athos new

Κράτα το

logo academyLhmiECH

Κράτα το

 
-Πρόεδρος της Ομοιοπαθητικής Ακαδημίας
 
-Μέλος της Παγκόσμιας
 Ομοιοπαθητικής Ιατρικής Εταιρείας
 
-Μέλος της Εκπαιδευτικής Υποεπιτροπής
  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ομοιοπαθητική (ECH)
 
-Μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Τα Ελληνικά βιβλία διατίθενται από τα βιβλιοπωλεία "Πύρινος Κόσμος" (γωνία Σόλωνος και Ιπποκράτους) και "Πολιτεία" (Ακαδημίας και Ασκληπιού 1-3) στο κέντρο της Αθήνας καθώς και στο βιβλιοπωλείο "Ψαράς" (Φιλικής Εταιρείας 39, Λευκός Πύργος - Ιππόδρομος) στη Θεσσαλονίκη.

Μπορεί επίσης κανείς, τα Ελληνικά βιβλία να τα βρει σε ηλεκτρονική μορφή (Payhip) και σε έντυπη μορφή-ταχυδρομική αποστολή (Lulu) κάνοντας κλικ στο αντίστοιχο εικονίδιο και ακολουθώντας τις οδηγίες.

Τα Αγγλικά βιβλία μπορεί κανείς να τα βρει στην Αγγλική εκδοχή της ιστοσελίδας πατώντας το εικονίδιο με την Αγγλική σημαία και πηγαίνοντας στην ενότητα Books. Υπάρχουν σε ηλεκτρονική μορφή και σε έντυπη μορφή από την ηλεκτρονική πλατφόρμα Amazon books. 

Τα βιβλία σε ηλεκτρονική έκδοση (e-pub) διαβάζονται σε ipad, android tablets και σε pc με την κατάλληλη εφαρμογή. Σε ipad με την ενσωματωμένη εφαρμογή ibooks, σε android με μια εφαρμογή e-reader (π.χ. moonreader) και σε pc με την εφαρμογή Αdobe Digital Editions ή με το Calibre. Τις δύο τελευταίες εφαρμογές μπορείτε να τις βρείτε στους ακόλουθους συνδέσμους:

   calibre ebook   adobe

  

Τι είναι η Ολιστική Φιλοσοφία

 

Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

 

 

 

 Σελίδες: 262 

Δεν θα ήταν θαυμάσιο να υπήρχε ένας τρόπος σκέψης με τον οποίο θα μπορούσε κανείς να δώσει απαντήσεις σε όλα τα καθημερινά του, μικρά ή μεγάλα, προσωπικά ερωτήματα; Δεν θα ήταν καταπληκτικό, με αυτό το εργαλείο να μπορεί κανείς να δίνει απαντήσεις και για όλα τα επιστημονικά, θρησκευτικά, φιλοσοφικά, κοινωνικά και άλλα ερωτήματα; Για το «ποιος είμαι;», «ποιο το νόημα της ζωής;», «υπάρχει Θεός;», «πώς λειτουργεί το Σύμπαν;», «πώς θα εξελιχθώ και θα ευτυχήσω;», κλπ.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο κάθε άνθρωπος το κάνει αυτό καθημερινά και δίνει τις δικές του απαντήσεις. Αλλά κατά πόσον αυτές οι απαντήσεις είναι αντικειμενικές και προσεγγίζουν την Αλήθεια;

Η Ολιστική Σκέψη, επειδή στηρίζεται στους Συμπαντικούς Νόμους, μπορεί να προσεγγίσει την Πραγματικότητα και την Αλήθεια, να εξελίξει το άτομο και να το οδηγήσει στην υγεία και στην ευτυχία. Μετά την εισαγωγή στο θέμα ακολουθούν εννέα φανταστικές διαλέξεις του συγγραφέα προς ιατρούς όσον αφορά την Ομοιοπαθητική Ιατρική.

Ακολουθώντας τη Μαιευτική Μέθοδο του Σωκράτη, ο συγγραφέας δίνει ένα παράδειγμα εφαρμογής της Ολιστικής Σκέψης μέσα από χιούμορ και διάθεση αναζήτησης της Αλήθειας, συζητώντας όχι μόνο για την Ομοιοπαθητική αλλά και για το σύνολο της Γνώσης.


