athos new

Κράτα το

logo academyLhmiECH

Κράτα το

 
-Πρόεδρος της Ομοιοπαθητικής Ακαδημίας
 
-Μέλος της Παγκόσμιας
 Ομοιοπαθητικής Ιατρικής Εταιρείας
 
-Μέλος της Εκπαιδευτικής Υποεπιτροπής
  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ομοιοπαθητική (ECH)
 
-Μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Ιατρικά Βιβλία

Απαραίτητη Επισήμανση σχετικά με την άσκηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής:

Πιστεύω ότι η ιατρική γνώση θα πρέπει να κοινοποιείται και στο κοινό, όπως, άλλωστε, αυτό γίνεται σήμερα με την ευρύτατη ενημέρωση για θέματα υγείας από βιβλία, τηλεοπτικά μέσα, διαδίκτυο, κλπ.

Θα πρέπει, όμως, να επισημάνω ότι η χορήγηση ομοιοπαθητικών φαρμάκων συνιστά ιατρική διάγνωση και θεραπεία και είναι ιατρική πράξη με νομική ευθύνη, είτε αφορά χορήγηση στον εαυτό μας είτε σε άλλον. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εξασκείται όχι μόνον από ιατρό, απόφοιτο πανεπιστημιακής Ιατρικής Σχολής αλλά από ομοιοπαθητικό γιατρό κατάλληλα εκπαιδευμένο.

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν είναι βότανα, βιταμίνες ή συμπληρώματα διατροφής. Μπορεί να στερούνται υλικών παρενεργειών, αλλά επειδή είναι ενεργειακά φάρμακα, αν δεν χορηγηθούν με βάση αυστηρούς επιστημονικούς κανόνες μπορεί να προκαλέσουν ενεργειακό μπέρδεμα στον ασθενή.

Η απλή ανάγνωση, ακόμη και όλων των ιατρικών μου βιβλίων ή και άλλων ιατρικών ομοιοπαθητικών βιβλίων χωρίς πανεπιστημιακή ιατρική παιδεία, και πολύ περισσότερο, χωρίς επαρκή ομοιοπαθητική κλινική εμπειρία, δεν καθιστά τον αναγνώστη ικανό για ιατρική πράξη ούτε στον εαυτό του αλλά ούτε και σε άλλους.

Προειδοποιώ, λοιπόν, τον αναγνώστη ότι σε έναν τόσο σοβαρό τομέα όπως η υγεία και η ζωή, δεν επιτρέπονται πειραματισμοί και ότι θα πρέπει για οποιοδήποτε θέμα υγείας του, αν επιθυμεί ομοιοπαθητική αντιμετώπιση, να απευθύνεται σε ομοιοπαθητικό γιατρό.

 

Απαραίτητη επισήμανση σχετικά με το δικαίωμα του επιστήμονα να φιλοσοφεί:

Ο Άνθρωπος, βάσει της Ολιστικής Σκέψης, είναι ένα πολύ-επίπεδο ον. Σε αντίθεση με τα ζώα, έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να σκέφτεται αλλά και να προβληματίζεται και να φιλοσοφεί. Η επικρατούσα Μηχανιστική και Υλιστική Σκέψη, θεωρεί την Επιστήμη σαν κάτι αντίθετο από τη Φιλοσοφία/Θρησκεία. Αντίθετα, η Ολιστική Σκέψη θεωρεί ότι ένας οπαδός μιας φιλοσοφίας/θρησκείας δικαιούται να προβληματίζεται επιστημονικά και ένας επιστήμονας δικαιούται να φιλοσοφεί ή να στοχάζεται για το Θεό, τη δημιουργία του Σύμπαντος ή για ηθικά θέματα.

Σήμερα, πάρα πολλοί επιστήμονες, και ιδιαίτερα αστροφυσικοί, με αφορμή τις παρατηρήσεις τους στο επιστημονικό τους πεδίο, προβαίνουν σε επεκτάσεις και στο φιλοσοφικό/θρησκευτικό πεδίο, προτείνοντας Λειτουργικές Υποθέσεις για την εξήγηση, πχ. της Δημιουργίας του Σύμπαντος ή για την ύπαρξη του Θεού ή για την ύπαρξη άλλων Κόσμων. Κάτι τέτοιο θεωρείται συνήθως από τον περισσότερο κόσμο ως φυσικό να συμβαίνει. Και, μάλιστα, θεωρούμε ότι αυτό δεν μειώνει το επιστημονικό τους κύρος, ούτε και επηρεάζει την επιστημονικότητα του τομέα τους.

Αντίστοιχα, και στον τομέα της Ιατρικής Επιστήμης, κάθε γιατρός επιστήμονας, καθημερινά στην κλινική του πράξη, έρχεται αντιμέτωπος με το φαινόμενο της ζωής και του θανάτου, με βρέφη που γεννιούνται τυφλά, με σωματικές αναπηρίες αλλά και με νοητική υστέρηση. Επίσης συναντά ανθρώπους που ζουν την πλέον ανθυγιεινή ζωή και όμως δεν αρρωσταίνουν ιδιαίτερα και ανθρώπους που προσέχουν τα πάντα και όμως αρρωσταίνουν βαριά.

Είναι, λοιπόν, αναμενόμενο ο επιστήμονας γιατρός, αν είναι ανοιχτό μυαλό, να προβληματίζεται και να φιλοσοφεί. Να κάνει επεκτάσεις, δηλαδή, Λειτουργικές Υποθέσεις για να εξηγήσει την καταγωγή της Ασθένειας ως φαινόμενο ή για να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: «Τι είναι ο Άνθρωπος και ποιος είναι ο σκοπός της ύπαρξής του;»

Αυτό δεν μειώνει κατ’ ελάχιστο, το επιστημονικό του κύρος, εάν και εφόσον, βέβαια, δεν είναι φανατικός οπαδός ενός φιλοσοφικού ή θρησκευτικού συστήματος σε τέτοιο βαθμό ώστε να παραβιάζει την επιστημονική μεθοδολογία στην άσκηση της Ιατρικής του Επιστήμης. Ούτε, αυτό σημαίνει βέβαια ότι η επιστήμη του είναι κάποιας μορφής φιλοσοφία/θρησκεία.

Ο συγγραφέας, παρότι μελέτησε πλείστα όσα φιλοσοφικά και θρησκευτικά συστήματα, δεν ταυτίζεται με κανένα από αυτά. Επιμένει να είναι εραστής της Κοινής Αλήθειας που υπάρχει σε αυτά. Γι’ αυτό και συχνά αναφέρεται σε απόψεις και ρήσεις από πολλά και διαφορετικά φιλοσοφικά ή θρησκευτικά συστήματα, ακριβώς για να προβάλει αυτή την Κοινή Αλήθεια. Αλλά αυτό δεν επηρεάζει την επιστημονική άσκηση της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής από μέρους του.

Αν ο συγγραφέας υιοθετεί τον Ολιστικό Τρόπο Σκέψης και τους Συμπαντικούς Νόμους στην ομοιοπαθητική θεωρία και πράξη, το κάνει γιατί θεωρεί ότι μόνο έτσι εξασφαλίζεται η επιστημονικότητά της. Άλλωστε, η Ομοιοπαθητική σαν Θεραπευτικό Σύστημα είναι από τη φύση της ολιστική.

Πέραν τούτου, όταν ο συγγραφέας εκφράζει τις προσωπικές του Λειτουργικές Υποθέσεις για την εξήγηση της προέλευσης της Ασθένειας στο ανθρώπινο είδος αυτό δεν σημαίνει ότι αυτά είναι απόψεις της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής. Όταν ένας καρδιολόγος υιοθετεί τη Χριστιανική ή την Πλατωνική άποψη όταν φιλοσοφεί, αυτό δεν σημαίνει ότι η Καρδιολογία είναι Χριστιανισμός ή Πλατωνισμός. Κατά τον ίδιο τρόπο, οι φιλοσοφικές απόψεις του ομοιοπαθητικού γιατρού δεν χαρακτηρίζουν τον επιστημονικό του τομέα, δηλαδή το Ομοιοπαθητικό Θεραπευτικό Σύστημα.

Ο συγγραφέας πιστεύει στη ρήση: «Όποιος ελεύθερα συλλογιέται, συλλογιέται καλά!» Και ότι όσο πιο σφαιρικά και ολιστικά βλέπει κανείς τα πράγματα, χωρίς φανατισμούς και προκαταλήψεις, τόσο πιο κοντά στην Αλήθεια είναι. Ο Πλούταρχος αναφέρει: «Η Αλήθεια ήταν ένας καθρέφτης στον Ουρανό. Έπεσε στη Γη κι έγινε χίλια κομμάτια. Από τότε, όποιος θνητός βρει ένα κομμάτι του καθρέφτη, νομίζει ότι έχει βρει όλη την Αλήθεια!"

 

Διευκρίνιση:

Τα Ελληνικά βιβλία διατίθενται από τα βιβλιοπωλεία "Πύρινος Κόσμος" (γωνία Σόλωνος και Ιπποκράτους) και "Πολιτεία" (Ακαδημίας και Ασκληπιού 1-3) στο κέντρο της Αθήνας καθώς και στο βιβλιοπωλείο "Ψαράς" (Φιλικής Εταιρείας39 Λευκός Πύργος- Ιππόδρομος) στη Θεσσαλονίκη.

Μπορεί επίσης κανείς, τα Ελληνικά βιβλία να τα βρει σε ηλεκτρονική μορφή (Payhip) και σε έντυπη μορφή-ταχυδρομική αποστολή (Lulu) κάνοντας κλικ στο αντίστοιχο εικονίδιο και ακολουθώντας τις οδηγίες.

Τα Αγγλικά βιβλία μπορεί κανείς να τα βρει στην Αγγλική εκδοχή της ιστοσελίδας πατώντας το εικονίδιο με την Αγγλική σημαία και πηγαίνοντας στην ενότητα Books. Υπάρχουν σε ηλεκτρονική μορφή και σε έντυπη μορφή από την ηλεκτρονική πλατφόρμα Amazon books. 

Τα βιβλία σε ηλεκτρονική έκδοση (e-pub) διαβάζονται σε ipad, android tablets και σε pc με την κατάλληλη εφαρμογή. Σε ipad με την ενσωματωμένη εφαρμογή ibooks, σε android με μια εφαρμογή e-reader (π.χ. moonreader) και σε pc με την εφαρμογή Αdobe Digital Editions ή με το Calibre. Τις δύο τελευταίες εφαρμογές μπορείτε να τις βρείτε στους ακόλουθους συνδέσμους:

   calibre ebook   adobe

  

Εισαγωγή στην Ομοιοπαθητική Ιατρική και στην Ολιστική Ιατρική Σκέψη

Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

 Σελίδες: 388 
Άλλο ένα βαρετό ιατρικό βιβλίο για την Ομοιοπαθητική Ιατρική ή για θέματα υγείας; Άλλη μια μονότονη παράθεση εξειδικευμένων γνώσεων;

Ο συγγραφέας εισάγει τον αναγνώστη τόσο στην Ομοιοπαθητική Ιατρική όσο και στον Ολιστικό Τρόπο Σκέψης σε θέματα υγείας, κυρίως μέσα από τέσσερεις διαλέξεις του προς το κοινό. Διατηρήθηκε, σκόπιμα, η ζωντάνια του προφορικού λόγου και ο διάλογος με το κοινό ώστε να αποφευχθεί η μονότονη παράθεση γνώσεων.

Ο κύριος στόχος του βιβλίου είναι να βοηθήσει τον αναγνώστη να αναπτύξει τον Ολιστικό Τρόπο Σκέψης ώστε να δώσει ο ίδιος τις δικές του απαντήσεις σε κρίσιμα ανθρώπινα ερωτήματα, όπως: «Ποιος είμαι;» «Γιατί αρρωσταίνω;» «Γιατί κάνω, συνεχώς, τα ίδια λάθη;» «Γιατί δυστυχώ;» «Πώς μπορώ εγώ να συμβάλω στην υγεία μου και στην ευτυχία μου;» «Ποιο Θεραπευτικό Σύστημα και ποιον γιατρό να επιλέξω;»

Η επιδίωξη του συγγραφέα δεν είναι να δώσει στον αναγνώστη «ψάρια» αλλά να τον μάθει να «ψαρεύει» με τη μέθοδο της Ολιστικής Σκέψης και όχι μόνο στο χώρο της υγείας. Να «ψαρεύει» στηριζόμενος στους Συμπαντικούς Νόμους προσεγγίζοντας την Κοινή Αλήθεια και αποφεύγοντας τις πλάνες και το φανατισμό.


