστείτε, επίσης, ότι αυτή η Επιστήμη έχει βρει και τον τρόπο να απαλυνθούν οι ακρότητες του κάθε χαρακτήρα. Με αποτέλεσμα τόσο την πρόληψη όσο και τη θεραπεία των σωματικών και των ψυχικών παθήσεων με ακίνδυνο και φυσικό τρόπο.

Ε, λοιπόν, αυτό δεν είναι φαντασία! Είναι πραγματικότητα! Είναι η πραγματικότητα της καθημερινής κλινικής πράξης της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής και μάλιστα της Φαρμακολογίας της Κλασσικής Μιασματικής Ιδιοσυγκρασιακής Ομοιοπαθητικής, όπως την έχει αναπτύξει ο συγγραφέας.


Στους τόμους του βιβλίου αυτού, ο συγγραφέας περιγράφει με επιστημονικό αλλά και ταυτόχρονα συναρπαστικό και κατανοητό τρόπο, τις Ιδιοσυγκρασιακές Εικόνες που αφορούν τόσο τους γύρω μας όσο και εμάς τους ιδίους, δηλαδή, όλους μας. Θέλετε να γνωρίσετε το σύντροφό σας, τα παιδιά σας, τους γονείς σας, τους φίλους σας; Θέλετε να γνωρίσετε τον εαυτό σας; Ε, τότε, διαβάστε το βιβλίο αυτό!


 Ομοιοπαθητική Φαρμακολογία Τόμος 3ος

 

Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

 Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

 Σελίδες: 304

Φανταστείτε ότι μια Επιστήμη έχει καταφέρει να ταυτοποιήσει και να περιγράψει με λεπτομέρειες όλους τους ανθρώπινους χαρακτήρες, όλους τους ανθρώπινους τύπους: τον ιδιαίτερο τρόπο σκέψης του κάθε χαρακτήρα, τα συναισθήματά του, την ιδιαίτερή του συμπεριφορά.

Το πώς τείνει να συμπεριφέρεται κάθε χαρακτήρας στη συντροφική σχέση, στη σεξουαλικότητα, στην οικογένεια, στην πολιτική, στη θρησκεία, στην εργασία, στα πάντα. Επιπλέον, κάθε χαρακτήρας τι ασθένειες σωματικές και ψυχικές τείνει να αναπτύξει.

Δεν θα ήταν θαυμάσιο κάτι τέτοιο; Φανταστείτε, επίσης, ότι αυτή η ταυτοποίηση έχει γίνει με αντικειμενικό και επιστημονικό τρόπο. Δηλαδή, όχι μόνο με την κλινική παρατήρηση αλλά και με την επιστημονική μεθοδολογία του Διπλού Τυφλού Πειράματος (Double Blind Trial).

Φανταστείτε, επίσης, ότι αυτή η Επιστήμη έχει βρει και τον τρόπο να απαλυνθούν οι ακρότητες του κάθε χαρακτήρα. Με αποτέλεσμα τόσο την πρόληψη όσο και τη θεραπεία των σωματικών και των ψυχικών παθήσεων με ακίνδυνο και φυσικό τρόπο.

Ε, λοιπόν, αυτό δεν είναι φαντασία! Είναι πραγματικότητα! Είναι η πραγματικότητα της καθημερινής κλινικής πράξης της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής και μάλιστα της Φαρμακολογίας της Κλασσικής Μιασματικής Ιδιοσυγκρασιακής Ομοιοπαθητικής, όπως την έχει αναπτύξει ο συγγραφέας.


Στους τόμους του βιβλίου αυτού, ο συγγραφέας περιγράφει με επιστημονικό αλλά και ταυτόχρονα συναρπαστικό και κατανοητό τρόπο, τις Ιδιοσυγκρασιακές Εικόνες που αφορούν τόσο τους γύρω μας όσο και εμάς τους ιδίους, δηλαδή, όλους μας. Θέλετε να γνωρίσετε το σύντροφό σας, τα παιδιά σας, τους γονείς σας, τους φίλους σας; Θέλετε να γνωρίσετε τον εαυτό σας; Ε, τότε, διαβάστε το βιβλίο αυτό!


 Ομοιοπαθητική Φαρμακολογία Τόμος 4ος

Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

 Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

 

 Σελίδες: 410

Φανταστείτε ότι μια Επιστήμη έχει καταφέρει να ταυτοποιήσει και να περιγράψει με λεπτομέρειες όλους τους ανθρώπινους χαρακτήρες, όλους τους ανθρώπινους τύπους: τον ιδιαίτερο τρόπο σκέψης του κάθε χαρακτήρα, τα συναισθήματά του, την ιδιαίτερή του συμπεριφορά.

Το πώς τείνει να συμπεριφέρεται κάθε χαρακτήρας στη συντροφική σχέση, στη σεξουαλικότητα, στην οικογένεια, στην πολιτική, στη θρησκεία, στην εργασία, στα πάντα. Επιπλέον, κάθε χαρακτήρας, τι ασθένειες σωματικές και ψυχικές τείνει να αναπτύξει.

Δεν θα ήταν θαυμάσιο κάτι τέτοιο! Φανταστείτε, επίσης, ότι αυτή η ταυτοποίηση έχει γίνει με αντικειμενικό και επιστημονικό τρόπο. Δηλαδή, όχι μόνο με την κλινική παρατήρηση αλλά και με την επιστημονική μεθοδολογία του Διπλού Τυφλού Πειράματος (Double Blind Trial).

Φανταστείτε, επίσης, ότι αυτή η Επιστήμη έχει βρει και τον τρόπο να απαλυνθούν οι ακρότητες του κάθε χαρακτήρα. Με αποτέλεσμα τόσο την πρόληψη όσο και τη θεραπεία των σωματικών και των ψυχικών παθήσεων, με ακίνδυνο και φυσικό τρόπο.

