Πιστεύω ότι, όλοι, τόσο το κοινό όσο και οι γιατροί, θα πρέπει να έχουν πρόσβαση στη γνώση για θέματα υγείας.

Θα πρέπει, όμως, να επισημάνω ότι η χορήγηση ομοιοπαθητικών φαρμάκων συνιστά ιατρική διάγνωση και θεραπεία και είναι ιατρική πράξη είτε αφορά χορήγηση στον εαυτό μας είτε σε άλλον. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εξασκείται όχι μόνο από ιατρό, απόφοιτο πανεπιστημιακής Ιατρικής Σχολής αλλά από ομοιοπαθητικό γιατρό κατάλληλα εκπαιδευμένο.

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν είναι βότανα ή βιταμίνες ή συμπληρώματα διατροφής. Μπορεί να στερούνται υλικών παρενεργειών, αλλά επειδή είναι ενεργειακά φάρμακα, αν δεν χορηγηθούν με βάση αυστηρούς επιστημονικούς κανόνες μπορεί να προκαλέσουν ενεργειακό μπέρδεμα στον ασθενή. Επιπλέον, η χορήγηση τους συνιστά ιατρική πράξη που προϋποθέτει διαγνωστική και θεραπευτική νομική ευθύνη.

Η απλή ανάγνωση ακόμη και όλων των ιατρικών μου βιβλίων ή και άλλων ιατρικών ομοιοπαθητικών βιβλίων χωρίς πανεπιστημιακή ιατρική παιδεία και πολύ περισσότερο χωρίς επαρκή κλινική εμπειρία δεν καθιστά τον αναγνώστη ικανό για ιατρική πράξη ούτε στον εαυτό του αλλά ούτε και σε άλλους.

Προειδοποιώ λοιπόν τον αναγνώστη ότι με έναν τόσο σοβαρό τομέα όπως η υγεία και η ζωή δεν επιτρέπονται πειραματισμοί και ότι θα πρέπει για οποιοδήποτε θέμα υγείας του, αν επιθυμεί ομοιοπαθητική αντιμετώπιση, να απευθύνεται σε ομοιοπαθητικό γιατρό.

 

Τα βιβλία μου είναι χωρισμένα σε τρείς κατηγορίες.

Α. Ιατρικά. 

Β. Ολιστικής Φιλοσοφίας.

Γ. Λογοτεχνικά. 

 

Κέας 42 πλ. Κολιάτσου Αθήνα τ.κ.112 55