Συζητώντας με τον Σοφό Ερμή τον Τρισμέγιστο

Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

 

 

 Σελίδες: 284  

Ο Μαθητής αποκοιμιέται στην αιώρα του κτήματός του και έχει ένα φανταστικό διάλογο με τον Ερμή τον Τρισμέγιστο για τον Θεό, τον Άνθρωπο, τα Όντα του Ουρανού και την Κοσμογονία. Πώς λειτουργεί ο Κόσμος; Τι είναι το Κοσμικό Παιχνίδι της Διαστολής και Συστολής του Σύμπαντος; Τι είναι ο Χώρος και ο Χρόνος; Πώς λειτουργεί το Κάρμα/Πεπρωμένο; Ποια είναι η τύχη της Ανθρώπινης Ψυχής μετά θάνατον; Πώς συμβαίνει η μετενσάρκωση της Ψυχής; Γιατί η Γη είναι το Σχολείο της Επίγειας Ζωής;

Πώς δημιουργήθηκε ο Άνθρωπος και ποια η πορεία της Ανθρωπότητας; Ποια είναι τα Σώματα από τα οποία αποτελείται ο Άνθρωπος; Υλικό Σώμα, Αιθερικό Σώμα, Αισθητική Ψυχή, Διανοητική Ψυχή, Συνειδησιακή Ψυχή, Ατομικό Πνεύμα. Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι Γνώσης: Μέθεξη, Επίγνωση, Γνώμη, Αντίληψη, Αιθερική Αίσθηση. Η πλάνη του Υλικού Κόσμου και η Αλήθεια του Πνευματικού Κόσμου. Είναι ο δρόμος της Φιλοσοφίας για τους λίγους ή για όλους;

Τα Ερμητικά Γραπτά είναι το απόσταγμα της Αρχαίας Αιγυπτιακής Σοφίας ή καλύτερα της συμπαντικής διαχρονικής σοφίας. Ένα βιβλίο που θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπει κανείς τον εαυτό του, το Σύμπαν και τον Θεό!


Συζητώντας με 7 Σοφούς

 Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

 Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

 

 

 

Σελίδες: 282 

Τέσσερεις αναζητητές, ένα νεαρό ζευγάρι, μια νέα και ένας νέος, ανεβαίνουν το μονοπάτι για ένα μοναστήρι των Ιμαλαΐων. Ξαποσταίνουν σε ένα ίσωμα και βυθίζονται σε λήθαργο. Επτά μορφές Σοφών τούς επισκέπτονται σε όραμα. Ο Διογένης, ο Διόνυσος, ο Ινδιάνος Αρχηγός Σηάτλ, ο Ηράκλειτος, ο Σωκράτης, ο Βούδας και ο Χριστός.

Και τότε αρχίζει ο διάλογος. Πότε με χιούμορ, πότε με ανάλυση, πότε με ιστορίες και πότε, απλά, με ομιλούσα σιωπή! Οι 7 Σοφοί βοηθούν τους αναζητητές να απαλλαγούν από τις πλάνες τους και τις προσκολλήσεις τους. Τους εισάγουν στα 7 πνευματικά μονοπάτια που αντιπροσωπεύουν και τους εξηγούν ότι δεν χρειάζονται καμία Θρησκεία και κανένα Δάσκαλο για να βρουν το Θεό και την Αλήθεια, μιας και αυτά υπάρχουν μέσα τους.

Όλα τα πνευματικά μονοπάτια έχουν ένα κοινό. Την αλλαγή της ζωής τους από το «Δρόμο του Εγώ» στο «Δρόμο των Άλλων». Την απαλλαγή από τον Εγωισμό και τη βίωση της ανιδιοτελούς Πνευματικής Αγάπης σε όλες της τις μορφές: Αγάπη προς το Θεό, προς τη Φύση και τα πλάσματά της, προς τον πλησίον, προς το σύντροφο, προς τα παιδιά.

Ο διάλογος μετασχηματίζει τους αναζητητές. Φουντώνει την αγάπη του νεαρού ζευγαριού και ανάβει το σπινθήρα στο νέο και τη νέα. Μια καινούρια αγάπη γεννήθηκε στον Κόσμο. Πιστεύει ακόμα στους ανθρώπους ο Θεός!