Καταγωγή και Αιτίες της Ασθένειας

 

Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

 Σελίδες: 156 

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί αρρωσταίνουμε; Έχει να κάνει μόνο με τις επιφανειακές αιτίες (Προκλητικοί Παράγοντες), όπως, π.χ. κρύο, κούραση, καταχρήσεις, μικρόβια, ξενύχτι, κλπ. ή υπάρχουν βαθύτερες Πρωταρχικές Αιτίες; Είναι μόνο θέμα Σωματικής Κληρονομικότητας, δηλαδή θέμα DNA; Ή υπάρχει και Ψυχική Κληρονομικότητα; Και ποιο είναι το πιο σημαντικό, η Κληρονομικότητα ή το Περιβάλλον; Είναι θέμα Τύχης ή Πεπρωμένου;
Και γιατί ένα παιδί να γεννιέται με σωματικές ή νοητικές αναπηρίες, με ακατάλληλους γονείς και εν μέσω πολεμικών συρράξεων και φτώχειας ενώ ένα άλλο παιδί να γεννιέται υγιέστατο, προικισμένο, με θαυμάσιους γονείς και σε μια χώρα με ειρήνη και ευημερία; Γιατί στην ίδια οικογένεια γεννιόνται τρία παιδιά, και όσον αφορά το χαρακτήρα και το σωματότυπο, το ένα είναι «στην Ανατολή», το άλλο «στη Δύση» και το άλλο «στο Βορρά;»
Η Ομοιοπαθητική Ιατρική έχει ανακαλύψει τις Πρωταρχικές Αιτίες της Ασθένειας στο φαινόμενο των Μιασματικών και Ιδιοσυγκρασιακών Επιδράσεων. Τι είναι όμως Μιάσματα; Τι είναι οι Ιδιοσυγκρασίες; Πώς προκαλούν ανισορροπία και Ασθένεια όχι μόνο στο Σώμα μας αλλά και στην Ψυχή μας; Πώς επηρεάζουν τις σκέψεις μας, τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά μας. Ποια είναι η πλήρης Αιτιολογική Αλυσίδα της Ασθένειας;
Στο βιβλίο αυτό, ο συγγραφέας καταπιάνεται συστηματικά και με τις Πρωταρχικές Αιτίες της Ασθένειας και με όλους τους Προκλητικούς Παράγοντες. Και δίνει απαντήσεις με βάση τον Ολιστικό Τρόπο Σκέψης και τους Συμπαντικούς Νόμους. Όχι απόλυτες απαντήσεις, αλλά τροφή για σκέψη τόσο για το κοινό όσο και για τους επιστήμονες. Γιατί δεν μπορείς να θεραπεύσεις τίποτα αν δεν ξέρεις τις Αιτίες της Ασθένειας και το τι είναι ο Άνθρωπος. Ο Γάλλος φιλόσοφος Βολτέρος έλεγε: «Οι γιατροί δίνουν φάρμακα για τα οποία ξέρουν λίγα πράγματα, σε νόσους για τις οποίες ξέρουν ακόμα λιγότερα, στον Άνθρωπο για τον οποίο δεν ξέρουν τίποτα!»


Κλινικές Περιπτώσεις Ομοιοπαθητικής Ιατρικής Τόμος 1ος 

 

Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

Σελίδες: 438 

Θα έχετε πιθανότατα ακούσει για την Ομοιοπαθητική Ιατρική. Αλλά, πέραν από τη θεωρία, τι σημαίνει πρακτικά «ομοιοπαθητική θεραπεία»; Ο μόνος τρόπος για να το βιώσει κανείς αυτό, είναι να επισκεφθεί έναν ομοιοπαθητικό γιατρό.
Ή να διαβάσει το βιβλίο αυτό, το οποίο τον ταξιδεύει μέσα στο ιατρείο του συγγραφέα την ώρα που εξετάζει έναν ασθενή. Μπορεί να παρακολουθήσει «ζωντανά» το διάλογο του γιατρού με τον ασθενή.
Το εκπληκτικό είναι ότι, ταυτόχρονα, μπορεί να ταξιδέψει μέσα στην αίθουσα εκπαίδευσης των ομοιοπαθητικών γιατρών από το συγγραφέα, την ώρα που γίνεται «ζωντανά» η ανάλυση των συγκεκριμένων περιστατικών, βήμα προς βήμα!
Είναι θαυμάσιο να βλέπει κανείς, πώς η ομοιοπαθητική διάγνωση, και μάλιστα, η μέθοδος διάγνωσης της Κλασσικής Μιασματικής Ιδιοσυγκρασιακής Ομοιοπαθητικής που αναπτύχθηκε από το συγγραφέα, μπορεί να ερμηνεύσει τη γλώσσα του σώματος και της ψυχής του ασθενούς. Και, μάλιστα, όχι μόνο του ασθενούς, αλλά του ατόμου σαν μια ξεχωριστή, μοναδική προσωπικότητα.
Το πώς κάθεται ένας ασθενής, το πώς μιλάει, το τι ενδυμασία επιλέγει, ο σωματότυπός του, το είδος των παθήσεων του, οι προσωπικές του απόψεις για τη συντροφική σχέση και την οικογένεια, τα συναισθήματά του για τους άλλους, το τι τον εκνευρίζει, το πώς αντιδρά σε διάφορες στενοχώριες, όλα, μα όλα, μπορούν να ερμηνευτούν με αντικειμενικό τρόπο από τον έμπειρο ομοιοπαθητικό γιατρό. Γιατί η Ιατρική είναι ταυτόχρονα, Επιστήμη και Τέχνη. Και γιατί η Ομοιοπαθητική Ιατρική είναι μια συναρπαστική Επιστήμη και Τέχνη!


anthropines idiosyncrasies 1

Κλινικές Περιπτώσεις Ομοιοπαθητικής Ιατρικής Τόμος 2ος

  Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

 Σελίδες: 354

Θα έχετε, πιθανότατα, ακούσει για την Ομοιοπαθητική Ιατρική. Αλλά, πέραν από τη θεωρία, τι σημαίνει πρακτικά «ομοιοπαθητική θεραπεία»; Ο μόνος τρόπος για να το βιώσει κανείς αυτό, είναι να επισκεφθεί έναν ομοιοπαθητικό γιατρό. Ή να διαβάσει το βιβλίο αυτό, το οποίο τον ταξιδεύει μέσα στο ιατρείο του συγγραφέα την ώρα που εξετάζει έναν ασθενή. Μπορεί να παρακολουθήσει «ζωντανά» το διάλογο του γιατρού με τον ασθενή.
Το εκπληκτικό είναι ότι, ταυτόχρονα, μπορεί να ταξιδέψει μέσα στην αίθουσα εκπαίδευσης των ομοιοπαθητικών γιατρών από το συγγραφέα, την ώρα που γίνεται «ζωντανά» η ανάλυση των συγκεκριμένων περιστατικών, βήμα προς βήμα !
Είναι θαυμάσιο να βλέπει κανείς, πως η ομοιοπαθητική διάγνωση, και μάλιστα, η μέθοδος διάγνωσης της Κλασσικής Μιασματικής Ιδιοσυγκρασιακής Ομοιοπαθητικής που αναπτύχθηκε από το συγγραφέα, μπορεί να ερμηνεύσει τη γλώσσα του σώματος και της ψυχής του ασθενούς. Και, μάλιστα, όχι μόνο του ασθενούς,
αλλά του ατόμου σαν μια ξεχωριστή, μοναδική προσωπικότητα.
Το πώς κάθεται ένας ασθενής, το πώς μιλάει, το τι ενδυμασία επιλέγει, ο σωματότυπος του, το είδος των παθήσεων του, οι προσωπικές του απόψεις για τη συντροφική σχέση και την οικογένεια, τα συναισθήματα του για τους άλλους, το τι τον εκνευρίζει, το πώς αντιδρά σε διάφορες στενοχώριες, όλα, μα όλα, μπορούν να ερμηνευτούν με αντικειμενικό τρόπο από τον έμπειρο ομοιοπαθητικό γιατρό. Γιατί η Ιατρική είναι ταυτόχρονα, Επιστήμη και Τέχνη. Και γιατί η Ομοιοπαθητική Ιατρική είναι μια συναρπαστική Επιστήμη και Τέχνη !


  Ομοιοπαθητική Φαρμακολογία Τόμος 1ος

 

Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

 Σελίδες: 450 

Φανταστείτε ότι μια Επιστήμη έχει καταφέρει να ταυτοποιήσει και να περιγράψει με λεπτομέρειες όλους τους ανθρώπινους χαρακτήρες, όλους τους ανθρώπινους τύπους: Τον ιδιαίτερο τρόπο σκέψης του κάθε χαρακτήρα, τα συναισθήματά του, την ιδιαίτερή του συμπεριφορά.

Το πώς τείνει να συμπεριφέρεται κάθε χαρακτήρας στη συντροφική σχέση, στη σεξουαλικότητα, στην οικογένεια, στην πολιτική, στη θρησκεία, στην εργασία, στα πάντα. Επιπλέον, κάθε χαρακτήρας τι ασθένειες σωματικές και ψυχικές τείνει να αναπτύξει.

Δεν θα ήταν θαυμάσιο κάτι τέτοιο; Φανταστείτε, επίσης, ότι αυτή η ταυτοποίηση έχει γίνει με αντικειμενικό και επιστημονικό τρόπο. Δηλαδή, όχι μόνο με την κλινική παρατήρηση αλλά και με την επιστημονική μεθοδολογία του Διπλού Τυφλού Πειράματος (Double Blind Trial).

Φανταστείτε, επίσης, ότι αυτή η Επιστήμη έχει βρει και τον τρόπο να απαλυνθούν οι ακρότητες του κάθε χαρακτήρα. Με αποτέλεσμα, τόσο την πρόληψη όσο και τη θεραπεία των σωματικών και των ψυχικών παθήσεων, με ακίνδυνο και φυσικό τρόπο.

Ε, λοιπόν, αυτό δεν είναι φαντασία! Είναι πραγματικότητα! Είναι η πραγματικότητα της καθημερινής κλινικής πράξης της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής και μάλιστα της Φαρμακολογίας της Κλασσικής Μιασματικής Ιδιοσυγκρασιακής Ομοιοπαθητικής, όπως την έχει αναπτύξει ο συγγραφέας.


Στους τόμους του βιβλίου αυτού, ο συγγραφέας περιγράφει με επιστημονικό αλλά και ταυτόχρονα συναρπαστικό και κατανοητό τρόπο τις Ιδιοσυγκρασιακές Εικόνες που αφορούν τόσο τους γύρω μας όσο και εμάς τους ιδίους, δηλαδή, όλους μας. Θέλετε να γνωρίσετε το σύντροφό σας, τα παιδιά σας, τους γονείς σας, τους φίλους σας; Θέλετε να γνωρίσετε τον εαυτό σας; Ε, τότε, διαβάστε το βιβλίο αυτό!

 


dialexis 2007 tomos c 1

Ομοιοπαθητική Φαρμακολογία Τόμος 2ος

 

Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

 Σελίδες: 292

Φανταστείτε ότι μια Επιστήμη έχει καταφέρει να ταυτοποιήσει και να περιγράψει με λεπτομέρειες όλους τους ανθρώπινους χαρακτήρες, όλους τους ανθρώπινους τύπους: τον ιδιαίτερο τρόπο σκέψης του κάθε χαρακτήρα, τα συναισθήματά του, την ιδιαίτερή του συμπεριφορά.

Το πώς τείνει να συμπεριφέρεται κάθε χαρακτήρας στη συντροφική σχέση, στη σεξουαλικότητα, στην οικογένεια, στην πολιτική, στη θρησκεία, στην εργασία, στα πάντα. Επιπλέον, κάθε χαρακτήρας τι ασθένειες σωματικές και ψυχικές τείνει να αναπτύξει.

Δεν θα ήταν θαυμάσιο κάτι τέτοιο; Φανταστείτε, επίσης, ότι αυτή η ταυτοποίηση έχει γίνει με αντικειμενικό και επιστημονικό τρόπο. Δηλαδή, όχι μόνο με την κλινική παρατήρηση αλλά και με την επιστημονική μεθοδολογία του Διπλού Τυφλού Πειράματος (Double Blind Trial).