Ε, λοιπόν, αυτό δεν είναι φαντασία! Είναι πραγματικότητα! Είναι η πραγματικότητα της καθημερινής κλινικής πράξης της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής και μάλιστα της Φαρμακολογίας της Κλασσικής Μιασματικής Ιδιοσυγκρασιακής Ομοιοπαθητικής, όπως την έχει αναπτύξει ο συγγραφέας.


Στους τόμους του βιβλίου αυτού, ο συγγραφέας περιγράφει με επιστημονικό αλλά και ταυτόχρονα συναρπαστικό και κατανοητό τρόπο, τις Ιδιοσυγκρασιακές Εικόνες που αφορούν τόσο τους γύρω μας όσο και εμάς τους ιδίους, δηλαδή, όλους μας. Θέλετε να γνωρίσετε το σύντροφό σας, τα παιδιά σας, τους γονείς σας, τους φίλους σας; Θέλετε να γνωρίσετε τον εαυτό σας; Ε, τότε, διαβάστε το βιβλίο αυτό!


 Ομοιοπαθητική Φαρμακολογία Τόμος 5ος

Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

 Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

 

Σελίδες: 314

Φανταστείτε ότι μια Επιστήμη έχει καταφέρει να ταυτοποιήσει και να περιγράψει με λεπτομέρειες όλους τους ανθρώπινους χαρακτήρες, όλους τους ανθρώπινους τύπους: τον ιδιαίτερο τρόπο σκέψης του κάθε χαρακτήρα, τα συναισθήματά του, την ιδιαίτερή του συμπεριφορά.

Το πώς τείνει να συμπεριφέρεται κάθε χαρακτήρας στη συντροφική σχέση, στη σεξουαλικότητα, στην οικογένεια, στην πολιτική, στη θρησκεία, στην εργασία, στα πάντα. Επιπλέον, κάθε χαρακτήρας τι ασθένειες σωματικές και ψυχικές τείνει να αναπτύξει.

Δεν θα ήταν θαυμάσιο κάτι τέτοιο; Φανταστείτε, επίσης, ότι αυτή η ταυτοποίηση έχει γίνει με αντικειμενικό και επιστημονικό τρόπο. Δηλαδή, όχι μόνο με την κλινική παρατήρηση αλλά και με την επιστημονική μεθοδολογία του Διπλού Τυφλού Πειράματος (Double Blind Trial).

Φανταστείτε, επίσης, ότι αυτή η Επιστήμη έχει βρει και τον τρόπο να απαλυνθούν οι ακρότητες του κάθε χαρακτήρα. Με αποτέλεσμα τόσο την πρόληψη όσο και τη θεραπεία των σωματικών και των ψυχικών παθήσεων, με ακίνδυνο και φυσικό τρόπο.

Ε, λοιπόν, αυτό δεν είναι φαντασία! Είναι πραγματικότητα! Είναι η πραγματικότητα της καθημερινής κλινικής πράξης της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής και μάλιστα της Φαρμακολογίας της Κλασσικής Μιασματικής Ιδιοσυγκρασιακής Ομοιοπαθητικής, όπως την έχει αναπτύξει ο συγγραφέας.


Στους τόμους του βιβλίου αυτού, ο συγγραφέας περιγράφει με επιστημονικό αλλά και ταυτόχρονα συναρπαστικό και κατανοητό τρόπο, τις Ιδιοσυγκρασιακές Εικόνες που αφορούν τόσο τους γύρω μας όσο και εμάς τους ιδίους, δηλαδή, όλους μας. Θέλετε να γνωρίσετε το σύντροφό σας, τα παιδιά σας, τους γονείς σας, τους φίλους σας; Θέλετε να γνωρίσετε τον εαυτό σας; Ε, τότε, διαβάστε το βιβλίο αυτό!


 Ομοιοπαθητική Φαρμακολογία Τόμος 6ος

Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

 Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

 

Σελίδες: 314

Φανταστείτε ότι μια Επιστήμη έχει καταφέρει να ταυτοποιήσει και να περιγράψει με λεπτομέρειες όλους τους ανθρώπινους χαρακτήρες, όλους τους ανθρώπινους τύπους: τον ιδιαίτερο τρόπο σκέψης του κάθε χαρακτήρα, τα συναισθήματά του, την ιδιαίτερή του συμπεριφορά.

Το πώς τείνει να συμπεριφέρεται κάθε χαρακτήρας στη συντροφική σχέση, στη σεξουαλικότητα, στην οικογένεια, στην πολιτική, στη θρησκεία, στην εργασία, στα πάντα. Επιπλέον, κάθε χαρακτήρας τι ασθένειες σωματικές και ψυχικές τείνει να αναπτύξει.

Δεν θα ήταν θαυμάσιο κάτι τέτοιο; Φανταστείτε, επίσης, ότι αυτή η ταυτοποίηση έχει γίνει με αντικειμενικό και επιστημονικό τρόπο. Δηλαδή, όχι μόνο με την κλινική παρατήρηση αλλά και με την επιστημονική μεθοδολογία του Διπλού Τυφλού Πειράματος (Double Blind Trial).

Φανταστείτε, επίσης, ότι αυτή η Επιστήμη έχει βρει και τον τρόπο να απαλυνθούν οι ακρότητες του κάθε χαρακτήρα. Με αποτέλεσμα τόσο την πρόληψη όσο και τη θεραπεία των σωματικών και των ψυχικών παθήσεων, με ακίνδυνο και φυσικό τρόπο.

Ε, λοιπόν, αυτό δεν είναι φαντασία! Είναι πραγματικότητα! Είναι η πραγματικότητα της καθημερινής κλινικής πράξης της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής και μάλιστα της Φαρμακολογίας της Κλασσικής Μιασματικής Ιδιοσυγκρασιακής Ομοιοπαθητικής, όπως την έχει αναπτύξει ο συγγραφέας.