Χίλιες και Μία Κοινωνικές Πλάνες

Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

 

 

Σελίδες: 196 

Σχεδόν όλοι συμφωνούμε ότι ζούμε σε μια τρελή ανθρώπινη κοινωνία. Στις παρέες πολύ συχνά όλοι κάνουν κριτική για την πολιτική, τη θρησκεία, το κράτος, τις συνθήκες εργασίας, την οικονομική κρίση, τις τράπεζες, την παιδεία, τη δικαιοσύνη, την υγεία, και τόσα άλλα καθημερινά. Δεκάδες απόψεις, γκρίνια, διαφωνίες και διαμάχες. Ποιος έχει δίκαιο; Ύστερα, ο κάθε άνθρωπος προτείνει τις δικές του λύσεις, σύμφωνα με την ιδεολογία του, το χαρακτήρα του, τα βιώματά του, κλπ. Ποιος έχει δίκαιο;

Ο συγγραφέας χρησιμοποιεί την Ολιστική Σκέψη για να καταδείξει τις Χίλιες και μία Κοινωνικές Πλάνες που υπάρχουν στους διάφορους τομείς της σύγχρονης Κοινωνίας. Προτείνει, μάλιστα, πιθανές λύσεις στα διάφορα Κοινωνικά Προβλήματα. Προειδοποιεί, όμως, ότι θεωρεί μεγάλη πλάνη τη δημιουργία ενός νέου Ιδεολογικού Συστήματος που θα φέρει τον Παράδεισο επί Γης «γιατί όταν ο Άνθρωπος κάνει σχέδια, ο Θεός γελά!» Και γιατί, δυστυχώς, «η Γη είναι ο Τόπος της Κακίας!»

Ο συγγραφέας εμμένει στην Σωκρατική τακτική, ότι δηλαδή η ενασχόληση με το ορθό, το φυσικό και την ηθική φέρνει αυτόν που ειλικρινά προβληματίζεται σε επαφή με τον βαθύτερό του εαυτό και την Αλήθεια. Και αυτό, από μόνο του κάνει το άτομο έναν καλύτερο Άνθρωπο.

 


Γράμματα από τη Φυλακή του Κόσμου ετούτου

Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

 

 

 Σελίδες: 238

Ο Άνθρωπος είναι ένας μικρός θεός κλεισμένος στη Φυλακή του Κόσμου Ετούτου. Η Διανοητική του Ψυχή, δηλαδή, το Μυαλό, τον έκλεισε στο matrix του Κατώτερου Ψυχικού Κόσμου, και γι’ αυτό ζει στο δικό του Ατομικό Ψυχικό Κόσμο. Ο εγκλεισμός της Ατομικής του Ψυχής έχει να κάνει με την ποινή της Επίγειας Ζωής λόγω Καρμικών Δράσεων προηγούμενων ζωών.

Το τραγικό είναι ότι δεν γνωρίζει ότι είναι φυλακισμένος. Η Υλιστική Σκέψη τον έχει πείσει με πληθώρα πλανών ότι είναι θνητός. Ότι γεννιέται από το πουθενά και πάει στο πουθενά. Ότι αποτελείται μόνο από Υλικό Σώμα. Στη θέση του Θεού, η Υλιστική Επιστήμη βάζει το Σύμπαν και μάλιστα ένα Σύμπαν μόνο Υλικό και Κατώτερο Ενεργειακό. Άμα είσαι όμως θνητός και περαστικός, τι νόημα έχει η ζωή σου;

Η Ολιστική Σκέψη και Φιλοσοφία ωθεί τον Άνθρωπο να αφήσει την εγωιστική Διανοητική Ψυχή (Μυαλό) να εμπνευσθεί από τη Συνειδησιακή Ψυχή (Συνείδηση), ώστε να «συνειδητοποιήσει» ότι είναι ένας μικρός θεός που έχει φτιαχτεί «κατ’ εικόναν και καθ’ ομοίωσιν» του Σύμπαντος και του Θεού. Ότι είναι θνητός μόνο όσον αφορά το Υλικό Σώμα ενώ η Ατομική του Ψυχή είναι αθάνατη. Και ότι το νόημα της κάθε Επίγειας Ζωής είναι να πάρει η Ατομική του Ψυχή ηθικά μαθήματα ώστε να απαλλαγεί από τον Τροχό των Γεννήσεων και των Θανάτων και να επιστρέψει στον Πνευματικό Κόσμο κοντά στο Θεό.