Φανταστείτε, επίσης, ότι αυτή η Επιστήμη έχει βρει και τον τρόπο να απαλυνθούν οι ακρότητες του κάθε χαρακτήρα. Με αποτέλεσμα τόσο την πρόληψη όσο και τη θεραπεία των σωματικών και των ψυχικών παθήσεων με ακίνδυνο και φυσικό τρόπο.

Ε, λοιπόν, αυτό δεν είναι φαντασία! Είναι πραγματικότητα! Είναι η πραγματικότητα της καθημερινής κλινικής πράξης της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής και μάλιστα της Φαρμακολογίας της Κλασσικής Μιασματικής Ιδιοσυγκρασιακής Ομοιοπαθητικής, όπως την έχει αναπτύξει ο συγγραφέας.


Στους τόμους του βιβλίου αυτού, ο συγγραφέας περιγράφει με επιστημονικό αλλά και ταυτόχρονα συναρπαστικό και κατανοητό τρόπο, τις Ιδιοσυγκρασιακές Εικόνες που αφορούν τόσο τους γύρω μας όσο και εμάς τους ιδίους, δηλαδή, όλους μας. Θέλετε να γνωρίσετε το σύντροφό σας, τα παιδιά σας, τους γονείς σας, τους φίλους σας; Θέλετε να γνωρίσετε τον εαυτό σας; Ε, τότε, διαβάστε το βιβλίο αυτό!


 Ομοιοπαθητική Φαρμακολογία Τόμος 3ος

 

Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

 Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

 Σελίδες: 304

Φανταστείτε ότι μια Επιστήμη έχει καταφέρει να ταυτοποιήσει και να περιγράψει με λεπτομέρειες όλους τους ανθρώπινους χαρακτήρες, όλους τους ανθρώπινους τύπους: τον ιδιαίτερο τρόπο σκέψης του κάθε χαρακτήρα, τα συναισθήματά του, την ιδιαίτερή του συμπεριφορά.

Το πώς τείνει να συμπεριφέρεται κάθε χαρακτήρας στη συντροφική σχέση, στη σεξουαλικότητα, στην οικογένεια, στην πολιτική, στη θρησκεία, στην εργασία, στα πάντα. Επιπλέον, κάθε χαρακτήρας τι ασθένειες σωματικές και ψυχικές τείνει να αναπτύξει.

Δεν θα ήταν θαυμάσιο κάτι τέτοιο; Φανταστείτε, επίσης, ότι αυτή η ταυτοποίηση έχει γίνει με αντικειμενικό και επιστημονικό τρόπο. Δηλαδή, όχι μόνο με την κλινική παρατήρηση αλλά και με την επιστημονική μεθοδολογία του Διπλού Τυφλού Πειράματος (Double Blind Trial).

Φανταστείτε, επίσης, ότι αυτή η Επιστήμη έχει βρει και τον τρόπο να απαλυνθούν οι ακρότητες του κάθε χαρακτήρα. Με αποτέλεσμα τόσο την πρόληψη όσο και τη θεραπεία των σωματικών και των ψυχικών παθήσεων με ακίνδυνο και φυσικό τρόπο.

Ε, λοιπόν, αυτό δεν είναι φαντασία! Είναι πραγματικότητα! Είναι η πραγματικότητα της καθημερινής κλινικής πράξης της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής και μάλιστα της Φαρμακολογίας της Κλασσικής Μιασματικής Ιδιοσυγκρασιακής Ομοιοπαθητικής, όπως την έχει αναπτύξει ο συγγραφέας.


Στους τόμους του βιβλίου αυτού, ο συγγραφέας περιγράφει με επιστημονικό αλλά και ταυτόχρονα συναρπαστικό και κατανοητό τρόπο, τις Ιδιοσυγκρασιακές Εικόνες που αφορούν τόσο τους γύρω μας όσο και εμάς τους ιδίους, δηλαδή, όλους μας. Θέλετε να γνωρίσετε το σύντροφό σας, τα παιδιά σας, τους γονείς σας, τους φίλους σας; Θέλετε να γνωρίσετε τον εαυτό σας; Ε, τότε, διαβάστε το βιβλίο αυτό!


 Ομοιοπαθητική Φαρμακολογία Τόμος 4ος

Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

 Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

 

 Σελίδες: 410

Φανταστείτε ότι μια Επιστήμη έχει καταφέρει να ταυτοποιήσει και να περιγράψει με λεπτομέρειες όλους τους ανθρώπινους χαρακτήρες, όλους τους ανθρώπινους τύπους: τον ιδιαίτερο τρόπο σκέψης του κάθε χαρακτήρα, τα συναισθήματά του, την ιδιαίτερή του συμπεριφορά.

Το πώς τείνει να συμπεριφέρεται κάθε χαρακτήρας στη συντροφική σχέση, στη σεξουαλικότητα, στην οικογένεια, στην πολιτική, στη θρησκεία, στην εργασία, στα πάντα. Επιπλέον, κάθε χαρακτήρας, τι ασθένειες σωματικές και ψυχικές τείνει να αναπτύξει.

Δεν θα ήταν θαυμάσιο κάτι τέτοιο! Φανταστείτε, επίσης, ότι αυτή η ταυτοποίηση έχει γίνει με αντικειμενικό και επιστημονικό τρόπο. Δηλαδή, όχι μόνο με την κλινική παρατήρηση αλλά και με την επιστημονική μεθοδολογία του Διπλού Τυφλού Πειράματος (Double Blind Trial).

Φανταστείτε, επίσης, ότι αυτή η Επιστήμη έχει βρει και τον τρόπο να απαλυνθούν οι ακρότητες του κάθε χαρακτήρα. Με αποτέλεσμα τόσο την πρόληψη όσο και τη θεραπεία των σωματικών και των ψυχικών παθήσεων, με ακίνδυνο και φυσικό τρόπο.

Ε, λοιπόν, αυτό δεν είναι φαντασία! Είναι πραγματικότητα! Είναι η πραγματικότητα της καθημερινής κλινικής πράξης της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής και μάλιστα της Φαρμακολογίας της Κλασσικής Μιασματικής Ιδιοσυγκρασιακής Ομοιοπαθητικής, όπως την έχει αναπτύξει ο συγγραφέας.


Στους τόμους του βιβλίου αυτού, ο συγγραφέας περιγράφει με επιστημονικό αλλά και ταυτόχρονα συναρπαστικό και κατανοητό τρόπο, τις Ιδιοσυγκρασιακές Εικόνες που αφορούν τόσο τους γύρω μας όσο και εμάς τους ιδίους, δηλαδή, όλους μας. Θέλετε να γνωρίσετε το σύντροφό σας, τα παιδιά σας, τους γονείς σας, τους φίλους σας; Θέλετε να γνωρίσετε τον εαυτό σας; Ε, τότε, διαβάστε το βιβλίο αυτό!


 Ομοιοπαθητική Φαρμακολογία Τόμος 5ος

Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

 Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

 

Σελίδες: 314

Φανταστείτε ότι μια Επιστήμη έχει καταφέρει να ταυτοποιήσει και να περιγράψει με λεπτομέρειες όλους τους ανθρώπινους χαρακτήρες, όλους τους ανθρώπινους τύπους: τον ιδιαίτερο τρόπο σκέψης του κάθε χαρακτήρα, τα συναισθήματά του, την ιδιαίτερή του συμπεριφορά.

Το πώς τείνει να συμπεριφέρεται κάθε χαρακτήρας στη συντροφική σχέση, στη σεξουαλικότητα, στην οικογένεια, στην πολιτική, στη θρησκεία, στην εργασία, στα πάντα. Επιπλέον, κάθε χαρακτήρας τι ασθένειες σωματικές και ψυχικές τείνει να αναπτύξει.

Δεν θα ήταν θαυμάσιο κάτι τέτοιο; Φανταστείτε, επίσης, ότι αυτή η ταυτοποίηση έχει γίνει με αντικειμενικό και επιστημονικό τρόπο. Δηλαδή, όχι μόνο με την κλινική παρατήρηση αλλά και με την επιστημονική μεθοδολογία του Διπλού Τυφλού Πειράματος (Double Blind Trial).

Φανταστείτε, επίσης, ότι αυτή η Επιστήμη έχει βρει και τον τρόπο να απαλυνθούν οι ακρότητες του κάθε χαρακτήρα. Με αποτέλεσμα τόσο την πρόληψη όσο και τη θεραπεία των σωματικών και των ψυχικών παθήσεων, με ακίνδυνο και φυσικό τρόπο.

Ε, λοιπόν, αυτό δεν είναι φαντασία! Είναι πραγματικότητα! Είναι η πραγματικότητα της καθημερινής κλινικής πράξης της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής και μάλιστα της Φαρμακολογίας της Κλασσικής Μιασματικής Ιδιοσυγκρασιακής Ομοιοπαθητικής, όπως την έχει αναπτύξει ο συγγραφέας.


Στους τόμους του βιβλίου αυτού, ο συγγραφέας περιγράφει με επιστημονικό αλλά και ταυτόχρονα συναρπαστικό και κατανοητό τρόπο, τις Ιδιοσυγκρασιακές Εικόνες που αφορούν τόσο τους γύρω μας όσο και εμάς τους ιδίους, δηλαδή, όλους μας. Θέλετε να γνωρίσετε το σύντροφό σας, τα παιδιά σας, τους γονείς σας, τους φίλους σας; Θέλετε να γνωρίσετε τον εαυτό σας; Ε, τότε, διαβάστε το βιβλίο αυτό!


 Ομοιοπαθητική Φαρμακολογία Τόμος 6ος

Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

 Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

 

Σελίδες: 314

Φανταστείτε ότι μια Επιστήμη έχει καταφέρει να ταυτοποιήσει και να περιγράψει με λεπτομέρειες όλους τους ανθρώπινους χαρακτήρες, όλους τους ανθρώπινους τύπους: τον ιδιαίτερο τρόπο σκέψης του κάθε χαρακτήρα, τα συναισθήματά του, την ιδιαίτερή του συμπεριφορά.

Το πώς τείνει να συμπεριφέρεται κάθε χαρακτήρας στη συντροφική σχέση, στη σεξουαλικότητα, στην οικογένεια, στην πολιτική, στη θρησκεία, στην εργασία, στα πάντα. Επιπλέον, κάθε χαρακτήρας τι ασθένειες σωματικές και ψυχικές τείνει να αναπτύξει.

Δεν θα ήταν θαυμάσιο κάτι τέτοιο; Φανταστείτε, επίσης, ότι αυτή η ταυτοποίηση έχει γίνει με αντικειμενικό και επιστημονικό τρόπο. Δηλαδή, όχι μόνο με την κλινική παρατήρηση αλλά και με την επιστημονική μεθοδολογία του Διπλού Τυφλού Πειράματος (Double Blind Trial).

Φανταστείτε, επίσης, ότι αυτή η Επιστήμη έχει βρει και τον τρόπο να απαλυνθούν οι ακρότητες του κάθε χαρακτήρα. Με αποτέλεσμα τόσο την πρόληψη όσο και τη θεραπεία των σωματικών και των ψυχικών παθήσεων, με ακίνδυνο και φυσικό τρόπο.

Ε, λοιπόν, αυτό δεν είναι φαντασία! Είναι πραγματικότητα! Είναι η πραγματικότητα της καθημερινής κλινικής πράξης της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής και μάλιστα της Φαρμακολογίας της Κλασσικής Μιασματικής Ιδιοσυγκρασιακής Ομοιοπαθητικής, όπως την έχει αναπτύξει ο συγγραφέας.


Στους τόμους του βιβλίου αυτού, ο συγγραφέας περιγράφει με επιστημονικό αλλά και ταυτόχρονα συναρπαστικό και κατανοητό τρόπο, τις Ιδιοσυγκρασιακές Εικόνες που αφορούν τόσο τους γύρω μας όσο και εμάς τους ιδίους, δηλαδή, όλους μας. Θέλετε να γνωρίσετε το σύντροφό σας, τα παιδιά σας, τους γονείς σας, τους φίλους σας; Θέλετε να γνωρίσετε τον εαυτό σας; Ε, τότε, διαβάστε το βιβλίο αυτό!


dialexis 2007 tomos c 1

Ομοιοπαθητική Φαρμακολογία Τόμος 7ος

Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

 Σελίδες: 396

Ιδιοσυγκρασιακές εικόνες Hyoscyamus, Stramonium, Cina, Anacardium, Cannabis Indica, Staphisagria, Coffea Cruda, Aurum Metallicum

Φανταστείτε ότι μια Επιστήμη έχει καταφέρει να ταυτοποιήσει και να περιγράψει με λεπτομέρειες όλους τους ανθρώπινους χαρακτήρες, όλους τους ανθρώπινους τύπους: τον ιδιαίτερο τρόπο σκέψης του κάθε χαρακτήρα, τα συναισθήματά του, την ιδιαίτερή του συμπεριφορά.