Στους τόμους του βιβλίου αυτού, ο συγγραφέας περιγράφει με επιστημονικό αλλά και ταυτόχρονα συναρπαστικό και κατανοητό τρόπο, τις Ιδιοσυγκρασιακές Εικόνες που αφορούν τόσο τους γύρω μας όσο και εμάς τους ιδίους, δηλαδή, όλους μας. Θέλετε να γνωρίσετε το σύντροφό σας, τα παιδιά σας, τους γονείς σας, τους φίλους σας; Θέλετε να γνωρίσετε τον εαυτό σας; Ε, τότε, διαβάστε το βιβλίο αυτό!


dialexis 2007 tomos c 1

Ομοιοπαθητική Φαρμακολογία Τόμος 7ος

Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

 Σελίδες: 396

Ιδιοσυγκρασιακές εικόνες Hyoscyamus, Stramonium, Cina, Anacardium, Cannabis Indica, Staphisagria, Coffea Cruda, Aurum Metallicum

Φανταστείτε ότι μια Επιστήμη έχει καταφέρει να ταυτοποιήσει και να περιγράψει με λεπτομέρειες όλους τους ανθρώπινους χαρακτήρες, όλους τους ανθρώπινους τύπους: τον ιδιαίτερο τρόπο σκέψης του κάθε χαρακτήρα, τα συναισθήματά του, την ιδιαίτερή του συμπεριφορά.

Το πώς τείνει να συμπεριφέρεται κάθε χαρακτήρας στη συντροφική σχέση, στη σεξουαλικότητα, στην οικογένεια, στην πολιτική, στη θρησκεία, στην εργασία, στα πάντα. Επιπλέον, κάθε χαρακτήρας τι ασθένειες σωματικές και ψυχικές τείνει να αναπτύξει.

Δεν θα ήταν θαυμάσιο κάτι τέτοιο; Φανταστείτε, επίσης, ότι αυτή η ταυτοποίηση έχει γίνει με αντικειμενικό και επιστημονικό τρόπο. Δηλαδή, όχι μόνο με την κλινική παρατήρηση αλλά και με την επιστημονική μεθοδολογία του Διπλού Τυφλού Πειράματος (Double Blind Trial).

Φανταστείτε, επίσης, ότι αυτή η Επιστήμη έχει βρει και τον τρόπο να απαλυνθούν οι ακρότητες του κάθε χαρακτήρα. Με αποτέλεσμα τόσο την πρόληψη όσο και τη θεραπεία των σωματικών και των ψυχικών παθήσεων, με ακίνδυνο και φυσικό τρόπο.

Ε, λοιπόν, αυτό δεν είναι φαντασία! Είναι πραγματικότητα! Είναι η πραγματικότητα της καθημερινής κλινικής πράξης της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής και μάλιστα της Φαρμακολογίας της Κλασσικής Μιασματικής Ιδιοσυγκρασιακής Ομοιοπαθητικής, όπως την έχει αναπτύξει ο συγγραφέας.


Στους τόμους του βιβλίου αυτού, ο συγγραφέας περιγράφει με επιστημονικό αλλά και ταυτόχρονα συναρπαστικό και κατανοητό τρόπο, τις Ιδιοσυγκρασιακές Εικόνες που αφορούν τόσο τους γύρω μας όσο και εμάς τους ιδίους, δηλαδή, όλους μας. Θέλετε να γνωρίσετε το σύντροφό σας, τα παιδιά σας, τους γονείς σας, τους φίλους σας; Θέλετε να γνωρίσετε τον εαυτό σας; Ε, τότε, διαβάστε το βιβλίο αυτό!

 


 

 Ομοιοπαθητική Φαρμακολογία: Λιγότερο Συχνές Ιδιοσυγκρασιακές Εικόνες

Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

 Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

 

Σελίδες: 240

Φανταστείτε ότι μια Επιστήμη έχει καταφέρει να ταυτοποιήσει και να περιγράψει με λεπτομέρειες όλους τους ανθρώπινους χαρακτήρες, όλους τους ανθρώπινους τύπους: τον ιδιαίτερο τρόπο σκέψης του κάθε χαρακτήρα, τα συναισθήματά του, την ιδιαίτερή του συμπεριφορά.

Το πώς τείνει να συμπεριφέρεται κάθε χαρακτήρας στη συντροφική σχέση, στη σεξουαλικότητα, στην οικογένεια, στην πολιτική, στη θρησκεία, στην εργασία, στα πάντα. Επιπλέον, κάθε χαρακτήρας τι ασθένειες σωματικές και ψυχικές τείνει να αναπτύξει.

Δεν θα ήταν θαυμάσιο κάτι τέτοιο; Φανταστείτε, επίσης, ότι αυτή η ταυτοποίηση έχει γίνει με αντικειμενικό και επιστημονικό τρόπο. Δηλαδή, όχι μόνο με την κλινική παρατήρηση αλλά και με την επιστημονική μεθοδολογία του Διπλού Τυφλού Πειράματος (Double Blind Trial).

Φανταστείτε, επίσης, ότι αυτή η Επιστήμη έχει βρει και τον τρόπο να απαλυνθούν οι ακρότητες του κάθε χαρακτήρα. Με αποτέλεσμα τόσο την πρόληψη όσο και τη θεραπεία των σωματικών και των ψυχικών παθήσεων, με ακίνδυνο και φυσικό τρόπο.

Ε, λοιπόν, αυτό δεν είναι φαντασία! Είναι πραγματικότητα! Είναι η πραγματικότητα της καθημερινής κλινικής πράξης της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής και μάλιστα της Φαρμακολογίας της Κλασσικής Μιασματικής Ιδιοσυγκρασιακής Ομοιοπαθητικής, όπως την έχει αναπτύξει ο συγγραφέας.