 


Τα Παράλογα

Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

Σελίδες: 246 

Ένας εξωγήινος προσγειώνεται στη Γη. Παρατηρεί την ανθρώπινη κοινωνία και διαπιστώνει ότι σε όλες του τις εκφράσεις, ο μέσος άνθρωπος, δηλαδή, η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων, φέρεται παράλογα. Ότι η ανθρώπινη κοινωνία είναι ένας τρελός, τρελός κόσμος. Ότι το φυσιολογικό και το λογικό είναι, κατά κανόνα, το ακριβώς αντίθετο από ό,τι συνήθως συμβαίνει!

Αλλά το «εξωγήινος» είναι απλώς ένα εφεύρημα. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς εξωγήινος για να διαπιστώσει το σημερινό ανθρώπινο παραλογισμό. Απλά χρειάζεται να πάψει να είναι «κοιμισμένος» και να γίνει «ξυπνητός». Γιατί, κατά τον Ηράκλειτο: «Για τους ξυπνητούς, ένας και κοινός είναι ο Κόσμος. Οι κοιμισμένοι ζουν ο καθένας στο δικό του (παράλογο) κόσμο!»

Τα χρονογραφήματα αυτά γράφτηκαν με αφορμή καθημερινά γεγονότα από την προσωπική μου ζωή και από το ιατρείο. Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να λειτουργήσει με τη Μηχανιστική Σκέψη, δηλαδή, με τη Διανοητική Ψυχή συντονισμένη με τον Κόσμο της Δυαδικότητας καθώς και με τα αυθαίρετα και εγωιστικά του θέλω. Και τότε, θα είναι ο δυστυχισμένος, μέσος, παράλογος άνθρωπος.

Αλλά μπορεί να λειτουργήσει και πάλι με τη Διανοητική Ψυχή, αλλά από τη σκοπιά της Ολιστικής Σκέψης όντας συντονισμένος με τη Συνείδησή του. Τότε και μόνον τότε, σαν αγνό μικρό παιδί, μπορεί να βλέπει τα παράλογα αυτού του Κόσμου. Και τότε, λόγω Ολιστικής Φιλοσοφίας, τη θέση της χαράς και της λύπης θα πάρει η γαλήνη.

 


Το Ημερολόγιο ενός Τρελού

Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

 

 

 

lulu logo retina

Σελίδες: 232

Ανέκαθεν ο «τρελός», λόγω ακαταλόγιστου, είχε την ανοχή από την εκάστοτε εξουσία να λέει «τα τρελά του».

Έτσι, και ο συγγραφέας, με το «δικαίωμα» του «τρελού», σχολιάζει τα τρελά και τα παράλογα αυτής της θεότρελης Ανθρώπινης Κοινωνίας, «χωρίς φόβον και πάθος» με βάση την Ολιστική Σκέψη και Φιλοσοφία. Ο κύριος στόχος του δεν είναι το Κράτος, τα πολιτικά κόμματα, οι Εκκλησίες, οι Φιλοσοφίες και οι διάφορες μορφές εξουσίας, αλλά ο μέσος άνθρωπος, δηλαδή, όλοι μας, μηδέ του συγγραφέα εξαιρουμένου.

Για το συγγραφέα, αυτό που μετράει δεν είναι η εξωτερική αλλαγή της Κοινωνίας, αλλά η εσωτερική αλλαγή του μέσου ανθρώπου. Όχι όλων, σώνει και καλά! Μόνον όσων η σκέψη θέλει να ξεφύγει από το Μυαλό και να πάει στην Καρδιά. Γιατί, κατά τον Ηράκλειτο: «Για τους ξυπνητούς, ένας και κοινός είναι ο Κόσμος. Οι κοιμισμένοι, ζουν ο καθένας στο δικό του κόσμο».