Το πώς τείνει να συμπεριφέρεται κάθε χαρακτήρας στη συντροφική σχέση, στη σεξουαλικότητα, στην οικογένεια, στην πολιτική, στη θρησκεία, στην εργασία, στα πάντα. Επιπλέον, κάθε χαρακτήρας τι ασθένειες σωματικές και ψυχικές τείνει να αναπτύξει.

Δεν θα ήταν θαυμάσιο κάτι τέτοιο; Φανταστείτε, επίσης, ότι αυτή η ταυτοποίηση έχει γίνει με αντικειμενικό και επιστημονικό τρόπο. Δηλαδή, όχι μόνο με την κλινική παρατήρηση αλλά και με την επιστημονική μεθοδολογία του Διπλού Τυφλού Πειράματος (Double Blind Trial).

Φανταστείτε, επίσης, ότι αυτή η Επιστήμη έχει βρει και τον τρόπο να απαλυνθούν οι ακρότητες του κάθε χαρακτήρα. Με αποτέλεσμα τόσο την πρόληψη όσο και τη θεραπεία των σωματικών και των ψυχικών παθήσεων, με ακίνδυνο και φυσικό τρόπο.

Ε, λοιπόν, αυτό δεν είναι φαντασία! Είναι πραγματικότητα! Είναι η πραγματικότητα της καθημερινής κλινικής πράξης της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής και μάλιστα της Φαρμακολογίας της Κλασσικής Μιασματικής Ιδιοσυγκρασιακής Ομοιοπαθητικής, όπως την έχει αναπτύξει ο συγγραφέας.


Στους τόμους του βιβλίου αυτού, ο συγγραφέας περιγράφει με επιστημονικό αλλά και ταυτόχρονα συναρπαστικό και κατανοητό τρόπο, τις Ιδιοσυγκρασιακές Εικόνες που αφορούν τόσο τους γύρω μας όσο και εμάς τους ιδίους, δηλαδή, όλους μας. Θέλετε να γνωρίσετε το σύντροφό σας, τα παιδιά σας, τους γονείς σας, τους φίλους σας; Θέλετε να γνωρίσετε τον εαυτό σας; Ε, τότε, διαβάστε το βιβλίο αυτό!

 


 

 Ομοιοπαθητική Φαρμακολογία: Λιγότερο Συχνές Ιδιοσυγκρασιακές Εικόνες

Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

 Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

 

Σελίδες: 240

Φανταστείτε ότι μια Επιστήμη έχει καταφέρει να ταυτοποιήσει και να περιγράψει με λεπτομέρειες όλους τους ανθρώπινους χαρακτήρες, όλους τους ανθρώπινους τύπους: τον ιδιαίτερο τρόπο σκέψης του κάθε χαρακτήρα, τα συναισθήματά του, την ιδιαίτερή του συμπεριφορά.

Το πώς τείνει να συμπεριφέρεται κάθε χαρακτήρας στη συντροφική σχέση, στη σεξουαλικότητα, στην οικογένεια, στην πολιτική, στη θρησκεία, στην εργασία, στα πάντα. Επιπλέον, κάθε χαρακτήρας τι ασθένειες σωματικές και ψυχικές τείνει να αναπτύξει.

Δεν θα ήταν θαυμάσιο κάτι τέτοιο; Φανταστείτε, επίσης, ότι αυτή η ταυτοποίηση έχει γίνει με αντικειμενικό και επιστημονικό τρόπο. Δηλαδή, όχι μόνο με την κλινική παρατήρηση αλλά και με την επιστημονική μεθοδολογία του Διπλού Τυφλού Πειράματος (Double Blind Trial).

Φανταστείτε, επίσης, ότι αυτή η Επιστήμη έχει βρει και τον τρόπο να απαλυνθούν οι ακρότητες του κάθε χαρακτήρα. Με αποτέλεσμα τόσο την πρόληψη όσο και τη θεραπεία των σωματικών και των ψυχικών παθήσεων, με ακίνδυνο και φυσικό τρόπο.

Ε, λοιπόν, αυτό δεν είναι φαντασία! Είναι πραγματικότητα! Είναι η πραγματικότητα της καθημερινής κλινικής πράξης της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής και μάλιστα της Φαρμακολογίας της Κλασσικής Μιασματικής Ιδιοσυγκρασιακής Ομοιοπαθητικής, όπως την έχει αναπτύξει ο συγγραφέας.


Στους τόμους του βιβλίου αυτού, ο συγγραφέας περιγράφει με επιστημονικό αλλά και ταυτόχρονα συναρπαστικό και κατανοητό τρόπο, τις Ιδιοσυγκρασιακές Εικόνες που αφορούν τόσο τους γύρω μας όσο και εμάς τους ιδίους, δηλαδή, όλους μας. Θέλετε να γνωρίσετε το σύντροφό σας, τα παιδιά σας, τους γονείς σας, τους φίλους σας; Θέλετε να γνωρίσετε τον εαυτό σας; Ε, τότε, διαβάστε το βιβλίο αυτό!


farmakologia tomos a 1

Κλασσική Μιασματική Ιδιοσυγκρασιακή Ομοιοπαθητική

 

Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

Σελίδες: 184

Υπάρχουν πολλές «Σχολές Ομοιοπαθητικής»; Γιατί; Και ποια είναι η σωστή;

Ποια είναι τα αξιόπιστα εκείνα κριτήρια για να μπορέσει να κρίνει ένας ασθενής όχι μόνο την Ομοιοπαθητική αλλά και οποιοδήποτε Θεραπευτικό Σύστημα; Και ποια είναι εκείνα τα αξιόπιστα κριτήρια για να κρίνει αν ο γιατρός του εφαρμόζει σωστά την Ομοιοπαθητική;

Καταστολή των συμπτωμάτων ή Αιτιολογική Θεραπεία; Θεραπεία της τοπικής νόσου ή του ατόμου σαν σύνολο; Θεραπεία μόνο των εκάστοτε Οξειών Ασθενειών ή θεραπεία των Χρόνιων Προδιαθέσεων του ατόμου; Μόνο θεραπεία ή και πρόληψη; Ποια είναι εκείνα τα αξιόπιστα κριτήρια για να μπορέσει ένας γιατρός να επιλέξει ανάμεσα στις διάφορες Σχολές Ομοιοπαθητικής; Είναι, πράγματι, Ομοιοπαθητική, η Συμπτωματική, η Νοσολογική και η Σύνθετη «Ομοιοπαθητική»; Και τι γίνεται με το Repertorising, το Key-Note Prescribing και τα Computer Expert Systems; Γιατί, κατά τη γνώμη του συγγραφέα, οι προηγούμενες τρεις Μηχανικές Μέθοδοι Διάγνωσης δεν είναι αποτελεσματικές; Γιατί δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις Χρόνιες Προδιαθέσεις του ατόμου;

Τι καινοτομίες εισάγει η νέα μέθοδος της Κλασσικής Μιασματικής Ιδιοσυγκρασιακής Ομοιοπαθητικής; Γιατί δεν αντιστοιχούν οι περισσότερες Εικόνες Αποδείξεων σε φυσικά υπάρχουσες Εικόνες Ασθενειών/Ομοιοπαθητικά Φάρμακα; Τι σημαίνει Μιασματική Διάγνωση; Τι σημαίνει Ιδιοσυγκρασιακή Διάγνωση; Ποια είναι η διαφορά της Πρωτογενούς από τη Δευτερογενή Συμπεριφορά; Τι είναι η Εξωλεκτική Συμπεριφορά; Ποια η σημασία των Φάσεων Παθολογίας του ατόμου;

Ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι η Κλασσική Μιασματική Ιδιοσυγκρασιακή Ομοιοπαθητική είναι η πλέον βαθιά και αποτελεσματική μέθοδος ομοιοπαθητικής διάγνωσης και θεραπείας γιατί στηρίζεται στους Συμπαντικούς και Ομοιοπαθητικούς Νόμους και στον Ολιστικό Τρόπο Σκέψης.

 


farmakologia tomos b new 1

Ομοιοπαθητική Διάγνωση και Θεραπεία


 

Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

Σελίδες: 332  

Ο ασθενής μπήκε στο ιατρείο. Ο ομοιοπαθητικός γιατρός παίρνει το συνηθισμένο Κλασσικό Ιστορικό: «Τι παθήσεις έχεις τώρα;» «Τι παθήσεις στο παρελθόν;» «Τι παθήσεις είχαν οι γονείς σου;». Κλινική Εξέταση, Εργαστηριακές και Παρακλινικές Εξετάσεις, Διάγνωση της Νόσου. Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Προχωράει στο Ομοιοπαθητικό Ιστορικό. Το οποίο, όμως, αφορά όχι μόνο τον ασθενή αλλά τη μοναδική, ιδιαίτερη προσωπικότητα που έχει μπροστά του: Είναι εσωστρεφής ή εξωστρεφής; Νευριάζει εύκολα και πόσο ξεσπάει τα νεύρα του; Για ποιους λόγους νευριάζει από το σύντροφο, τους γονείς, τα παιδιά του και τους άλλους γύρω του; Τι φόβους έχει; Τι όνειρα έχει για τη ζωή του; Πώς φέρεται στο σεξουαλικό, συντροφικό και οικογενειακό τομέα; Είναι ζεστός ή κρυουλιάρης; Τι προτιμήσεις ή απέχθειες για γεύσεις έχει;

Όλα αυτά, και πολλά άλλα, χρησιμεύουν στο να «φωτογραφήσει» ο γιατρός όχι τη νόσο αλλά το χαρακτήρα του ατόμου που έχει μπροστά του, τόσο στο ψυχικό όσο και στο σωματικό επίπεδο. Δηλαδή τα ιδιαίτερα Ιδιοσυγκρασιακά Χαρακτηριστικά του. Βάσει αυτής της εικόνας, θα συνταγογραφήσει το φάρμακο εκείνο που είναι όμοιο με την κυρίαρχη Ιδιοσυγκρασιακή Επίδραση. Στην Κλασσική Μιασματική Ιδιοσυγκρασιακή Ομοιοπαθητική, ο ομοιοπαθητικός γιατρός δίνει έμφαση στα ψυχικά και σωματικά χαρακτηριστικά του ατόμου σε Κατάσταση Κλινικής Υγείας-Χρόνιας Ασθένειας. Στα μιασματικά και ιδιοσυγκρασιακά χαρακτηριστικά του. Στο «essence» (κεντρική ιδέα), στην Εξωλεκτική Συμπεριφορά και στην Πρωτογενή Συμπεριφορά.

Όσον δε αφορά την Ομοιοπαθητική Θεραπευτική, ο συγγραφέας απαντάει στα ερωτήματα: «Ποια είναι τα κριτήρια για το πώς πήγε ο ασθενής (Δεύτερη Συνταγογράφηση);» «Τι σημαίνει Θεραπευτική Κρίση;» «Τι σημαίνει Φαρμακευτική Απόδειξη;» «Πώς επιλέγεται η δυναμοποίηση του ομοιοπαθητικού φαρμάκου;» «Πότε και πώς μπορεί να γίνει Παράλληλη Θεραπεία;


farmakologia tomos c 1Διάγνωση και Θεραπεία Οξειών Ασθενειών

 

Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

Σελίδες: 394

Το επικρατές Αλλοπαθητικό Θεραπευτικό Σύστημα, εδώ και πολλά χρόνια, έχει καταφέρει θεαματικές «θεραπείες» στις Οξείες Ασθένειες με τη χρήση των αντιβιοτικών, της κορτιζόνης και άλλων ισχυρών χημικών φαρμάκων. Πρόκειται όμως για αιτιολογική θεραπεία με μόνιμα και ριζικά θεραπευτικά αποτελέσματα ή πρόκειται για προσωρινή καταστολή των συμπτωμάτων ή της νόσου, συχνά με αντίτιμο τις σοβαρές παρενέργειες των χημικών φαρμάκων;


Το βιβλίο αυτό, δείχνει στον αναγνώστη και πολύ περισσότερο στο γιατρό, βήμα προς βήμα, τον τρόπο με τον οποίο ο ομοιοπαθητικός γιατρός κάνει διάγνωση και θεραπεία σε όλα τα Οξέα Περιστατικά της καθημερινής ζωής. Ο απλός αναγνώστης διαπιστώνει ότι ο ομοιοπαθητικός γιατρός μπορεί να αντιμετωπίσει όλες σχεδόν τις Οξείες Παθήσεις. Και ότι, όπου χρειάζεται, χωρίς φανατισμό και προσκολλήσεις, θα συνεργαστεί με όλους τους άλλους συναδέλφους του για το καλό του ασθενούς. Ο γιατρός διαπιστώνει την επιστημονικότητα και την αυστηρή μεθοδολογία που ακολουθεί ο ομοιοπαθητικός γιατρός στα Οξέα Περιστατικά, δρώντας, ταυτόχρονα, και σαν κλασσικός γιατρός και σαν ομοιοπαθητικός γιατρός.