Στους τόμους του βιβλίου αυτού, ο συγγραφέας περιγράφει με επιστημονικό αλλά και ταυτόχρονα συναρπαστικό και κατανοητό τρόπο, τις Ιδιοσυγκρασιακές Εικόνες που αφορούν τόσο τους γύρω μας όσο και εμάς τους ιδίους, δηλαδή, όλους μας. Θέλετε να γνωρίσετε το σύντροφό σας, τα παιδιά σας, τους γονείς σας, τους φίλους σας; Θέλετε να γνωρίσετε τον εαυτό σας; Ε, τότε, διαβάστε το βιβλίο αυτό!


farmakologia tomos a 1

Κλασσική Μιασματική Ιδιοσυγκρασιακή Ομοιοπαθητική

 

Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

Σελίδες: 184

Υπάρχουν πολλές «Σχολές Ομοιοπαθητικής»; Γιατί; Και ποια είναι η σωστή;

Ποια είναι τα αξιόπιστα εκείνα κριτήρια για να μπορέσει να κρίνει ένας ασθενής όχι μόνο την Ομοιοπαθητική αλλά και οποιοδήποτε Θεραπευτικό Σύστημα; Και ποια είναι εκείνα τα αξιόπιστα κριτήρια για να κρίνει αν ο γιατρός του εφαρμόζει σωστά την Ομοιοπαθητική;

Καταστολή των συμπτωμάτων ή Αιτιολογική Θεραπεία; Θεραπεία της τοπικής νόσου ή του ατόμου σαν σύνολο; Θεραπεία μόνο των εκάστοτε Οξειών Ασθενειών ή θεραπεία των Χρόνιων Προδιαθέσεων του ατόμου; Μόνο θεραπεία ή και πρόληψη; Ποια είναι εκείνα τα αξιόπιστα κριτήρια για να μπορέσει ένας γιατρός να επιλέξει ανάμεσα στις διάφορες Σχολές Ομοιοπαθητικής; Είναι, πράγματι, Ομοιοπαθητική, η Συμπτωματική, η Νοσολογική και η Σύνθετη «Ομοιοπαθητική»; Και τι γίνεται με το Repertorising, το Key-Note Prescribing και τα Computer Expert Systems; Γιατί, κατά τη γνώμη του συγγραφέα, οι προηγούμενες τρεις Μηχανικές Μέθοδοι Διάγνωσης δεν είναι αποτελεσματικές; Γιατί δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις Χρόνιες Προδιαθέσεις του ατόμου;

Τι καινοτομίες εισάγει η νέα μέθοδος της Κλασσικής Μιασματικής Ιδιοσυγκρασιακής Ομοιοπαθητικής; Γιατί δεν αντιστοιχούν οι περισσότερες Εικόνες Αποδείξεων σε φυσικά υπάρχουσες Εικόνες Ασθενειών/Ομοιοπαθητικά Φάρμακα; Τι σημαίνει Μιασματική Διάγνωση; Τι σημαίνει Ιδιοσυγκρασιακή Διάγνωση; Ποια είναι η διαφορά της Πρωτογενούς από τη Δευτερογενή Συμπεριφορά; Τι είναι η Εξωλεκτική Συμπεριφορά; Ποια η σημασία των Φάσεων Παθολογίας του ατόμου;

Ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι η Κλασσική Μιασματική Ιδιοσυγκρασιακή Ομοιοπαθητική είναι η πλέον βαθιά και αποτελεσματική μέθοδος ομοιοπαθητικής διάγνωσης και θεραπείας γιατί στηρίζεται στους Συμπαντικούς και Ομοιοπαθητικούς Νόμους και στον Ολιστικό Τρόπο Σκέψης.

 


farmakologia tomos b new 1

Ομοιοπαθητική Διάγνωση και Θεραπεία


 

Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

Σελίδες: 332  

Ο ασθενής μπήκε στο ιατρείο. Ο ομοιοπαθητικός γιατρός παίρνει το συνηθισμένο Κλασσικό Ιστορικό: «Τι παθήσεις έχεις τώρα;» «Τι παθήσεις στο παρελθόν;» «Τι παθήσεις είχαν οι γονείς σου;». Κλινική Εξέταση, Εργαστηριακές και Παρακλινικές Εξετάσεις, Διάγνωση της Νόσου. Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Προχωράει στο Ομοιοπαθητικό Ιστορικό. Το οποίο, όμως, αφορά όχι μόνο τον ασθενή αλλά τη μοναδική, ιδιαίτερη προσωπικότητα που έχει μπροστά του: Είναι εσωστρεφής ή εξωστρεφής; Νευριάζει εύκολα και πόσο ξεσπάει τα νεύρα του; Για ποιους λόγους νευριάζει από το σύντροφο, τους γονείς, τα παιδιά του και τους άλλους γύρω του; Τι φόβους έχει; Τι όνειρα έχει για τη ζωή του; Πώς φέρεται στο σεξουαλικό, συντροφικό και οικογενειακό τομέα; Είναι ζεστός ή κρυουλιάρης; Τι προτιμήσεις ή απέχθειες για γεύσεις έχει;

Όλα αυτά, και πολλά άλλα, χρησιμεύουν στο να «φωτογραφήσει» ο γιατρός όχι τη νόσο αλλά το χαρακτήρα του ατόμου που έχει μπροστά του, τόσο στο ψυχικό όσο και στο σωματικό επίπεδο. Δηλαδή τα ιδιαίτερα Ιδιοσυγκρασιακά Χαρακτηριστικά του. Βάσει αυτής της εικόνας, θα συνταγογραφήσει το φάρμακο εκείνο που είναι όμοιο με την κυρίαρχη Ιδιοσυγκρασιακή Επίδραση. Στην Κλασσική Μιασματική Ιδιοσυγκρασιακή Ομοιοπαθητική, ο ομοιοπαθητικός γιατρός δίνει έμφαση στα ψυχικά και σωματικά χαρακτηριστικά του ατόμου σε Κατάσταση Κλινικής Υγείας-Χρόνιας Ασθένειας. Στα μιασματικά και ιδιοσυγκρασιακά χαρακτηριστικά του. Στο «essence» (κεντρική ιδέα), στην Εξωλεκτική Συμπεριφορά και στην Πρωτογενή Συμπεριφορά.