 


Την Αλήθεια ψάχνω γλάρε ταξιδιώτη

Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

 

 

Σελίδες: 284 

Ο Οδυσσέας μετά τον Τρωικό Πόλεμο βασανίζεται χρόνια ολόκληρα προσπαθώντας να επιστρέψει στην Ιθάκη. Ο εγωισμός του έχει καταρρακωθεί και ο άλλοτε έξυπνος και εγωιστής βασιλιάς αναζητά λύτρωση και γνώση, για το ποιος είναι και που πάει, στο Ασκληπιείο του Ιπποκράτη στην Κω. Μυείται από τον Ιπποκράτη στο τι είναι ο Άνθρωπος. Στη σχέση του Ανθρώπου με το Σύμπαν και το Θεό. Στους Συμπαντικούς Νόμους. Στις αιτίες της δυστυχίας του μέσου ανθρώπου. Τέλος, στο πώς μπορεί κανείς να εξελιχθεί ψυχικά και να ελευθερωθεί από τα πάθη του και να σώσει την Ψυχή του. Και όλα αυτά υπό τη μορφή έμμετρης Αρχαίας Τραγωδίας!

 


Οδυσσέα και Ανθρώπων Παθήματα

Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

 

 Σελίδες: 198  

Η αυτοτελής συνέχεια του βιβλίου «Την Αλήθεια ψάχνω Γλάρε Ταξιδιώτη» και πάλι υπό τη μορφή της έμμετρης Αρχαίας Τραγωδίας. Ο Οδυσσέας μυήθηκε στην Κω από τον Ιπποκράτη στην Αλήθεια και στους Συμπαντικούς Νόμους. Όμως, υπάρχει ακόμη μέσα του η νοσταλγία της Ιθάκης και του πρότερου βίου. Γι’ αυτό και ο Ιπποκράτης, παρά τις διαμαρτυρίες του Οδυσσέα, σαν γνήσιος πνευματικός δάσκαλος, τον στέλνει στην Ιθάκη για να εφαρμόσει την πνευματική γνώση στην καθημερινή του ζωή.

Στην Ιθάκη αρχικά γοητεύεται από την καθημερινότητα και ξεχνάει την αληθινή γνώση και την πνευματική στάση ζωής. Αλλά η ίδια η ζωή τον αναγκάζει να συνέλθει και να δώσει λύσεις σε θέματα όπως εξουσία, πλούτος, κτητικότητα, γονική αγάπη, συντροφική σχέση, υλικές προσκολλήσεις και διανοητικές προσκολλήσεις.

Η τελική λύτρωση και η πολυπόθητη ελευθερία και ευτυχία επιτυγχάνονται τελικά για τον Οδυσσέα. Για σένα όμως; Εσύ πότε θα αποφασίσεις «να βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη»;

 


Ναυαγοί στον Παράδεισο

Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

 

 

 

 Σελίδες: 276

Ο Άλκης ξυπνάει ναυαγός σε ένα παραδεισένιο νησί χωρίς να θυμάται τίποτα από το παρελθόν του. Αρχικά, μπαίνει στη λογική της με κάθε τρόπο επιβίωσης, στη λογική του Ροβινσώνα Κρούσου, τη λογική του μέσου ανθρώπου.

Σταδιακά, όμως, επιλέγει ηθικά και αποφασίζει να ζήσει σε αρμονία με τη Φύση και τους Συμπαντικούς Νόμους. Αυτή η ηθική φυσική στάση ζωής τον εξαϋλώνει και τον εξελίσσει ψυχικά. Φτάνει στο σημείο να αρνηθεί την ύπαρξή του και να επιχειρήσει να «χαθεί» πέφτοντας στη λάβα του ηφαιστείου, γινόμενος ένα με το Θεό. Και τότε συνειδητοποιεί ότι η άφιξη του στο Νησί του Παραδείσου δεν ήταν παρά το στάδιο κάθαρσης της Ατομικής του Ψυχής μετά θάνατο, ένα προστάδιο για την είσοδό του στον Πνευματικό Κόσμο!

Τώρα, καλείται να βοηθήσει, ως φύλακας άγγελος, ένα νέο γνώριμο ναυαγό. Την αγαπημένη του Νάντια που πέθανε πρόσφατα και εισήλθε ως «ναυαγός» στο δικό της Νησί του Παραδείσου, στο δικό της Καθαρτήριο. Η αγάπη τους, καθώς και η δική της Διανοητική Αγάπη για τα παιδιά τους, θα δοκιμαστεί ερχόμενη σε κόντρα με την αποπροσκόλληση και την πραγματική Πνευματική Αγάπη!