Ο ομοιοπαθητικός γιατρός εισάγεται στη νέα, εύχρηστη και αποτελεσματική μέθοδο της Κλασσικής Μιασματικής Ιδιοσυγκρασιακής Ομοιοπαθητικής καθώς και στη χρήση της σε όλες τις Οξείες Ασθένειες. Αποκτά δύο αξιόπιστα και εύχρηστα όπλα στη θεραπευτική του προσπάθεια στις Οξείες Ασθένειες: το Συνοπτικό Τροποποιημένο Repertory και τη Συνοπτική Materia Medica.


Δεν χρειάζεται ούτε να απομνημονεύει χιλιάδες συμπτώματα, ούτε και να εξαρτάται από οποιοδήποτε πρόγραμμα κομπιούτερ. Μέσα σε μερικά λεπτά μπορεί να επιλέξει το κατάλληλο ομοιοπαθητικό φάρμακο, και μάλιστα, το πλέον όμοιο και βαθύ, με αποτέλεσμα ένα πιο γρήγορο και πιο βαθύ θεραπευτικό αποτέλεσμα.

 


farmakologia tomos d 1

Χίλιες και Μία Ιατρικές Πλάνες

 

Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

Σελίδες: 442   

Ο Γάλλος φιλόσοφος Βολτέρος, αναφερόμενος στην Ιατρική της εποχής του, είπε: «Οι γιατροί δίνουν φάρμακα για τα οποία ξέρουν λίγα πράγματα, σε αρρώστιες για τις οποίες ξέρουν λιγότερα, στον Άνθρωπο για τον οποίο δεν ξέρουν τίποτα!»

Δυστυχώς, ακόμη και σήμερα, κάθε χρόνο, αποσύρονται δεκάδες φάρμακα από την κυκλοφορία, είτε ως επικίνδυνα είτε ως αναποτελεσματικά. Και, μάλιστα, φάρμακα τα οποία εγκρίθηκαν μετά από πενταετείς έρευνες ως ακίνδυνα και αποτελεσματικά.
Τι φταίει; Δεν φταίει βέβαια η Ιατρική σαν Επιστήμη. Φταίει η επικράτηση του Αλλοπαθητικού Θεραπευτικού Συστήματος και η ταύτιση της Ιατρικής με τη Χημική Θεραπεία. Φταίει η υλιστική θεώρηση του Ανθρώπου μόνο σαν ενός υλικού οργανισμού και όχι σαν ψυχικού, ενεργειακού και υλικού συνόλου.

Επιστήμες όπως η Φυσική και η Χημεία προχώρησαν, εδώ και εκατοντάδες χρόνια, στην αναγνώριση ότι το Σύμπαν δεν είναι μόνο Υλικό αλλά κυρίαρχα Ενεργειακό. Ανακάλυψαν τους Φυσικούς Νόμους και στηρίζονται αυστηρά σε αυτούς.

Δυστυχώς, το Αλλοπαθητικό Θεραπευτικό Σύστημα αρνιέται το Ενεργειακό Επίπεδο του Ανθρώπου και υποβιβάζει την Ψυχή του θεωρώντας την μόνο σαν εγκεφαλική λειτουργία. Έχουμε τεμαχίσει τον Άνθρωπο σε κομμάτια άσχετα μεταξύ τους. Δώσαμε το πνεύμα στους ιερείς, την ψυχή στους ψυχολόγους και το σώμα στους γιατρούς. Πέραν τούτου, τεμαχίσαμε το σώμα δίνοντας τα κομμάτια του σε δερματολόγους, πνευμονολόγους, καρδιολόγους, κλπ. Βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος, το Όλον! Και σαν να μην έφτανε αυτό, το επικρατές Αλλοπαθητικό Θεραπευτικό Σύστημα ανακήρυξε όλα τα άλλα Θεραπευτικά Συστήματα ως μη επιστημονικά ή ως αιρετικά. Σε καμία άλλη Επιστήμη δεν υπάρχει «επίσημη» επιστήμη και «εναλλακτική», π.χ. «επίσημη» Φυσική και «εναλλακτική» Φυσική.

Κατά τη γνώμη του συγγραφέα, οι σημερινές «Χίλιες και Μία Ιατρικές Πλάνες», οφείλονται, σε μεγάλο βαθμό, στην απουσία από τη σημερινή Ιατρική, Ιατρικών Νόμων που να στηρίζονται στους Συμπαντικούς Νόμους. Η Φυσική, η Χημεία και τα Μαθηματικά στερούνται μεγάλων πλανών, ακριβώς γιατί στηρίζονται σε Συμπαντικούς Νόμους.

Ο συγγραφέας, φέρνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα από ασθένειες όλων των οργανικών συστημάτων, υποδεικνύει τις πολυάριθμες ιατρικές πλάνες, στηριζόμενος στην Ολιστική Σκέψη, στους Συμπαντικούς Νόμους και στην πολυετή κλινική του εμπειρία.

 


farmakologia tomos e 1

Ομοιοπαθητική Ιατρική και Μιασματική Θεωρία

 

Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

Σελίδες: 146 

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί αρρωσταίνουμε; Έχει να κάνει μόνο με τις επιφανειακές αιτίες (Προκλητικοί Παράγοντες), όπως, π.χ. κρύο, κούραση, καταχρήσεις, μικρόβια, ξενύχτι, κλπ. ή υπάρχουν βαθύτερες Πρωταρχικές Αιτίες;

Η Ομοιοπαθητική Ιατρική έχει ανακαλύψει τις Πρωταρχικές Αιτίες της Ασθένειας στο φαινόμενο των Μιασματικών Επιδράσεων. Τι είναι όμως τα Μιάσματα; Γιατί ο καθένας μας γεννιέται με συγκεκριμένες Μιασματικές Επιδράσεις; Είναι θέμα Τύχης ή Πεπρωμένου; Πώς προκαλούν Ασθένεια όχι μόνο στο Σώμα μας αλλά και στην Ψυχή μας; Πώς επηρεάζουν τις σκέψεις μας, τα συναισθήματά μας και τη συμπεριφορά μας.

Ο συγγραφέας περιγράφει τις βασικές τάσεις του Ψωρικού Ατόμου (κυριαρχία του Ψωρικού Μιάσματος), του Συκωτικού Ατόμου (κυριαρχία του Συκωτικού Μιάσματος) και του Συφιλιτικού Ατόμου (κυριαρχία του Συφιλιτικού Μιάσματος). Και μάλιστα, σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

Είναι σίγουρο ότι μέσα από αυτή την περιγραφή θα ανακαλύψετε τα ψωρικά, συκωτικά και συφιλιτικά χαρακτηριστικά των συντρόφων σας, των γονιών σας, των παιδιών σας και όλων των ανθρώπων γύρω σας. Και θα μπορέσετε, σε μεγάλο βαθμό να ερμηνεύσετε και να κατανοήσετε τη γενικότερη συμπεριφορά τους. Και αυτό είναι θαυμάσιο! Και πολύ περισσότερο, θα μπορέσετε να ερμηνεύσετε και να κατανοήσετε τη δική σας γενικότερη συμπεριφορά. Θα πάψει πλέον να φαίνεται αντιφατική ή ανεξήγητη. Και αυτό είναι μαγικό! Ο γιατρός, και ειδικά ο ομοιοπαθητικός γιατρός, με τη λεπτομερή περιγραφή του Ψωρικού, Συκωτικού και Συφιλιτικού Ατόμου, αποκτά ένα βαθύ και αξιόπιστο εργαλείο για μια Μιασματική Διάγνωση του ασθενούς του, στα πλαίσια της Κλασσικής Μιασματικής Ιδιοσυγκρασιακής Ομοιοπαθητικής. Και έτσι, αποδεσμεύεται από άχαρες και επιφανειακές μεθόδους διάγνωσης, όπως το Repertorising, το Key-Note Prescribing και τα Computer Expert Systems.

 


farmakologia tomos f 1

Τα Βιοχημικά Άλατα του Schussler

 

Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

 Σελίδες: 142 

Ο γιατρός Schussler υπήρξε μαθητής του Χάνεμαν, του ιδρυτή της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής. Μελέτησε ιδιαίτερα τα 12 Βιοχημικά Άλατα του Καλίου, Νατρίου, Ασβεστίου, Πυριτίου και Σιδήρου τα οποία αφθονούν στους ανθρώπινους ιστούς (Ιστικά Άλατα) και παίζουν μεγάλο ρόλο στη βιοχημική ισορροπία του οργανισμού.


Θεώρησε ότι οι ανισορροπίες του μεταβολισμού αυτών των Ιστικών Αλάτων συνιστούν τους 12 κύριους παθογενετικούς μηχανισμούς όλων των Οξειών και Χρόνιων Ασθενειών. Γι’ αυτό και με τα αντίστοιχα ομοιοπαθητικά φάρμακα που παρασκευάζονται από τη Δυναμοποίηση αυτών των Ιστικών Αλάτων κατάφερε να έχει σημαντικά θεραπευτικά αποτελέσματα.


Ο συγγραφέας στο βιβλίο αυτό περιγράφει αναλυτικά τη Βιοχημική Εικόνα (Βιοχημική Materia Medica) και τις Χρόνιες Κλινικές Ενδείξεις (Βιοχημικό Repertory) των Βιοχημικών Αλάτων. Εξηγεί μεθοδικά το πώς μπορεί κανείς να κάνει βιοχημική διάγνωση και βιοχημική θεραπεία. Όπως και στην Ομοιοπαθητική Ιατρική, η διάγνωση και θεραπεία υπακούει σε νόμους και κανόνες γιατί μόνον τότε είναι επιστημονική και αποτελεσματική.


Τα Βιοχημικά Άλατα του Schussler αποτελούν ένα αυτόνομο Θεραπευτικό Σύστημα που μπορεί να ασκηθεί από οποιονδήποτε γιατρό. Μπορεί όμως να συνδυαστεί με οποιοδήποτε άλλο Θεραπευτικό Σύστημα. Ο συγγραφέας τα χρησιμοποιεί στην κλινική του πράξη ως συμπληρωματική θεραπεία, παράλληλα με την Ομοιοπαθητική Ιατρική σε Χρόνιες Παθήσεις.

 


Ιδιοσυγκρασίες: Οι Βαθύτερες Αιτίες της Πλάνης και της Ασθένειας

 

Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo 

Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

 Σελίδες: 212

Η σύγχρονη Φυσική Επιστήμη έδειξε ότι ο Κόσμος μας δεν αποτελείται μόνο από Ύλη αλλά και από Ενέργεια και ότι η τελευταία είναι πιο σημαντική από την ύλη. Γι’ αυτό και έχει προχωρήσει σε ενεργειακές συσκευές και ενεργειακή τεχνολογία.


Δυστυχώς, η σημερινή Ιατρική, με την επικράτηση του Αλλοπαθητικού Θεραπευτικού Συστήματος, εξακολουθεί να θεωρεί ότι ο Άνθρωπος είναι μόνο Υλικό Σώμα. Αποδίδει κάθε Νόσο σε διάφορες Υλικές Αιτίες που δρουν πάνω σε έναν Υλικό Παθογενετικό Μηχανισμό. Π.χ. ο νεανικός διαβήτης (νόσος) οφείλεται στην καταστροφή των κυττάρων του παγκρέατος που παράγουν ινσουλίνη (υλικός παθογενετικός μηχανισμός).


Η Ολιστική Ιατρική και η Ομοιοπαθητική θεωρούν ότι ο Άνθρωπος αποτελείται και από Υλικό Σώμα και από Ενεργειακό Σώμα και από Ατομική Ψυχή. Και, μάλιστα, θεωρούν ότι η Ασθένεια ξεκινάει πρώτα από το Ενεργειακό Επίπεδο του Ανθρώπου και μετά επηρεάζει το Σώμα προς τα κάτω και την Ψυχή προς τα πάνω.