Όσον δε αφορά την Ομοιοπαθητική Θεραπευτική, ο συγγραφέας απαντάει στα ερωτήματα: «Ποια είναι τα κριτήρια για το πώς πήγε ο ασθενής (Δεύτερη Συνταγογράφηση);» «Τι σημαίνει Θεραπευτική Κρίση;» «Τι σημαίνει Φαρμακευτική Απόδειξη;» «Πώς επιλέγεται η δυναμοποίηση του ομοιοπαθητικού φαρμάκου;» «Πότε και πώς μπορεί να γίνει Παράλληλη Θεραπεία;


farmakologia tomos c 1Διάγνωση και Θεραπεία Οξειών Ασθενειών

 

Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

Σελίδες: 394

Το επικρατές Αλλοπαθητικό Θεραπευτικό Σύστημα, εδώ και πολλά χρόνια, έχει καταφέρει θεαματικές «θεραπείες» στις Οξείες Ασθένειες με τη χρήση των αντιβιοτικών, της κορτιζόνης και άλλων ισχυρών χημικών φαρμάκων. Πρόκειται όμως για αιτιολογική θεραπεία με μόνιμα και ριζικά θεραπευτικά αποτελέσματα ή πρόκειται για προσωρινή καταστολή των συμπτωμάτων ή της νόσου, συχνά με αντίτιμο τις σοβαρές παρενέργειες των χημικών φαρμάκων;


Το βιβλίο αυτό, δείχνει στον αναγνώστη και πολύ περισσότερο στο γιατρό, βήμα προς βήμα, τον τρόπο με τον οποίο ο ομοιοπαθητικός γιατρός κάνει διάγνωση και θεραπεία σε όλα τα Οξέα Περιστατικά της καθημερινής ζωής. Ο απλός αναγνώστης διαπιστώνει ότι ο ομοιοπαθητικός γιατρός μπορεί να αντιμετωπίσει όλες σχεδόν τις Οξείες Παθήσεις. Και ότι, όπου χρειάζεται, χωρίς φανατισμό και προσκολλήσεις, θα συνεργαστεί με όλους τους άλλους συναδέλφους του για το καλό του ασθενούς. Ο γιατρός διαπιστώνει την επιστημονικότητα και την αυστηρή μεθοδολογία που ακολουθεί ο ομοιοπαθητικός γιατρός στα Οξέα Περιστατικά, δρώντας, ταυτόχρονα, και σαν κλασσικός γιατρός και σαν ομοιοπαθητικός γιατρός.


Ο ομοιοπαθητικός γιατρός εισάγεται στη νέα, εύχρηστη και αποτελεσματική μέθοδο της Κλασσικής Μιασματικής Ιδιοσυγκρασιακής Ομοιοπαθητικής καθώς και στη χρήση της σε όλες τις Οξείες Ασθένειες. Αποκτά δύο αξιόπιστα και εύχρηστα όπλα στη θεραπευτική του προσπάθεια στις Οξείες Ασθένειες: το Συνοπτικό Τροποποιημένο Repertory και τη Συνοπτική Materia Medica.


Δεν χρειάζεται ούτε να απομνημονεύει χιλιάδες συμπτώματα, ούτε και να εξαρτάται από οποιοδήποτε πρόγραμμα κομπιούτερ. Μέσα σε μερικά λεπτά μπορεί να επιλέξει το κατάλληλο ομοιοπαθητικό φάρμακο, και μάλιστα, το πλέον όμοιο και βαθύ, με αποτέλεσμα ένα πιο γρήγορο και πιο βαθύ θεραπευτικό αποτέλεσμα.

 


farmakologia tomos e 1

Ομοιοπαθητική Ιατρική και Μιασματική Θεωρία

 

Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

Σελίδες: 146 

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί αρρωσταίνουμε; Έχει να κάνει μόνο με τις επιφανειακές αιτίες (Προκλητικοί Παράγοντες), όπως, π.χ. κρύο, κούραση, καταχρήσεις, μικρόβια, ξενύχτι, κλπ. ή υπάρχουν βαθύτερες Πρωταρχικές Αιτίες;

Η Ομοιοπαθητική Ιατρική έχει ανακαλύψει τις Πρωταρχικές Αιτίες της Ασθένειας στο φαινόμενο των Μιασματικών Επιδράσεων. Τι είναι όμως τα Μιάσματα; Γιατί ο καθένας μας γεννιέται με συγκεκριμένες Μιασματικές Επιδράσεις; Είναι θέμα Τύχης ή Πεπρωμένου; Πώς προκαλούν Ασθένεια όχι μόνο στο Σώμα μας αλλά και στην Ψυχή μας; Πώς επηρεάζουν τις σκέψεις μας, τα συναισθήματά μας και τη συμπεριφορά μας.