 


Πονεμένες Ψυχές στο Νησί της Ελπίδας

Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

 

 

Σελίδες: 372

Ο Δάμων είναι ένα βήμα από το να αυτοκτονήσει πέφτοντας από τα βράχια στη θάλασσα μετά το θάνατο της γυναίκας του και των παιδιών του. Όμως, την τελευταία στιγμή επιλέγει όχι μόνο να ζήσει αλλά και να αλλάξει άρδην τη ζωή του μεταφέροντας την πονεμένη του ψυχή στο Νησί της Ελπίδας. Εκεί, ζει σε αρμονία με τη Φύση και τους Συμπαντικούς Νόμους.

Μια άλλη προβληματισμένη και πονεμένη ψυχή, ο Φιντίας, καταπιεσμένο παιδί πλούσιων γονιών έρχεται στο Νησί για να βρει τον εαυτό του και το φίλο και πνευματικό δάσκαλο στο πρόσωπο του Δάμωνα. Εκεί συναντά και τον αληθινό έρωτα στο πρόσωπο της κατατρεγμένης Δάφνης και την οικογενειακή θαλπωρή στο πρόσωπο των παιδιών της.

Αλλά η μοίρα έχει πολλά παιχνίδια ακόμα για όλους τους… Πρόκειται για ένα μελό αισθηματικό μυθιστόρημα; Θα ήταν, αν δεν ανέλυε ο συγγραφέας κάθε χαρακτήρα με βάση τη γνώση των Ιδιοσυγκρασιακών Εικόνων-Ανθρώπινων Τύπων από την Ομοιοπαθητική Ιατρική. Θα ήταν, αν δεν ωθούσε ο συγγραφέας τον αναγνώστη στο να μάθει να σκέφτεται με βάση την Ολιστική Σκέψη για όλα τα καθημερινά που συμβαίνουν στον καθένα μας. Και αν, επιπλέον, δεν του έδινε το Κλειδί για την έξοδο από τις πολυάριθμες πλάνες της Ανθρώπινης Κοινωνίας.


Η Κρυμμένη Σοφία της Ελληνικής Γλώσσας

Εδώ θα βρείτε την ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου 

blog logo

Εδώ θα βρείτε την έντυπη μορφή του βιβλίου

lulu logo retina

Σελίδες: 830

Οι αρχαιολόγοι σκάβουν τη γη για να βρουν χαμένους πολιτισμούς. Οι αναζητητές της αλήθειας ψάχνουν αρχαία βιβλία για να βρουν τη χαμένη γνώση. Ο συγγραφέας με τη σκαπάνη της Ολιστικής Σκέψης σκάβει την Ελληνική γλώσσα, αρχαία και νέα, για να φέρει στο φως την κρυμμένη σοφία της Ελληνικής Γλώσσας.

Η Ελληνική Γλώσσα είναι η μόνη ανθρώπινη γλώσσα που είναι νοηματική. Δηλαδή, η μόνη στην οποία η λέξη δεν είναι απλώς μια αυθαίρετη σειρά συμβόλων αλλά αντιστοιχεί στο βαθύτερο νόημα και στην ουσία του σημαινομένου (πράγμα, ον, κατάσταση, αφηρημένη έννοια, κλπ.) Π.χ. οι λέξεις Θεός, αλήθεια, αμαρτία, χρόνος και άνθρωπος μας οδηγούν στο βαθύτερο νόημα του Θεού, της αλήθειας, της αμαρτίας, του χρόνου και του ανθρώπου.

Ο συγγραφέας, στην ανασκαφή της κρυμμένης σοφίας, θεωρεί ως αρχαιολογικό έδαφος την Ετυμολογία και τη Σημασιολογία των λέξεων. Χρησιμοποιεί ως εργαλείο ανασκαφής την Ολιστική Σκέψη η οποία επικεντρώνεται στην Κοινή Αλήθεια όλων των Ιδεολογικών Συστημάτων (θρησκευτικών, φιλοσοφικών, επιστημονικών, κλπ.) και η οποία στηρίζεται στους Συμπαντικούς Νόμους.

Βήμα προς βήμα εξετάζονται 227 σημαντικές λέξεις από όλους τους Κόσμους του Σύμπαντος: Πνευματικός Κόσμος, Ψυχικός Κόσμος, Αιθερικός Κόσμος, Υλικός Κόσμος. Τα ευρήματα, δηλαδή η κρυμμένη σοφία, είναι στη διάθεση και στην κρίση του κάθε αναζητητή!