Δεν θα ήταν εκπληκτικό αν μια Επιστήμη μπορούσε με αντικειμενικό επιστημονικό τρόπο να εντοπίσει και να περιγράψει τους Ενεργειακούς Παθογενετικούς Μηχανισμούς που προκαλούν την Ασθένεια σαν σύνολο; Ε, λοιπόν, η Ομοιοπαθητική Ιατρική μπόρεσε με την επιστημονική μέθοδο του Διπλού Τυφλού Πειράματος (Αποδείξεις) να ταυτοποιήσει αντικειμενικά όλους τους Ενεργειακούς Παθογενετικούς Μηχανισμούς που προκαλούν τόσο τις Οξείες Ασθένειες όσο και τις Χρόνιες Ασθένειες! Μπόρεσε να ομαδοποιήσει τα αμέτρητα σωματικά και ψυχικά συμπτώματα και χαρακτηριστικά όλων των ανθρώπων σε συγκεκριμένες Ιδιοσυγκρασιακές Εικόνες που προκαλούνται από επιδράσεις των Ιδιοσυγκρασιών στα άτομα.


Με τα εγωιστικά του θέλω και τον αφύσικο τρόπο ζωής του, κάθε άτομο τείνει να έλξει συγκεκριμένες Ιδιοσυγκρασίες (Αρνητικές Ενεργειακές Καταστάσεις). Αυτές με τη σειρά τους διαταράσσουν τη ροή της Ενέργειας στους Μεσημβρινούς του Βελονισμού (Ενεργειακός Παθογενετικός Μηχανισμός) με συγκεκριμένο χαρακτηριστικό τρόπο προκαλώντας έτσι Ασθένεια τόσο στο Σώμα όσο και στην Ψυχή. Οι Ιδιοσυγκρασιακές Επιδράσεις είναι οι βαθύτερες αιτίες τόσο της Πλάνης όσο και της Ασθένειας.

 


anthropines idiosyncrasies 1

Η Ιστορία της Εξέλιξης της Ομοιοπαθητικής Σκέψης

 

 Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

 Σελίδες: 160

Ο συγγραφέας ταξιδεύει τον αναγνώστη σε ένα συναρπαστικό ταξίδι γνώσης. Τον παίρνει από το χέρι και τον μεταφέρει στην εποχή του Χάνεμαν, του ιδρυτή της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής. Αυτός ο λαμπρός γιατρός απογοητεύεται από την Ιατρική της εποχής του όταν αποτυγχάνει να θεραπεύσει την κόρη του. Ο θάνατος της, τον συγκλονίζει.


Σταματά την κλινική πράξη και ζει μεταφράζοντας αρχαία ιατρικά συγγράμματα. Πέραν τούτου, αφοσιώνεται στην ιατρική έρευνα επιδιώκοντας με πάθος να θεμελιώσει ένα νέο Θεραπευτικό Σύστημα που να είναι ταυτόχρονα φυσικό, επιστημονικό και αποτελεσματικό. Καθιερώνει για πρώτη φορά το Διπλό Τυφλό Πείραμα στην Ιατρική Έρευνα, διαμορφώνει την Ομοιοπαθητική Φαρμακολογία και θεμελιώνει πάνω σε επιστημονικούς νόμους την Ομοιοπαθητική Ιατρική.


Ο συγγραφέας δεν ενδιαφέρεται τόσο για την ιστορία της Ομοιοπαθητικής όσο για την ιστορία της Ομοιοπαθητικής Σκέψης και για την ιστορία της Ιατρικής Σκέψης. Ο στόχος του είναι να βοηθήσει τον αναγνώστη να αναπτύξει την Ολιστική Σκέψη σε θέματα Υγείας, ώστε να μπορέσει να κρίνει τόσο το σημερινό, επικρατές στην Ιατρική, Αλλοπαθητικό Θεραπευτικό Σύστημα όσο και τις πρακτικές των διαφόρων σημερινών Σχολών Ομοιοπαθητικής.


Ο συγγραφέας με αυτοβιογραφικές αναφορές εξηγεί και την ιστορία της εξέλιξης της δικής του Ιατρικής και Ομοιοπαθητικής Σκέψης μέχρι την καθιέρωση της Ολιστικής Φιλοσοφίας και της Σχολής της Κλασσικής Μιασματικής Ιδιοσυγκρασιακής Ομοιοπαθητικής. Μοιράζεται με τον αναγνώστη τους ιατρικούς και φιλοσοφικούς του προβληματισμούς. Εξηγεί τις αντιρρήσεις του για τις πλάνες της σημερινής Ιατρικής και πολύ περισσότερο τις αντιρρήσεις του για τις πλάνες διαφόρων σημερινών Σχολών Ομοιοπαθητικής.


anthropines idiosyncrasies 1

 Άνθρωπος και Σύμπαν 

 Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

 

Σελίδες: 196

 Πολλοί άνθρωποι ενδιαφέρονται και διαβάζουν εγχειρίδια για τη δομή και λειτουργία του αυτοκινήτου τους ή της κρέμας των ματιών τους ή του κινητού τους ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους. Πόσοι, όμως, από εσάς τους αναγνώστες, έχετε διαβάσει για τη δομή και λειτουργία σας; Για τη δομή και λειτουργία του Ανθρώπου;

Δεν αναφέρομαι, σίγουρα, σε βαρετά ιατρικά βιβλία που το μόνο που περιγράφουν είναι το Ανθρώπινο Σώμα. Ούτε σε δυσνόητα φιλοσοφικά βιβλία. Δεν θα ήταν συναρπαστικό ένα εγχειρίδιο που θα μιλούσε για τη δομή και λειτουργία της «αβύσσου» της Ανθρώπινης Ψυχής; Με απλά λόγια, κατανοητή γλώσσα και χιούμορ, παρότι συνδυάζει γνώσεις από την Επιστήμη, την Αρχαία Γνώση, τις διάφορες θρησκείες και τις διάφορες φιλοσοφίες;


Ένα βιβλίο που θα βοηθούσε τον αναγνώστη να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα, όπως: «Ποιος είμαι;» «Είμαι το σώμα μου μόνο;» «Τι είναι η Αύρα μου;» «Τι είναι η Ψυχή και πώς λειτουργεί;» «Τι είναι το Μυαλό;» «Τι είναι η Συνείδηση;» «Ποια η διαφορά μου από τα Φυτά και τα Ζώα;» «Τι σημαίνει ότι φτιάχτηκα «κατ’ εικόναν και καθ’ ομοίωσιν του Σύμπαντος/Θεού;» «Γιατί δεν μπορώ να ξεφύγω εύκολα από το χαρακτήρα μου και κάνω συνέχεια τα ίδια λάθη;» «Πώς μπορώ να ξεφύγω από τις αρρώστιες και τη δυστυχία;»

Η «άβυσσος» της Ψυχής του Ανθρώπου γίνεται λιγότερο άβυσσος με το βιβλίο αυτό.


anthropines idiosyncrasies 1

Οι Νόμοι του Σύμπαντος

 Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

 

Σελίδες: 330

Υπάρχουν Νόμοι στο Σύμπαν ή όχι; Εκτός από αυτούς που αφορούν τη Φύση, υπάρχουν Συμπαντικοί Νόμοι που να αφορούν την Ψυχή του Ανθρώπου; Νόμοι που να καθορίζουν όχι μόνο τι γίνεται με την Ψυχή του σε αυτή τη ζωή αλλά και το τι γίνεται πριν από τη γέννηση και μετά το θάνατο;

Υπάρχουν Νόμοι που να εξηγούν, απλά και σοφά, πώς είναι φτιαγμένος ο Άνθρωπος και πώς λειτουργεί το Σώμα και η Ψυχή του; Ποια είναι η σχέση του Ανθρώπου με το Σύμπαν και το Θεό; Ποιο είναι το νόημα της Ζωής; Μπορούν να μου εξηγήσουν αυτοί οι Νόμοι γιατί αρρωσταίνω; Γιατί δυστυχώ; Πώς θα βρω την υγεία μου και την ευτυχία μου;

Γιατί είναι τόσο τρελή η Ανθρώπινη Κοινωνία αφού υπάρχουν τόσοι Συμπαντικοί Νόμοι; Σε τι διαφέρει αυτό το βιβλίο από τις τόσες επιστημονικές, θρησκευτικές και φιλοσοφικές απόψεις που υπάρχουν για τον Άνθρωπο, το Σύμπαν και το Θεό;

Η μικρή Αναστασία, βρήκε το δρόμο που από την αντίληψη και τη γνώση οδηγεί στη Συνειδητοποίηση και στη Μέθεξη; Και τελικά στην υγεία και στην ευτυχία! Υπάρχει τέτοιος δρόμος και για σένα;


anthropines idiosyncrasies 1

Το Κλειδί για την Κατανόηση της Ανθρώπινης Συμπεριφοράς

 Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

 

 Σελίδες: 254

Γιατί συμπεριφέρθηκα έτσι; Γιατί αυτό που τώρα μου φαίνεται σωστή συμπεριφορά, αύριο, πιθανώς να μου φαίνεται λανθασμένη; Γιατί ενώ εγώ συμπεριφέρομαι έτσι, άλλοι εκατό άνθρωποι θα μπορούσαν να συμπεριφερθούν με εκατό διαφορετικούς τρόπους στην ίδια κατάσταση; Γιατί πολλές φορές δεν ξέρω τι μου γίνεται; Υπάρχει κάποιος αξιόπιστος τρόπος να ξέρω κάθε φορά αν η συμπεριφορά μου ήταν σωστή ή λανθασμένη;


Ο συγγραφέας, προτείνει στον κάθε άνθρωπο το «Κλειδί» της Ολιστικής Σκέψης και των Συμπαντικών Νόμων για την κατανόηση της δικής του συμπεριφοράς και της συμπεριφοράς των γύρω του. Η Ολιστική Σκέψη οδηγεί το άτομο στο να αντιληφθεί τι είναι Κατώτερη Συμπεριφορά και τι Ανώτερη Συμπεριφορά. Η πρώτη οδηγεί στη δυστυχία και στην ασθένεια, ενώ η δεύτερη στην ευτυχία και στην υγεία.


Ο συγγραφέας προχωράει, επίσης, στο να δώσει συγκεκριμένα παραδείγματα του τι είναι Κατώτερη και Ανώτερη Συμπεριφορά στην Οικογένεια, τη Συντροφική Σχέση, τη Θρησκεία, την Πατρίδα, την Πολιτική, τα Ιδεολογικά Συστήματα, την Υγεία, την Εργασία, τη Φύση, τη Σεξουαλικότητα και τα Πνευματικά Κινήματα.