Ο συγγραφέας περιγράφει τις βασικές τάσεις του Ψωρικού Ατόμου (κυριαρχία του Ψωρικού Μιάσματος), του Συκωτικού Ατόμου (κυριαρχία του Συκωτικού Μιάσματος) και του Συφιλιτικού Ατόμου (κυριαρχία του Συφιλιτικού Μιάσματος). Και μάλιστα, σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

Είναι σίγουρο ότι μέσα από αυτή την περιγραφή θα ανακαλύψετε τα ψωρικά, συκωτικά και συφιλιτικά χαρακτηριστικά των συντρόφων σας, των γονιών σας, των παιδιών σας και όλων των ανθρώπων γύρω σας. Και θα μπορέσετε, σε μεγάλο βαθμό να ερμηνεύσετε και να κατανοήσετε τη γενικότερη συμπεριφορά τους. Και αυτό είναι θαυμάσιο! Και πολύ περισσότερο, θα μπορέσετε να ερμηνεύσετε και να κατανοήσετε τη δική σας γενικότερη συμπεριφορά. Θα πάψει πλέον να φαίνεται αντιφατική ή ανεξήγητη. Και αυτό είναι μαγικό! Ο γιατρός, και ειδικά ο ομοιοπαθητικός γιατρός, με τη λεπτομερή περιγραφή του Ψωρικού, Συκωτικού και Συφιλιτικού Ατόμου, αποκτά ένα βαθύ και αξιόπιστο εργαλείο για μια Μιασματική Διάγνωση του ασθενούς του, στα πλαίσια της Κλασσικής Μιασματικής Ιδιοσυγκρασιακής Ομοιοπαθητικής. Και έτσι, αποδεσμεύεται από άχαρες και επιφανειακές μεθόδους διάγνωσης, όπως το Repertorising, το Key-Note Prescribing και τα Computer Expert Systems.


anthropines idiosyncrasies 1

Η Ιστορία της Εξέλιξης της Ομοιοπαθητικής Σκέψης

 

 Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

 Σελίδες: 160

Ο συγγραφέας ταξιδεύει τον αναγνώστη σε ένα συναρπαστικό ταξίδι γνώσης. Τον παίρνει από το χέρι και τον μεταφέρει στην εποχή του Χάνεμαν, του ιδρυτή της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής. Αυτός ο λαμπρός γιατρός απογοητεύεται από την Ιατρική της εποχής του όταν αποτυγχάνει να θεραπεύσει την κόρη του. Ο θάνατος της, τον συγκλονίζει.


Σταματά την κλινική πράξη και ζει μεταφράζοντας αρχαία ιατρικά συγγράμματα. Πέραν τούτου, αφοσιώνεται στην ιατρική έρευνα επιδιώκοντας με πάθος να θεμελιώσει ένα νέο Θεραπευτικό Σύστημα που να είναι ταυτόχρονα φυσικό, επιστημονικό και αποτελεσματικό. Καθιερώνει για πρώτη φορά το Διπλό Τυφλό Πείραμα στην Ιατρική Έρευνα, διαμορφώνει την Ομοιοπαθητική Φαρμακολογία και θεμελιώνει πάνω σε επιστημονικούς νόμους την Ομοιοπαθητική Ιατρική.


Ο συγγραφέας δεν ενδιαφέρεται τόσο για την ιστορία της Ομοιοπαθητικής όσο για την ιστορία της Ομοιοπαθητικής Σκέψης και για την ιστορία της Ιατρικής Σκέψης. Ο στόχος του είναι να βοηθήσει τον αναγνώστη να αναπτύξει την Ολιστική Σκέψη σε θέματα Υγείας, ώστε να μπορέσει να κρίνει τόσο το σημερινό, επικρατές στην Ιατρική, Αλλοπαθητικό Θεραπευτικό Σύστημα όσο και τις πρακτικές των διαφόρων σημερινών Σχολών Ομοιοπαθητικής.


Ο συγγραφέας με αυτοβιογραφικές αναφορές εξηγεί και την ιστορία της εξέλιξης της δικής του Ιατρικής και Ομοιοπαθητικής Σκέψης μέχρι την καθιέρωση της Ολιστικής Φιλοσοφίας και της Σχολής της Κλασσικής Μιασματικής Ιδιοσυγκρασιακής Ομοιοπαθητικής. Μοιράζεται με τον αναγνώστη τους ιατρικούς και φιλοσοφικούς του προβληματισμούς. Εξηγεί τις αντιρρήσεις του για τις πλάνες της σημερινής Ιατρικής και πολύ περισσότερο τις αντιρρήσεις του για τις πλάνες διαφόρων σημερινών Σχολών Ομοιοπαθητικής.


anthropines idiosyncrasies 1

Μαθήματα Κλασσικής Ομοιοπαθητικής 2007 Τόμος 1

  Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

 Σελίδες: 396

Επί μια δεκαετία (1985-95), ο συγγραφέας δίδασκε στα πλαίσια μιας Ομοιοπαθητικής Εταιρείας, την Κλασσική Ομοιοπαθητική, όπως την είχε διδαχθεί. Όταν, όμως, διαπίστωσε ότι τόσο αυτή η Εταιρεία, όσο και άλλες, εγκατέλειψαν τις αρχές της Κλασσικής Ομοιοπαθητικής και άρχισαν να εφαρμόζουν Μηχανικές Μεθόδους Διάγνωσης (Repertorising, Key-Note Prescribing, Computer Expert Systems, Complex), αποσύρθηκε από την ομοιοπαθητική εκπαίδευση. Σταδιακά ανέπτυξε την Κλασσική Μιασματική Ιδιοσυγκρασιακή Ομοιοπαθητική η οποία στηρίζεται στην Ολιστική Σκέψη και στους Συμπαντικούς Νόμους. Αυτή τη μέθοδο περιέγραψε σε διάφορα ιατρικά του βιβλία και για πρώτη φορά τη δίδαξε συστηματικά σε αυτά τα Μαθήματα Ομοιοπαθητικής του 2007.
Η Κλασσική Μιασματική Ιδιοσυγκρασιακή Ομοιοπαθητική παρουσιάζει μια ξεχωριστή ενότητα ολιστικής θεωρίας και ολιστικής πράξης. Έχει το δικό της ολιστικό τρόπο διάγνωσης, τη δική της ολιστική Ομοιοπαθητική Φαρμακολογία και τη δική της ιδιαίτερη θεραπευτική.
Δύο είναι τα μεγάλα της πλεονεκτήματα. Το ένα είναι ο τρόπος διάγνωσης που δεν χρειάζεται καμία απομνημόνευση ή εξάρτηση από το Ρεπέρτορι-Λεξικό Συμπτωμάτων και είναι ολιστικός δίνοντας έμφαση στο ψυχικό προφίλ, γι’ αυτό και είναι συναρπαστικός τόσο για το γιατρό όσο και για τον ασθενή. Το δεύτερο είναι ότι επειδή επικεντρώνεται στα μιασματικά και ψυχικά χαρακτηριστικά του ατόμου σε Κατάσταση Κλινικής Υγείας, επιτυγχάνει βαθύτερη και ευρύτερη ομοιότητα και γι’ αυτό θεραπεύει και τις βαθύτερες Χρόνιες Προδιαθέσεις του ατόμου.