 


anthropines idiosyncrasies 1

Συναισθήματα: Ευλογία ή Κατάρα;

 Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

 

Σελίδες: 336

Τι είναι τα Συναισθήματα και πώς προκαλούνται; Τι να επιλέξει κανείς; Συναίσθημα ή Λογική; Γιατί τα Διανοητικά Συναισθήματα προκαλούν δυστυχία και ασθένεια; Ποια είναι η διαφορά των Διανοητικών Συναισθημάτων από τα Πνευματικά; Υπάρχει πραγματική ευτυχία;

Γιατί φοβόμαστε, λυπόμαστε και θυμώνουμε; Ποια είναι η διαφορά του Έρωτα και της Διανοητικής Αγάπης; Ποια είναι η διαφορά της Διανοητικής από την Πνευματική Αγάπη; Γιατί η Διανοητική Αγάπη είναι κατά κανόνα πηγή δυστυχίας; Υπάρχει πραγματική Αγάπη; Όλοι λένε «Σ’ αγαπώ». Οι σύντροφοι, οι γονείς, τα παιδιά, οι θρησκευόμενοι. Ποια είναι τα κριτήρια της πραγματικής Αγάπης;

Τί είναι Πάθος; Υπάρχουν καλά και κακά πάθη; Ποια η σχέση του πάθους με την προσκόλληση; Ποια η σχέση των παθών με την ασθένεια και τη δυστυχία; Πώς μπορεί κανείς να υπερβεί τα πάθη του;

Αυτά τα ερωτήματα θέτει ο συγγραφέας και προσπαθεί να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις μέσω της Ολιστικής Σκέψης και των Συμπαντικών Νόμων. Πίσω από κάθε δυστυχία, υπάρχουν αρνητικά συναισθήματα και πίσω από κάθε αρνητικό συναίσθημα υπάρχει μια αρνητική σκέψη. Αυτή η σκέψη, με τη σειρά της προέρχεται από τον τρόπο που η Διανοητική μας Ψυχή, το Μυαλό μας, ερμηνεύει τα γεγονότα. Η ερμηνεία, όμως, έχει να κάνει με τις προσκολλήσεις και τα θέλω μας και με τα Διανοητικά μας Πρότυπα. Εμείς κρατάμε το κλειδί της ευτυχίας ή της δυστυχίας μας!


anthropines idiosyncrasies 1

Η Λειτουργία της Σκέψης

 Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

 Σελίδες: 198

Αυτή τη στιγμή που διαβάζεται τη συγκεκριμένη πρόταση, κάνετε, ήδη, μία σκέψη. Στη διάρκεια όλης της μέρας, σε όλη μας τη ζωή δεν παύουμε να σκεφτόμαστε. Τι είναι όμως σκέψη; Έχετε σκεφτεί ποτέ τι είναι σκέψη; Είναι μόνο προνόμιο του Ανθρώπου να μπορεί να σκέφτεται ή και των ζώων και των φυτών; Ποιος σκέφτεται; Ο Εγκέφαλος ή η Διανοητική μας Ψυχή; Είμαστε πρωτογενείς παραγωγοί σκέψεων ή τις δανειζόμαστε από τον Ψυχικό Κόσμο; Μήπως η Διανοητική μας Ψυχή απλώς «κατεβάζει» σκέψεις από τον Ψυχικό Κόσμο και εμείς απλά έχουμε το «τηλεκοντρόλ» στο χέρι;

Ποια είναι τα στάδια ωρίμανσης της Ανθρώπινης Σκέψης και τι σημασία έχει η γνώση τους όσον αφορά την Εκπαίδευση;

Γιατί για το ίδιο γεγονός 100 άνθρωποι έχουν 100 διαφορετικές σκέψεις; Γιατί από το ίδιο γεγονός άλλοι δυστυχούν και άλλοι ευτυχούν ανάλογα με το πώς το πήρανε, δηλαδή, ανάλογα με το τι είδους σκέψεις έκαναν; Τι ρόλο παίζουν στο γεγονός αυτό η ανατροφή μας, οι Προσωπικές μας Απόψεις, τα Διανοητικά μας Πρότυπα και οι Μιασματικές και Ιδιοσυγκρασιακές μας Επιδράσεις;


Ποια είναι διαφορά της Φυσικής ή Συνειδησιακής Σκέψης από τη Συνειρμική Σκέψη. Γιατί η πρώτη είναι πηγή ευτυχίας ενώ η δεύτερη πηγή δυστυχίας; Ο συγγραφέας προσπαθεί να αναλύσει όλα τα πιο πάνω θέματα όχι με τη δική του Ατομική Σκέψη και τις Ατομικές του Απόψεις, αλλά με την Ολιστική ή Φυσική Σκέψη και τους Συμπαντικούς Νόμους.


anthropines idiosyncrasies 1

Συντροφική Σχέση και Οικογένεια

  Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

Σελίδες: 204

Είναι η Συντροφική Σχέση ευλογία ή κατάρα; Ποιος πρέπει να έχει το πάνω χέρι στη Συντροφική Σχέση; Ο άντρας ή η γυναίκα; Να παντρευτεί κανείς ή να μην παντρευτεί; Μονογαμία ή πολυγαμία; Είναι η ομοφυλοφιλία κάτι το φυσιολογικό; Γιατί ενώ όλοι θέλουν τη συντροφική πίστη, όμως, οι περισότεροι απατούν;

Είναι η Οικογένεια ευλογία ή κατάρα; Είναι τα παιδιά σου δικά σου ή συνταξιδιώτες; Είναι τα παιδιά «αγγελάκια» ή «διαβολάκια»; Πόσο παθολογική είναι η «Αγία Ελληνική Οικογένεια»; Είναι οι συγγενικές σχέσεις καρμικές σχέσεις;

Σε αυτά και σε πολλά άλλα ερωτήματα προσπαθεί να δώσει απαντήσεις αυτό το βιβλίο με τη βοήθεια των Συμπαντικών Νόμων, της Ολιστικής Σκέψης και της εμπειρίας του συγγραφέα από την ομοιοπαθητική κλινική πράξη.

Το συμπέρασμά του είναι ότι τόσο η Συντροφική Σχέση όσο και η Οικογένεια είναι καρμικές σχέσεις, όχι με την έννοια της τιμωρίας, αλλά με την έννοια της ευκαιρίας να νιώσουμε ψήγματα πραγματικής, ανιδιοτελούς Πνευματικής Αγάπης και όχι εγωιστικής Διανοητικής Αγάπης. Όταν κανείς λειτουργεί με το Μυαλό, η Συντροφική Σχέση και η Οικογένεια είναι κατάρα, όταν λειτουργεί με την Καρδιά, είναι ευλογία!


anthropines idiosyncrasies 1

Φυσική Σεξουαλικότητα

 

  Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

Σελίδες: 136

Χιλιάδες χρόνια, στις περισσότερες κοινωνίες, η ανθρώπινη σεξουαλικότητα βιάζεται συστηματικά από τη Σκύλα του Πουριτανισμού και τη Χάρυβδη της Ελευθεριότητας. Ο συγγραφέας, μέσω της Ολιστικής/Φυσικής Σκέψης και των Συμπαντικών Νόμων οδηγεί τον αναγνώστη στην εύρεση του μέτρου, δηλαδή, στη Φυσική Σεξουαλικότητα.

Δεν του δίνει δογματικές απόψεις, αλλά έναν Ολιστικό Τρόπο Σκέψης για την αναγνώριση του τι είναι φυσιολογικό και τι παθολογικό στη σεξουαλικότητα. Επιπλέον, δίνει πρακτικά παραδείγματα από την καθημερινή ομοιοπαθητική πράξη, φυσιολογικών και παθολογικών σεξουαλικών συμπεριφορών.

Εξηγεί, ότι η ανθρώπινη σεξουαλικότητα προέρχεται από το Νόμο της Παγκόσμιας Έλξης και από το Φυσικό Νόμο του Οργασμού που ισχύει τόσο στον Υλικό Κόσμο, όσο και στον Αιθερικό, τον Ψυχικό και τον Πνευματικό.

Βάσει του Συμπαντικού Νόμου του Όλου, όσο περισσότερα επίπεδα του Ανθρώπου συμμετέχουν στην οργασμική εμπειρία, τόσο πιο ολοκληρωμένος είναι και ο οργασμός που προκύπτει από τη σεξουαλική πράξη. Και τόσο πιο πλήρης και ο κορεσμός, με αποτέλεσμα την αποφυγή κάθε πάθους.


anthropines idiosyncrasies 1

Σεξ, Έρωτας και Αγάπη

  Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

Σελίδες: 188

Με αφορμή τη στριμμένη καθηγήτρια της Βιολογίας και την λάθος σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, δυο γονείς συζητούν με τα τρία παιδιά τους, για το Σεξ, τον Έρωτα και την Αγάπη. Χωρίς ακρότητες, χωρίς προκαταλήψεις, με απλά λόγια της Καρδιάς και του Μυαλού. Σε ένα κλίμα αγάπης και κατανόησης. Με χιούμορ και με σοβαρότητα.

Τρία παιδιά, τρεις διαφορετικοί χαρακτήρες, τρεις προσεγγίσεις. Αλλά αυτό που μετράει δεν είναι οι διαφορετικές απόψεις αλλά η προσέγγιση του τι είναι φυσικό και τι είναι ανώτερο. Οι γονείς δεν προσπαθούν να «περάσουν» τις απόψεις τους στα παιδιά τους. Προσπαθούν να τα βοηθήσουν να βρουν το δικό τους δρόμο προς την ισορροπία σε αυτούς τους κρίσιμους τομείς της ζωής τους.

Πιο πολύ από τα λόγια μετράει το παράδειγμα της δικής τους ζωής καθώς και το κλίμα αγάπης και κατανόησης στο οποίο γίνεται η συζήτηση. Ο συγγραφέας, μέσα από τα λόγια των γονιών, δίνει όχι μόνο στους εφήβους και στους γονείς, αλλά και στον κάθε άνθρωπο, τον τρόπο που προσεγγίζει η Ολιστική Σκέψη όλα τα θέματα, με αφορμή τη σεξουαλικότητα και τη συντροφική σχέση. Γιατί η Ολιστική Σκέψη προσπαθεί να ακολουθεί τους Συμπαντικούς Νόμους, και γι’ αυτό και είναι πιο κοντά στην Αλήθεια και την Πραγματικότητα. 


anthropines idiosyncrasies 1

Μαθήματα Κλασσικής Ομοιοπαθητικής 2007 Τόμος 1

  Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

 Σελίδες: 396

Επί μια δεκαετία (1985-95), ο συγγραφέας δίδασκε στα πλαίσια μιας Ομοιοπαθητικής Εταιρείας, την Κλασσική Ομοιοπαθητική, όπως την είχε διδαχθεί. Όταν, όμως, διαπίστωσε ότι τόσο αυτή η Εταιρεία, όσο και άλλες, εγκατέλειψαν τις αρχές της Κλασσικής Ομοιοπαθητικής και άρχισαν να εφαρμόζουν Μηχανικές Μεθόδους Διάγνωσης (Repertorising, Key-Note Prescribing, Computer Expert Systems, Complex), αποσύρθηκε από την ομοιοπαθητική εκπαίδευση. Σταδιακά ανέπτυξε την Κλασσική Μιασματική Ιδιοσυγκρασιακή Ομοιοπαθητική η οποία στηρίζεται στην Ολιστική Σκέψη και στους Συμπαντικούς Νόμους. Αυτή τη μέθοδο περιέγραψε σε διάφορα ιατρικά του βιβλία και για πρώτη φορά τη δίδαξε συστηματικά σε αυτά τα Μαθήματα Ομοιοπαθητικής του 2007.
Η Κλασσική Μιασματική Ιδιοσυγκρασιακή Ομοιοπαθητική παρουσιάζει μια ξεχωριστή ενότητα ολιστικής θεωρίας και ολιστικής πράξης. Έχει το δικό της ολιστικό τρόπο διάγνωσης, τη δική της ολιστική Ομοιοπαθητική Φαρμακολογία και τη δική της ιδιαίτερη θεραπευτική.
Δύο είναι τα μεγάλα της πλεονεκτήματα. Το ένα είναι ο τρόπος διάγνωσης που δεν χρειάζεται καμία απομνημόνευση ή εξάρτηση από το Ρεπέρτορι-Λεξικό Συμπτωμάτων και είναι ολιστικός δίνοντας έμφαση στο ψυχικό προφίλ, γι’ αυτό και είναι συναρπαστικός τόσο για το γιατρό όσο και για τον ασθενή. Το δεύτερο είναι ότι επειδή επικεντρώνεται στα μιασματικά και ψυχικά χαρακτηριστικά του ατόμου σε Κατάσταση Κλινικής Υγείας, επιτυγχάνει βαθύτερη και ευρύτερη ομοιότητα και γι’ αυτό θεραπεύει και τις βαθύτερες Χρόνιες Προδιαθέσεις του ατόμου.


anthropines idiosyncrasies 1

Μαθήματα Κλασσικής Ομοιοπαθητικής 2007 Τόμος 2

 

  Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

 Σελίδες: 460

Επί δεκαετία (1985-95) ο συγγραφέας δίδασκε στα πλαίσια μιας Ομοιοπαθητικής Εταιρείας την Κλασσική Ομοιοπαθητική, όπως την είχε διδαχθεί. Όταν, όμως, διαπίστωσε ότι τόσο αυτή η Εταιρεία, όσο και άλλες, εγκατέλειψαν τις αρχές της Κλασσικής Ομοιοπαθητικής και άρχισαν να εφαρμόζουν Μηχανικές Μεθόδους Διάγνωσης (Repertorising, Key-Note Prescribing, Computer Expert Systems, Complex), αποσύρθηκε από την ομοιοπαθητική εκπαίδευση. Σταδιακά ανέπτυξε την Κλασσική Μιασματική Ιδιοσυγκρασιακή Ομοιοπαθητική η οποία στηρίζεται στην Ολιστική Σκέψη και στους Συμπαντικούς Νόμους. Αυτή τη μέθοδο περιέγραψε σε διάφορα ιατρικά του βιβλία και για πρώτη φορά τη δίδαξε συστηματικά σε αυτά τα Μαθήματα Ομοιοπαθητικής του 2007.
Η Κλασσική Μιασματική Ιδιοσυγκρασιακή Ομοιοπαθητική παρουσιάζει μια ξεχωριστή ενότητα ολιστικής θεωρίας και ολιστικής πράξης. Έχει το δικό της ολιστικό τρόπο διάγνωσης, τη δική της ολιστική Ομοιοπαθητική Φαρμακολογία και τη δική της ιδιαίτερη θεραπευτική.
Δύο είναι τα μεγάλα της πλεονεκτήματα. Το ένα είναι ο τρόπος διάγνωσης που δεν χρειάζεται καμία απομνημόνευση ή εξάρτηση από το Ρεπέρτορι-Λεξικό Συμπτωμάτων και είναι ολιστικός δίνοντας έμφαση στο ψυχικό προφίλ, γι’ αυτό και είναι συναρπαστικός τόσο για το γιατρό όσο και για τον ασθενή. Το δεύτερο είναι ότι επειδή επικεντρώνεται στα μιασματικά και ψυχικά χαρακτηριστικά του ατόμου σε Κατάσταση Κλινικής Υγείας, επιτυγχάνει βαθύτερη και ευρύτερη ομοιότητα και γι’ αυτό θεραπεύει και τις βαθύτερες Χρόνιες Προδιαθέσεις του ατόμου.


anthropines idiosyncrasies 1

Μαθήματα Κλασσικής Ομοιοπαθητικής 2007 Τόμος 3

 

  Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

 Σελίδες: 434

Επί δεκαετία (1985-95) ο συγγραφέας δίδασκε στα πλαίσια μιας Ομοιοπαθητικής Εταιρείας την Κλασσική Ομοιοπαθητική, όπως την είχε διδαχθεί. Όταν, όμως, διαπίστωσε ότι τόσο αυτή η Εταιρεία, όσο και άλλες, εγκατέλειψαν τις αρχές της Κλασσικής Ομοιοπαθητικής και άρχισαν να εφαρμόζουν Μηχανικές Μεθόδους Διάγνωσης (Repertorising, Key-Note Prescribing, Computer Expert Systems, Complex), αποσύρθηκε από την ομοιοπαθητική εκπαίδευση. Σταδιακά ανέπτυξε την Κλασσική Μιασματική Ιδιοσυγκρασιακή Ομοιοπαθητική η οποία στηρίζεται στην Ολιστική Σκέψη και στους Συμπαντικούς Νόμους. Αυτή τη μέθοδο περιέγραψε σε διάφορα ιατρικά του βιβλία και για πρώτη φορά τη δίδαξε συστηματικά σε αυτά τα Μαθήματα Ομοιοπαθητικής του 2007.
Η Κλασσική Μιασματική Ιδιοσυγκρασιακή Ομοιοπαθητική παρουσιάζει μια ξεχωριστή ενότητα ολιστικής θεωρίας και ολιστικής πράξης. Έχει το δικό της ολιστικό τρόπο διάγνωσης, τη δική της ολιστική Ομοιοπαθητική Φαρμακολογία και τη δική της ιδιαίτερη θεραπευτική.
Δύο είναι τα μεγάλα της πλεονεκτήματα. Το ένα είναι ο τρόπος διάγνωσης που δεν χρειάζεται καμία απομνημόνευση ή εξάρτηση από το Ρεπέρτορι-Λεξικό Συμπτωμάτων και είναι ολιστικός δίνοντας έμφαση στο ψυχικό προφίλ, γι’ αυτό και είναι συναρπαστικός τόσο για το γιατρό όσο και για τον ασθενή. Το δεύτερο είναι ότι επειδή επικεντρώνεται στα μιασματικά και ψυχικά χαρακτηριστικά του ατόμου σε Κατάσταση Κλινικής Υγείας, επιτυγχάνει βαθύτερη και ευρύτερη ομοιότητα και γι’ αυτό θεραπεύει και τις βαθύτερες Χρόνιες Προδιαθέσεις του ατόμου.


anthropines idiosyncrasies 1

Μαθήματα Κλασσικής Ομοιοπαθητικής 2007 Τόμος 3

  Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

 Σελίδες: 434

 

Επί δεκαετία (1985-95) ο συγγραφέας δίδασκε στα πλαίσια μιας Ομοιοπαθητικής Εταιρείας την Κλασσική Ομοιοπαθητική, όπως την είχε διδαχθεί. Όταν, όμως, διαπίστωσε ότι τόσο αυτή η Εταιρεία, όσο και άλλες, εγκατέλειψαν τις αρχές της Κλασσικής Ομοιοπαθητικής και άρχισαν να εφαρμόζουν Μηχανικές Μεθόδους Διάγνωσης (Repertorising, Key-Note Prescribing, Computer Expert Systems, Complex), αποσύρθηκε από την ομοιοπαθητική εκπαίδευση. Σταδιακά ανέπτυξε την Κλασσική Μιασματική Ιδιοσυγκρασιακή Ομοιοπαθητική η οποία στηρίζεται στην Ολιστική Σκέψη και στους Συμπαντικούς Νόμους. Αυτή τη μέθοδο περιέγραψε σε διάφορα ιατρικά του βιβλία και για πρώτη φορά τη δίδαξε συστηματικά σε αυτά τα Μαθήματα Ομοιοπαθητικής του 2007.
Η Κλασσική Μιασματική Ιδιοσυγκρασιακή Ομοιοπαθητική παρουσιάζει μια ξεχωριστή ενότητα ολιστικής θεωρίας και ολιστικής πράξης. Έχει το δικό της ολιστικό τρόπο διάγνωσης, τη δική της ολιστική Ομοιοπαθητική Φαρμακολογία και τη δική της ιδιαίτερη θεραπευτική.
Δύο είναι τα μεγάλα της πλεονεκτήματα. Το ένα είναι ο τρόπος διάγνωσης που δεν χρειάζεται καμία απομνημόνευση ή εξάρτηση από το Ρεπέρτορι-Λεξικό Συμπτωμάτων και είναι ολιστικός δίνοντας έμφαση στο ψυχικό προφίλ, γι’ αυτό και είναι συναρπαστικός τόσο για το γιατρό όσο και για τον ασθενή. Το δεύτερο είναι ότι επειδή επικεντρώνεται στα μιασματικά και ψυχικά χαρακτηριστικά του ατόμου σε Κατάσταση Κλινικής Υγείας, επιτυγχάνει βαθύτερη και ευρύτερη ομοιότητα και γι’ αυτό θεραπεύει και τις βαθύτερες Χρόνιες Προδιαθέσεις του ατόμου.


anthropines idiosyncrasies 1

Ζωντανή Λήψη και Ανάλυση ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ Τόμος 1ος

 

  Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

 

 Σελίδες: 342

Ο συγγραφέας βάζει τον εαυτό του στην απόλυτη δοκιμασία ως κλινικός γιατρός και ως εκπαιδευτής χάριν της νέας μεθόδου της Κλασσικής Μιασματικής Ιδιοσυγκρασιακής Ομοιοπαθητικής. Ένας τυχαίος συνάδελφός του από το ακροατήριο ή ένας άγνωστος νέος ασθενής κάθονται στην εξεταστική καρέκλα απέναντί του, ενώπιον του αμφιθεάτρου, και αρχίζει η ζωντανή εκπαιδευτική λήψη του ομοιοπαθητικού ιστορικού, ως αν αυτό να γινόταν στο ιατρείο. Ο ασθενής επανεξετάζεται σε εύλογα χρονικά διαστήματα για την επιβεβαίωση της διάγνωσης και θεραπείας με κριτήριο τη θετική πορεία της υγείας του.
Η νέα μέθοδος καλείται να αποδείξει ότι είναι πιο αποτελεσματική, τόσο όσον αφορά το επικρατές σήμερα Χημικό Θεραπευτικό Σύστημα όσο και όσον αφορά τις άλλες μεθόδους Ομοιοπαθητικής Διάγνωσης και Θεραπείας. Ο συγγραφέας/γιατρός καλείται να αποδείξει ότι η νέα μέθοδος μπορεί να διδαχθεί, και πολύ περισσότερο, να εφαρμοστεί από κάθε επιμελή νέο γιατρό, εφόσον βέβαια αντικαταστήσει τον Μηχανιστικό Τρόπο Σκέψης του που επικεντρώνεται στην πάθηση με τον Ολιστικό Τρόπο Σκέψης που επικεντρώνεται στο όλον και ιδιαίτερα στο ψυχικό προφίλ του ασθενούς, στο χαρακτήρα του, στην προσωπικότητά του.
Η Κλασσική Μιασματική Ιδιοσυγκρασιακή Ομοιοπαθητική είναι συναρπαστική γιατί ο ομοιοπαθητικός γιατρός ως ένας άλλος Sherlock Holmes μπαίνει στα άδυτα της ψυχολογίας του ατόμου πίσω από την κοινωνική μάσκα που συνήθως το μέσο άτομο φοράει. Όμως, εκτός από συναρπαστική, είναι και θεραπευτικά αποτελεσματική, όπως έχει δείξει η πολύχρονη κλινική εμπειρία του συγγραφέα και των μαθητών του. Γιατί δεν υπάρχει τίποτα το συναρπαστικό στη θεωρία αν αυτή δεν έχει αντίκρισμα και στην κλινική πράξη.


anthropines idiosyncrasies 1

Ζωντανή Λήψη και Ανάλυση ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ Τόμος 2ος

  Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

 Σελίδες: 358

Ο συγγραφέας βάζει τον εαυτό του στην απόλυτη δοκιμασία ως κλινικός γιατρός και ως εκπαιδευτής χάριν της νέας μεθόδου της Κλασσικής Μιασματικής Ιδιοσυγκρασιακής Ομοιοπαθητικής. Ένας τυχαίος συνάδελφός του από το ακροατήριο ή ένας άγνωστος νέος ασθενής κάθονται στην εξεταστική καρέκλα απέναντί του, ενώπιον του αμφιθεάτρου, και αρχίζει η ζωντανή εκπαιδευτική λήψη του ομοιοπαθητικού ιστορικού, ως αν αυτό να γινόταν στο ιατρείο. Ο ασθενής επανεξετάζεται σε εύλογα χρονικά διαστήματα για την επιβεβαίωση της διάγνωσης και θεραπείας με κριτήριο τη θετική πορεία της υγείας του.
Η νέα μέθοδος καλείται να αποδείξει ότι είναι πιο αποτελεσματική, τόσο όσον αφορά το επικρατές σήμερα Χημικό Θεραπευτικό Σύστημα όσο και όσον αφορά τις άλλες μεθόδους Ομοιοπαθητικής Διάγνωσης και Θεραπείας. Ο συγγραφέας/γιατρός καλείται να αποδείξει ότι η νέα μέθοδος μπορεί να διδαχθεί, και πολύ περισσότερο, να εφαρμοστεί από κάθε επιμελή νέο γιατρό, εφόσον βέβαια αντικαταστήσει τον Μηχανιστικό Τρόπο Σκέψης του που επικεντρώνεται στην πάθηση με τον Ολιστικό Τρόπο Σκέψης που επικεντρώνεται στο όλον και ιδιαίτερα στο ψυχικό προφίλ του ασθενούς, στο χαρακτήρα του, στην προσωπικότητά του.
Η Κλασσική Μιασματική Ιδιοσυγκρασιακή Ομοιοπαθητική είναι συναρπαστική γιατί ο ομοιοπαθητικός γιατρός ως ένας άλλος Sherlock Holmes μπαίνει στα άδυτα της ψυχολογίας του ατόμου πίσω από την κοινωνική μάσκα που συνήθως το μέσο άτομο φοράει. Όμως, εκτός από συναρπαστική, είναι και θεραπευτικά αποτελεσματική, όπως έχει δείξει η πολύχρονη κλινική εμπειρία του συγγραφέα και των μαθητών του. Γιατί δεν υπάρχει τίποτα το συναρπαστικό στη θεωρία αν αυτή δεν έχει αντίκρισμα και στην κλινική πράξη.

Κέας 42 πλ. Κολιάτσου Αθήνα τ.κ.112 55

Φόρμα Επικοινωνίας


Όνομα:*
E-mail:*
Επιθυμώ.:

* αφορά γιατρούς, οδοντίατρους, κτηνίατρους

Το μήνυμά σας:*