anthropines idiosyncrasies 1

Μαθήματα Κλασσικής Ομοιοπαθητικής 2007 Τόμος 2

 

  Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

 Σελίδες: 460

Επί δεκαετία (1985-95) ο συγγραφέας δίδασκε στα πλαίσια μιας Ομοιοπαθητικής Εταιρείας την Κλασσική Ομοιοπαθητική, όπως την είχε διδαχθεί. Όταν, όμως, διαπίστωσε ότι τόσο αυτή η Εταιρεία, όσο και άλλες, εγκατέλειψαν τις αρχές της Κλασσικής Ομοιοπαθητικής και άρχισαν να εφαρμόζουν Μηχανικές Μεθόδους Διάγνωσης (Repertorising, Key-Note Prescribing, Computer Expert Systems, Complex), αποσύρθηκε από την ομοιοπαθητική εκπαίδευση. Σταδιακά ανέπτυξε την Κλασσική Μιασματική Ιδιοσυγκρασιακή Ομοιοπαθητική η οποία στηρίζεται στην Ολιστική Σκέψη και στους Συμπαντικούς Νόμους. Αυτή τη μέθοδο περιέγραψε σε διάφορα ιατρικά του βιβλία και για πρώτη φορά τη δίδαξε συστηματικά σε αυτά τα Μαθήματα Ομοιοπαθητικής του 2007.
Η Κλασσική Μιασματική Ιδιοσυγκρασιακή Ομοιοπαθητική παρουσιάζει μια ξεχωριστή ενότητα ολιστικής θεωρίας και ολιστικής πράξης. Έχει το δικό της ολιστικό τρόπο διάγνωσης, τη δική της ολιστική Ομοιοπαθητική Φαρμακολογία και τη δική της ιδιαίτερη θεραπευτική.
Δύο είναι τα μεγάλα της πλεονεκτήματα. Το ένα είναι ο τρόπος διάγνωσης που δεν χρειάζεται καμία απομνημόνευση ή εξάρτηση από το Ρεπέρτορι-Λεξικό Συμπτωμάτων και είναι ολιστικός δίνοντας έμφαση στο ψυχικό προφίλ, γι’ αυτό και είναι συναρπαστικός τόσο για το γιατρό όσο και για τον ασθενή. Το δεύτερο είναι ότι επειδή επικεντρώνεται στα μιασματικά και ψυχικά χαρακτηριστικά του ατόμου σε Κατάσταση Κλινικής Υγείας, επιτυγχάνει βαθύτερη και ευρύτερη ομοιότητα και γι’ αυτό θεραπεύει και τις βαθύτερες Χρόνιες Προδιαθέσεις του ατόμου.


anthropines idiosyncrasies 1

Μαθήματα Κλασσικής Ομοιοπαθητικής 2007 Τόμος 3

 

  Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

 Σελίδες: 434

Επί δεκαετία (1985-95) ο συγγραφέας δίδασκε στα πλαίσια μιας Ομοιοπαθητικής Εταιρείας την Κλασσική Ομοιοπαθητική, όπως την είχε διδαχθεί. Όταν, όμως, διαπίστωσε ότι τόσο αυτή η Εταιρεία, όσο και άλλες, εγκατέλειψαν τις αρχές της Κλασσικής Ομοιοπαθητικής και άρχισαν να εφαρμόζουν Μηχανικές Μεθόδους Διάγνωσης (Repertorising, Key-Note Prescribing, Computer Expert Systems, Complex), αποσύρθηκε από την ομοιοπαθητική εκπαίδευση. Σταδιακά ανέπτυξε την Κλασσική Μιασματική Ιδιοσυγκρασιακή Ομοιοπαθητική η οποία στηρίζεται στην Ολιστική Σκέψη και στους Συμπαντικούς Νόμους. Αυτή τη μέθοδο περιέγραψε σε διάφορα ιατρικά του βιβλία και για πρώτη φορά τη δίδαξε συστηματικά σε αυτά τα Μαθήματα Ομοιοπαθητικής του 2007.
Η Κλασσική Μιασματική Ιδιοσυγκρασιακή Ομοιοπαθητική παρουσιάζει μια ξεχωριστή ενότητα ολιστικής θεωρίας και ολιστικής πράξης. Έχει το δικό της ολιστικό τρόπο διάγνωσης, τη δική της ολιστική Ομοιοπαθητική Φαρμακολογία και τη δική της ιδιαίτερη θεραπευτική.
Δύο είναι τα μεγάλα της πλεονεκτήματα. Το ένα είναι ο τρόπος διάγνωσης που δεν χρειάζεται καμία απομνημόνευση ή εξάρτηση από το Ρεπέρτορι-Λεξικό Συμπτωμάτων και είναι ολιστικός δίνοντας έμφαση στο ψυχικό προφίλ, γι’ αυτό και είναι συναρπαστικός τόσο για το γιατρό όσο και για τον ασθενή. Το δεύτερο είναι ότι επειδή επικεντρώνεται στα μιασματικά και ψυχικά χαρακτηριστικά του ατόμου σε Κατάσταση Κλινικής Υγείας, επιτυγχάνει βαθύτερη και ευρύτερη ομοιότητα και γι’ αυτό θεραπεύει και τις βαθύτερες Χρόνιες Προδιαθέσεις του ατόμου.


anthropines idiosyncrasies 1

Ζωντανή Λήψη και Ανάλυση ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ Τόμος 1ος

 

  Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

 

 Σελίδες: 342

Ο συγγραφέας βάζει τον εαυτό του στην απόλυτη δοκιμασία ως κλινικός γιατρός και ως εκπαιδευτής χάριν της νέας μεθόδου της Κλασσικής Μιασματικής Ιδιοσυγκρασιακής Ομοιοπαθητικής. Ένας τυχαίος συνάδελφός του από το ακροατήριο ή ένας άγνωστος νέος ασθενής κάθονται στην εξεταστική καρέκλα απέναντί του, ενώπιον του αμφιθεάτρου, και αρχίζει η ζωντανή εκπαιδευτική λήψη του ομοιοπαθητικού ιστορικού, ως αν αυτό να γινόταν στο ιατρείο. Ο ασθενής επανεξετάζεται σε εύλογα χρονικά διαστήματα για την επιβεβαίωση της διάγνωσης και θεραπείας με κριτήριο τη θετική πορεία της υγείας του.
Η νέα μέθοδος καλείται να αποδείξει ότι είναι πιο αποτελεσματική, τόσο όσον αφορά το επικρατές σήμερα Χημικό Θεραπευτικό Σύστημα όσο και όσον αφορά τις άλλες μεθόδους Ομοιοπαθητικής Διάγνωσης και Θεραπείας. Ο συγγραφέας/γιατρός καλείται να αποδείξει ότι η νέα μέθοδος μπορεί να διδαχθεί, και πολύ περισσότερο, να εφαρμοστεί από κάθε επιμελή νέο γιατρό, εφόσον βέβαια αντικαταστήσει τον Μηχανιστικό Τρόπο Σκέψης του που επικεντρώνεται στην πάθηση με τον Ολιστικό Τρόπο Σκέψης που επικεντρώνεται στο όλον και ιδιαίτερα στο ψυχικό προφίλ του ασθενούς, στο χαρακτήρα του, στην προσωπικότητά του.
Η Κλασσική Μιασματική Ιδιοσυγκρασιακή Ομοιοπαθητική είναι συναρπαστική γιατί ο ομοιοπαθητικός γιατρός ως ένας άλλος Sherlock Holmes μπαίνει στα άδυτα της ψυχολογίας του ατόμου πίσω από την κοινωνική μάσκα που συνήθως το μέσο άτομο φοράει. Όμως, εκτός από συναρπαστική, είναι και θεραπευτικά αποτελεσματική, όπως έχει δείξει η πολύχρονη κλινική εμπειρία του συγγραφέα και των μαθητών του. Γιατί δεν υπάρχει τίποτα το συναρπαστικό στη θεωρία αν αυτή δεν έχει αντίκρισμα και στην κλινική πράξη.


anthropines idiosyncrasies 1

Ζωντανή Λήψη και Ανάλυση ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ Τόμος 2ος

  Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

 Σελίδες: 358

Ο συγγραφέας βάζει τον εαυτό του στην απόλυτη δοκιμασία ως κλινικός γιατρός και ως εκπαιδευτής χάριν της νέας μεθόδου της Κλασσικής Μιασματικής Ιδιοσυγκρασιακής Ομοιοπαθητικής. Ένας τυχαίος συνάδελφός του από το ακροατήριο ή ένας άγνωστος νέος ασθενής κάθονται στην εξεταστική καρέκλα απέναντί του, ενώπιον του αμφιθεάτρου, και αρχίζει η ζωντανή εκπαιδευτική λήψη του ομοιοπαθητικού ιστορικού, ως αν αυτό να γινόταν στο ιατρείο. Ο ασθενής επανεξετάζεται σε εύλογα χρονικά διαστήματα για την επιβεβαίωση της διάγνωσης και θεραπείας με κριτήριο τη θετική πορεία της υγείας του.
Η νέα μέθοδος καλείται να αποδείξει ότι είναι πιο αποτελεσματική, τόσο όσον αφορά το επικρατές σήμερα Χημικό Θεραπευτικό Σύστημα όσο και όσον αφορά τις άλλες μεθόδους Ομοιοπαθητικής Διάγνωσης και Θεραπείας. Ο συγγραφέας/γιατρός καλείται να αποδείξει ότι η νέα μέθοδος μπορεί να διδαχθεί, και πολύ περισσότερο, να εφαρμοστεί από κάθε επιμελή νέο γιατρό, εφόσον βέβαια αντικαταστήσει τον Μηχανιστικό Τρόπο Σκέψης του που επικεντρώνεται στην πάθηση με τον Ολιστικό Τρόπο Σκέψης που επικεντρώνεται στο όλον και ιδιαίτερα στο ψυχικό προφίλ του ασθενούς, στο χαρακτήρα του, στην προσωπικότητά του.
Η Κλασσική Μιασματική Ιδιοσυγκρασιακή Ομοιοπαθητική είναι συναρπαστική γιατί ο ομοιοπαθητικός γιατρός ως ένας άλλος Sherlock Holmes μπαίνει στα άδυτα της ψυχολογίας του ατόμου πίσω από την κοινωνική μάσκα που συνήθως το μέσο άτομο φοράει. Όμως, εκτός από συναρπαστική, είναι και θεραπευτικά αποτελεσματική, όπως έχει δείξει η πολύχρονη κλινική εμπειρία του συγγραφέα και των μαθητών του. Γιατί δεν υπάρχει τίποτα το συναρπαστικό στη θεωρία αν αυτή δεν έχει αντίκρισμα και στην κλινική πράξη.

Κέας 42 πλ. Κολιάτσου Αθήνα τ.κ.112 55

Φόρμα Επικοινωνίας


Όνομα:*
E-mail:*
Επιθυμώ.:

* αφορά γιατρούς, οδοντίατρους, κτηνίατρους

Το μήνυμά σας:*